14 Μαΐ 2018

Το Άγιον Όρος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιον Όρος
Ανακοίνωση του Αγίου Όρους για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
       Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μετά πολλής και βαθείας θλίψεως επληροφορήθη την, παρά τας πολλαπλάς και τεκμηριωμένας αντιδράσεις υπό πολλών και ποικίλων φορέων της πατρίδος μας, ψήφισιν του νόμου «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας». Είναι πλέον φανερόν ότι με την ψήφισιν τελευταίως νόμων όπως η θεσμοθέτησις του «συμφώνου συμβιώσεως», η «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» ακόμη και ανηλίκων, και προσφάτως η δυνατότης αναδοχής τέκνων και εις «ομόφυλα ζεύγη», βάλλεται ευθέως ο θεόσδοτος θεσμός της οικογενείας.
       Η οικογένεια είναι «κατ  οίκον Εκκλησία», κατά τον απόστολον Παύλον. Ο θεσμός της οικογενείας απετέλεσε μίαν από τας θεμελειώδεις αξίας της Ορθοδόξου Παραδόσεως της πατρίδος μας και ενώ η Ελλάς βιώνει εις τας ημέρας μας την μεγαλυτέραν δημογραφικήν κρίσιν της ιστορίας της, η Ελληνική Πολιτεία καταφέρει συνεχώς βαρέα νομοθετικά πλήγματα κατά του ιερού αυτού θεσμού.
       Είναι ακόμη θλιβερώτεραι αι θέσεις μερίδος εκπροσώπων των Ελλήνων εις το Κοινοβούλιον κατά την ψήφισιν του προσφάτου νομοθετήματος, οι οποίοι το προέβαλον ως «προοδευτικό νομοσχέδιο», «μεγάλη κοινωνική τομή», «πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης», «αυτονόητη προοδευτική κατάκτηση» κ.λπ.
       Διερωτώμεθα εάν λαμβάνωνται υπ΄ όψιν τα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών, όταν νομοθετήται «η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», κατά την αρμοδίαν υπουργόν, μιας μικρής μερίδος συνανθρώπων μας.
       Είναι δυνατόν, η οποιαδήποτε στήριξις εις τον θεσμόν της οικογενείας, όπως έχει καθιερωθεί εις την ελληνορθόδοξον παράδοσιν του λαού μας, να χαρακτηρίζεται «αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα», η ακόμη «φοβικά σύνδρομα, στο όνομα μιας θρησκείας που είναι δομημένη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο», όπως εδήλωσεν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός;
       Απευθυνθήκαμε, ως Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, εκφράζοντες τον προβληματισμόν και ανησυχίαν, αλλά και τας ελπίδας και προσδοκίας τόσον ημών των Αγιορειτών μοναχών, όσον και των πολυπληθών προσκυνητών του Αγίου Όρους, εις πάντας τους αρμοδίους Υπουργούς και τους Βουλευτάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς αποτροπήν όλων των ανωτέρω νομοθετημάτων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άνευ καμίας διαθέσεως πολιτικής αναμείξεως, θεωρούμεν ότι είναι ίσως καιρός, να αναλάβουν όλοι οι πολίται τας ευθύνας των και να εξετάζουν επιμελώς τας επιλογάς των δια την εκπροσώπησίν των εις την Βουλήν των Ελλήνων, όταν πλέον συστηματικώς ψηφίζωνται νόμοι αντικείμενοι εις βασικάς αρχάς της χριστιανικής διδασκαλίας.
       Απευθυνόμενοι πλέον εις τον Ορθόδοξον πιστόν λαόν, παρακαλούμεν θερμώς να μείνωμεν στερροί εις τας Ορθοδόξους Παραδόσεις μας. Ο ιερός θεσμός της οικογενείας, όπως τον βιώνομεν κοντά εις τον Χριστόν και την Εκκλησίαν, δεν είναι «αναχρονισμός» και «συντήρησις», αλλά πρόοδος και ελπίδα. Τηρούντες τας Παραδόσεις μας, ουσιαστικώς μένουν ανενεργά και άκυρα όλα τα άνομα νομοθετήματα.
       Ευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Παναγία Μητέρα Του, η Έφορος του ιερού ημών τόπου και Προστάτις του Γένους ημών, να στηρίζουν την Ορθόδοξον Πατρίδα μας εις τους δυσκόλους καιρούς που διέρχεται και να φωτίζουν τους άρχοντας ημών, ώστε να αφουγκράζωνται  την θέλησιν του πιστού λαού μας και να νομοθετούν αναλόγως.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του  Αγίου Όρους  Άθω.

5 σχόλια:

kyriakos varveris είπε...

"θεωρούμεν ότι είναι ίσως καιρός, να αναλάβουν όλοι οι πολίται τας ευθύνας των"

Πάλι το μπαλάκι το πετάτε στο ποίμνιο ?

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση:

Όταν ο Αλέξης αποφασίσει να έρθει στο Άγιο Όρος τι θα κάνετε ?

Ανώνυμος είπε...


Λελογισμένη αντίδραση της Ιεράς Κοινότητας θα ήταν η απαγόρευση εισόδου στο αγιώνυμον Όρος, στους ψηφίσαντες το νομοσχέδιο αυτό, όπως και τα άλλα παρόμοια. Ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στρογγυλομένο , προσεκτικό και .."πλαδαρό" το κειμενάκι των Πατέρων!!!Σιγά μην και χρησιμοποιηθεί εκ της Ιερά Κοινότητας λόγος οξύς και καταγγελτικός, ελεγκτικός και πύρινος που να καυτηριάζει ήθη και να εγείρει αντιδράσεις και συνειδήσεις. Τι λέτε καλέ που θα τολμήσουν οι ηγουμενικές ηγεσίες να απαγορεύσουν την είσοδο στους ψηφίσαντες και τους θιασώτες αυτών!! Και που έβγαλαν την ανακοίνωση αυτή,το θεωρούν μέγα τόλμημα...Ευτυχώς δηλαδή που το έκαναν και αυτό για να μην λέμε ότι ούτε κι αυτό δεν έκαναν. Τι να πω πια. Ωω!! καιροί ωω!!ήθη.

Κλεονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Γλυκανάλατες κοινοτυπίες.'Αμεση απαγόρευση εισόδου στους ψηφίσαντες και αυστηρή προειδοποήση για όμοια απαγόρευση στο μέλλον και για τους δειλούς καιροσκόπους που απείχαν.

Γεώργιος Λουκάκης.

Ανώνυμος είπε...

Η απαγόρευση στο Άγιο Όρος των νομοθετών που ψηφίζουν αντίθετα με το θέλημα του Θεού νομίζω πώς είναι η καλύτερη λύση για τους Αγιορείτες.

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com