23 Ιουν 2018

Φέρνουν την κάνναβη και στα πανεπιστήμια

Φέρνουν την κάνναβη και στα πανεπιστήμια
Δημοσιεύτηκε η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για ελεύθερη καλλιέργεια από τα ιδρύματα για ερευνητικούς σκοπούς

Πιστή στο πρότζεκτ της να διαφημίζει και να «πουσάρει» την κάνναβη παραμένει η κυβέρνηση. Αλλωστε, πρωτοκλασάτα στελέχη της έχουν πολλάκις επισημάνει ότι η καλλιέργειά της μπορεί να αποτελέσει ακόμη και... εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο! Μετά το πράσινο φως που έδωσε η πολιτική ηγεσία για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά και την «παρέλαση» υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκθέσεις κάνναβης που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, τώρα η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα... Φέρνει την κάνναβη και στα πανεπιστήμια!
Συγκεκριμένα, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας θα μπορούν πλέον ελεύθερα να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη για ερευνητικούς σκοπούς... Πρόκειται για την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2392/2018). 
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, «στα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας επιτρέπεται, για ερευνητικούς - πειραματικούς σκοπούς, η καλλιέργεια ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση πέντε (5) στρ. το ανώτερο, ανά ποικιλία και καλλιεργητική περίοδο».
Στην ίδια τροποποιητική απόφαση γίνεται αναφορά και στη χορήγηση βασικής ενίσχυσης στους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, έως τις 30 Ιουνίου κάθε έτος θα πρέπει να υποβάλλουν οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν θέλουν να λάβουν τη βασική ενίσχυση που δικαιούνται για την καλλιέργεια περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη έως 0,2%.
Επιφυλάξεις
Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πάθει... εμμονή με την κάνναβη και την καλλιέργειά της. Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ψηφίστηκε, νομιμοποίησε την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι, παρά τη «διαφήμιση» που έχει γίνει όλο το τελευταίο διάστημα από πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη, οι επιστήμονες προς το παρόν εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί. 
Εχουν επισημάνει ότι οι ενδείξεις για τη χορήγηση της φαρμακευτικής μορφής της κάνναβης είναι περιορισμένες και ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, ενώ έχουν εκφράσει και τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με το ενδεχόμενο υπερσυνταγογράφησης. 
Τώρα, δίνει το... ελεύθερο για την καλλιέργεια κάνναβης εντός των πανεπιστημίων, από τους χώρους των οποίων -είναι γνωστό- δεν λείπουν η ανομία και η παραβατικότητα. Τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την άποψη ότι «το άσυλο δεν είναι πρόβλημα».
dimokratianews 23.06.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γενική αλήθεια :

Τους μαστουρωμένους πολίτες, τους κυβερνούν οι νεοταξίτες πιο εύκολα.


Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com