18 Ιουλ 2018

Προσκυνεί ένα άγαλμα!

Από ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Κων/λεως πληροφορούμεθα ότι την 29ην Ιουνίου απεστάλη «στην θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης» αντιπροσωπία αποτελουμένη από τον Αρχ. Τελμησσού κ. Ιώβ και τον Επίσκοπον Ναζιανζού κ. Θεοδώρητον, η οποία «συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ κατέβηκαν και προσκύνησαν στην κρύπτη του Αγίου Πέτρου, όπως συμβαίνει – κατά παράδοσιν – τις τελευταί­ες δεκαετίες». Εφ’ όσον ομιλούν δια «θρονικήν εορτήν» σημαίνει ότι αναγνωρίζουν αποστολικήν διαδοχήν εις τον Πάπαν και μάλιστα από τον Απ. Πέτρον! Έτι περαιτέρω η «συμμετοχή» δηλώνει κοινή λατρεία, η οποία τους καθιστά υποδίκους καθαιρέσεως.
Εκείνο όμως που εξέπληξεν άπαντας είναι ότι ο Σεβ. Τελμησού προσκυνεί, ως φαίνεται, το υπόδημα του αγάλματος του Αγ. Πέτρου. Όχι μόνον προσ­κυνεί άγαλμα, αλλά το πράττει συμφώνως προς την παπικήν συνήθειαν, δηλ. να προσκυνή­ται η «παντόφλα» του Ποντίφηκος! Αυτή είναι η νέα παράδοσις που διαμορφώνει το Φανάρι, το οποίον δήθεν διαφυλάττει την παράδοσιν!
Σχόλιο από τον  Ορθόδοξο Τύπο

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι συγκινητικο ,που ορισμενοι Μητροπολιτες ,οπως ο Φλωρινης διεταξαν κατα την συμφωνια των Πρεσπων να χτυπησουν πενθημα οι καμπανες για την προδοσια της Μακεδονιας.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝΑΝΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ , ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΒΡΑΒΕΥΑΝ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
ΧΑΡΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ,ΑΝ Η ΣΕΠΤΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΔΕΙΝΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΕΝΘΗΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΟΥ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΔΟΘΗΣΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ,ΜΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ .
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ,ΟΠΟΥ ΤΑ ΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ .
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΙΕΤΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ ΣΙΓΑ ΠΑΣΑ ΣΑΡΞ ΒΡΩΤΙΑ.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

"ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ"! και πάντως όχι του Βίκτωρος Ουγκώ!

Ανώνυμος είπε...

Σε μια διεθνή κοινωνία που τις αρέσουν οι θεατρικές παραστάσεις, οι κοινές Οικουμενιστικές εμφανίσεις των Ορθοδόξων και των ετεροδόξων-αιρετικών, είναι ωραιοφανείς αλλά στην πραγματικότητα πολύ κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις.

Efstathios Efstathios είπε...

Το κακό και ανησυχητικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι δεν τους αποκαλούν πλέον αιρετικούς. Δεν ακούμε τη λέξη αυτή σχεδόν καθόλου!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com