13 Οκτ 2018

Aγρίνιο: Θεολόγοι καλούνται να εξετασθούν ως μάρτυρες σε ποινική υπόθεση που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τη διδασκαλία των Nέων Π. Σ του μαθήματος των θρησκευτικών

Μια εξέλιξη των τελευταίων ημερών προκαλεί το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρνανίας.Πολλοί θεολόγοι του Νομού  καλούνται από την Πταισματοδίκη σε ανάκριση  για να εξεταστούν ως μάρτυρες  για το ζήτημα της διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Οι θεολόγοι καλούνται ουσιαστικά να καταθέσουν την άποψη τους για το νέο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος καθώς η πταισματοδίκης, με εντολή Εισαγγελέα, συλλέγει υλικό στα πλαίσια  ποινικής υπόθεσης που προς το παρόν στρέφεται κατα παντός υπευθύνου .
Οι κλήσεις των Θεολόγων φέρονται να σχετίζονται με τη μήνυση που  υπέβαλλε γονέας από το Αγρίνιο κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου   για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών, με τη σχετική δικογραφία να έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή.
Στο  Αγρίνιο ως γνωστόν είχε ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων για τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και είχε οργανωθεί και σχετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων πολλών σχολείων  υπό την αιγίδα της   Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  εξέφρασαν τότε την πλήρη αντίθεσή τους προς τα εφαρμοζόμενα από εφέτος Νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών με τη διανομή των σχετικών «Φακέλων μαθήματος» στα σχολεία της Χώρας   και ζητούσαν την άμεση απόσυρσή τους υποστηρίζοντας πως « με τον χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους ανατρέπουν εκ βάθρων το κορυφαίο εκπαιδευτικό ιδεώδες της ανατροφής των παιδιών μας, σύμφωνα με τη διδασκαλία και τις αρχές της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης».
agrinionews.gr 13/10/2018
Δείτε και:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους καθηγητές Θρησκευτικών και στους γονείς που αντιδρούν στο απαράδεκτο νεοταξίτικο νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών που δεν προσφέρει Ορθόδοξα Θρησκευτικά!

Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω συμπαράσταση με οποιονδήποτε τρόπο στους εκπαιδευτικούς από όλους μας. Αν υπάρχει κάποια ιδέα όποιος θέλει ας την καταθέσει. Πάντως ο εχθρός απ' ότι φαίνεται δεν στερεύει από ιδέες για προσπάθειες εκφοβισμού. Γιατί απλά προσπάθειες είναι και έτσι θα παραμείνουν.


Ελένη Δεβελέγκα

Ανώνυμος είπε...

Η ποινική δίωξη αφορά τους υπευθύνους για το αδίκημα του προσηλυτισμού μέσω των ΠΣ Γαβρόγλου. Οι θεολόγοι καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας (ή υπερασπίσεως αν είναι της "μοντέρνας σχολής") και όχι ως κατηγορούμενοι-ύποπτοι. Οι μάρτυρες εξετάζονται με όρκο, οι ύποπτοι (και μετέπειτα κατηγορούμενοι)χωρίς όρκο. Διότι οι μάρτυρες εξετάζονται για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή τους σχετικά με τα αδικήματα των υπόπτων-κατηγορουμένων, ενώ οι ύποπτοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές του Υπουργού δεν αφορούν ποινικές διώξεις, καθώς δεν υπάρχει υποψία ποινικού αδικήματος, αλλά πειθαρχικές διώξεις, τις οποίες δεν θα τολμήσουν να διενεργήσουν οι υπεύθυνοι γιατί θα τους έρθει μπούμερανγκ. Τον τελευταίο λόγο στις πειθαρχικές διώξεις έχουν τα διοικητικά δικαστήρια τα οποία δεσμεύονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αλλά αντιθέτως κινείται η ποινική δίωξη κατά των όντως παρανόμων.

Χαράλαμπος Χ. Άνδραλης, Δικηγόρος

ΥΓ: καλό θα ήταν να αλλάξει ο τίτλος ώστε να γίνεται σαφές σε όλους ότι η ποινική δίωξη δεν στρέφεται κατά των θεολόγων που δεν εφαρμόζουν τα ΠΣ Γαβρόγλου, αλλά κατά παντός υπευθύνου για τη διδασκαλία των ως άνω ΠΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την διευκρίνηση γιατί όντως προβληματίστηκα αρκετά όταν διάβασα το άρθρο στο οποίο τελικά έδωσα λάθος ερμηνεία.

Ελένη Δεβελέγκα

Ανώνυμος είπε...

Οφείλουν να πάνε να πουν την αλήθεια για τα απαίσια νέα βιβλία των Θρησκευτικών και τα απαίσια νέα Προγράμματα Σπουδών.

Χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com