19 Δεκ 2018

Τι πιστεύει ο Σεβ. Δημητριάδος;


Πως υποστηρίζει τα νέα συγκρητιστικά θρησκευτικά, αλλά ψέγει τον κ. Φίλην σαν οπαδό της ουδετεροθρησκείας, αφού αυτός τα εισήγαγε; Συμφωνεί η Ακαδημία του Βόλου με όσα λέγει ο Σεβασμιώτατος για την πίστη και την εθνική επιρροή; Παραθέτουμε αποσπάσματα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 2ας Δεκεμβρίου 2018:
«-Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ζητά την προσθήκη της θρησκευτικής ουδετερότητας στο άρθρο 3, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα παρερμηνείας του, όπως έγινε με την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά.
-Επειδή τώρα κυκλοφορεί η θεωρία ότι όσοι Μητροπολίτες διαφωνούν με την συμφωνία της 6/11 είναι ακροδεξιοί, σας θυμίζω ότι ανήκω σ’ εκείνους που έχουν στηρίξει δημόσια την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών… Στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, και παρά τη σαφέστατη πρόβλεψη του Συντάγματος, έχει απαλειφθεί η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης από τους σκοπούς της Παιδείας, ενώ έχουν διατηρηθεί όλοι οι άλλοι…

-Γιατί αντιδράτε στην προσ­θήκη περί θρησκευτικής ουδετερότητας στο άρθρο 3;
-Το άρθρο 3 ρυθμίζει τις σχέσεις του Κράτους με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι τις σχέσεις του Κράτους γενικώς και αορίστως με τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας μας…. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρότεινε αυτό που πρότεινε ο κ. Ν. Φίλης, ένας πολιτικός με σεβασμό, όπως φαίνεται, για το θρησκευτικό φαινόμενο, αφού είχε και ο ίδιος εκκλησιαστικές εμπειρίες, δηλ. την πλήρη κατάργηση του άρθρου 3 και του προοιμίου του Συντά­γματος, αλλά και την αλλαγή του άρθρου 16 παρ.2. Αυτή είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ…
-Γιατί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική για την θέση της Ελλάδας στην Ορθοδοξία παγκοσμίως;
-…Όλος ο κόσμος αποδέχεται ότι, αν κάποιος θέλει να καταλάβει τον Χριστιανισμό και ειδικότερα την Ορθοδοξία, ο δρόμος για να το πετύχει αυτό περνά από την Ελλάδα και τις Θεολογικές της Σχολές. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει την πρωτοκαθεδρία η για να το πούμε σαφέστερα, είναι μία παγκόσμια δύναμη για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία ειδικότερα… Έχετε σκεφθεί ποτέ γιατί η Ελλάδα είναι μεταξύ των 8 χωρών που μόνο αυτές έχουν δικαίωμα να διατηρούν Προξενείο στα Ιεροσόλυμα; Έχετε σκεφθεί ποτέ τι σημαίνει ότι οι Άγιοι Τόποι της Χριστιανοσύνης φυλάσσονται από Έλληνες καλόγερους; Η προσθήκη της θρησκευτικής ουδετερότητας στο άρθρο 3 σημαίνει ότι η Ελλάδα οικειοθελώς διακηρύσσει στον κόσμο ότι παραιτείται από αυτή την πρωτοκαθεδρία που έχει, ότι αρνείται την σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, ότι κόβει τους ιδιαίτερους δεσμούς της με την Ορθοδοξία και την ελληνική διασπορά απανταχού της γης. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο;…».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε άλλο παρά τιμά το μητροπολίτη Δημητριάδος το γεγονός ότι στήριξε δημόσια τα νέα πολυθρησκειακά εκτρώματα. Όπως δεν περιποιεί τιμή προς το πρόσωπό του η θέση της υπογραφής του κάτωθεν του επαισχύντου κειμένου του Πόρτο Αλέγκρε. Το ίδιο ισχύει και για την υπ αυτού ιδρυθείσα πατρομάχο και αντιπατερική "Ακαδημία θεολογικών σπουδών του Βόλου" που τόση πνευματική ζημία στην Ελλαδική θεολογική και εκκλησιαστική ζωή έχει προκαλέσει και τέτοιον σκανδαλισμό της αδιαφθόρου πανορθοδόξου συνειδήσεως έχει προξενήσει.
Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο εν λόγω επίσκοπος , δυστυχώς δεν είναι και ο μόνος, είναι η άμεση υποβολή της παραιτήσεώς του. Αρκετά έβλαψε την εικόνα της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη μέχρι στιγμής παρουσία του.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com