18 Φεβ 2018

Λυκούργος Νάνης, Μυριάκης εύγε στο λεβέντη και ομολογητή άγιο Κυθήρων!


mitropolitis kythiron serafeim

ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΑΓΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ!
ΕΥΓΕ, ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΕΥΓΕ, στον ομολογητή και λεβέντη επίσκοπο των Κυθήρων για τη σθεναρή του αντίδραση. Θα έπρεπε όλοι οι επίσκοποι να τον μιμηθούν. Το άριστο θα ήταν να κατήρχοντο όλοι οι μητροπολίτες εν σώματι στο άγιο πεζοδρόμιο, συμπαραστατούμενοι από τον έντιμο κλήρο, τους μοναχούς και τον πιστό λαό και να αξιώσουν με τρόπο αποφασιστικό και ζωηρό την άμεση διακοπή της προβολής του ψευτο-καλλιτεχνικού βοθρολύματος.
Όσον αφορά στη δικαστική αρχή της πατρίδος μας απομένει να πράξη το χρέος της και να σταθή στο ύψος της αποστολής της.
Εν συνεχεία παραθέτω κάποια παλαιά αποσπάσματα από αγωνιστικά δημοσιογραφικά εκκλησιαστικά φύλα του παρελθόντος εξ αφορμής παρομοίων περιπτώσεων που μας δείχνουν το δρόμο της υγιούς και ευλογημένης αντιδράσεως και αντιστάσεως:

"AΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Την νύκτα της 13ης προς την 14ην Αυγούστου εδόθη μια χηρά μαρτυρία και ομολογία. 80 περίπου χριστιανοί, μη υποφέροντες τον εκτραχηλισμόν του λεγομένου καλλιτεχνικού κόσμου, και μη θέλοντες να καταντήση αυτός ο τόπος εν απέραντον χαμαιτυπείον, προπαντων δε λυπούμενοι την νέαν γενεάν, η οποία δημοσία διά του κινηματογράφου και του θεάτρου λαμβάνει μαθήματα διαφθοράς και ασεβείας, προέβησαν εις μίαν ηρωικήν πράξιν. Ηγόρασαν εισιτήρια, εισήλθον εις το εν Αθήναις θέατρον Μπουρνέλλη, όπου επαίζετο πορνικόν, κιναιδικόν και ασεβές έργον, περί του οποίου γράφομεν και ανωτέρω, και προς το τέλος του εργου, όπου διεκωμωδείτο ο Θεός και παρωδείτο το Σύμβολον της Πίστεως, εφώναξαν στεντορεία τη φωνή "Αίσχος" και έλεγον: "όχι να εξευτελίζουν και την Πίστιν! Όχι να διαλύουν τα πάντα"! Ο περισσότερος λαός μας, παρ όλας τας αμοραλιστικάς και αθειστικάς θεωρίας, πραγματικάς πλύσεις εγκεφάλων διά των συγχρόνων μέσων, και παρ όλα τα σκάνδαλα αναξίων εκπροσώπων του Κράτους και της Εκκλησίας, εις τα βάθη του διατηρεί ακόμη φιλότιμον και ζώπυρα ηθικής και πίστεως.
Η παράστασις του ελεεινού θεατρικού έργου διεκόπη. Καταφθάσασα δε η Αστυνομία, -μέρτυς και αυτή εν μέσω της αντιφατικής και εγκληματικής γενεάς-, εκράτησε τέσσαρα πρόσωπα εκ των αποδοκιμασάντων το έργον, ηκολούθουν δε και άλλα τέσσαρα τελείως οικειοθελώς, διά να δώσουν και ενώπιον της Αστυνομίας και ενώπιον των δικαστηρίων, όπου παρεπέμφθησαν κατόπιν μηνύσεως του θιασάρχου κ.Π...,την μαρτυρίαν της χριστιανικής και εθνικής των συνειδήσεως.
Εν τω μεταξύ οι κ.κ. ηθοποιοί, ενώ κατ αρχάς ετρομοκρατήθησαν προ της ιεράς οργής και αγανακτήσεως τόσου πλήθους θεατών και απεσύρθησαν εκ της σκηνής και εκρύπτοντο ως ο Αδάμ εν τω παραδείσω , βλέποντες κατόπιν, ότι οι χριστιανοί περιορίζοντο μόνον εις φωνάς, ώρμησαν ομοθυμαδόν εναντίον των και επροπηλάκισαν άνδρας και γυναίκας , υβρίζοντες αυτούς και τον Θεόν κατά τον χυδαιότερον τρόπον , και αποδεικνύοντες και δι αυτού του τρόπου ποίαν σχέσιν έχει η "καλλιτεχνία" των προς αυτό που λέγεται "πνευματικός άνθρωπος".
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1975
ΠΕΡΙ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ
"Τέλος κάμνομεν δημοσίαν την δήλωσιν. Ότι εάν παρ όλας τας αναφοράς, τα υπομνήματα, τας διαμαρτυρίας των Συλλόγων, ουδέν γίνη, τότε ο Σύλλογος "Μέγας Αθανάσιος" έχει την απόφασιν να βαδίση ριζοσπαστικήν γραμμήν. Το κακόν, προκλητικόν, σκανδαλώδες, ανυπόφορον καταστάν θα αντιμετωπίση άλλην κατάστασιν. Μετά τα ήπια μέσα θα υψωθή, ναι θα υψωθή ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΝ.Δεν θα το κρατήσουν, ως θα έδει, αρχιερείς και θεολόγοι και ιεροκήρυκες. Θα το κρατήση ο λαός, ο ευσεβής λαός. Αυτός, όσον ολίγος και αν είνε, αυτός είναι ο φρουρός των Νόμων, των γραπτών και των αγράφων. Αυτός είναι ο φρουρός της Πίστεως και της Ηθικής. Εις αυτόν, κατά το τελευταίον άρθρον του Ελληνικού Συντάγματος, εις τον πατρωτισμόν αυτού αφιερούται η τήρησις του Συντάγματος και το Σύνταγμα δεν λέγει,ίνα η Ελλάς γίνη Χόλλυγουντ...Ναι! Ο λαός θα υψώση το φραγγέλιον και θα ακουσθή η φωνή του, φωνή Θεού, λέγουσα.
-Μη ποιείτε την Ελλάδα οίκον αισχρού εμπορίου και τα μνήματα αυτής σπήλαια γκαγκστερικών ταινιών και εγκλημάτων...
-Αλλά πριν φθάσωμεν εις τα άκρα, ας ελπίσωμεν εις την διά "νομίμων και κανονικών μέσων" διόρθωσιν του κακού. Ο Κύριος βοηθός!
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 1953
Υπενθυμίζω επίσης όταν  προβλήθηκε το 1989 το αίσχος του Σκορτσέζε ο πιστός κλήρος και λαός αντέδρασαν δυναμικά και τελικά σταμάτησε η προβολή της ταινίας με συνέπεια η εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" να αναγράψει σχετικά:
"Ο αγώνας των θρησκευτικών οργανώσεων, που δε δίστασαν ούτε μπροστά στα ΜΑΤ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προβολή της ταινίας, δικαιώθηκε χθες απ το δικαστήριο".
Ο δε σύλλογος των φοιτητών του Ποιμαντικού Τμήματος του ΑΠΘ σε δήλωσή του ανέφερε: "καταγγέλουμε την προκλητική ολιγωρία της πολιτείας και δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στις κηνιτοποιήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκηςως ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα της Εκκλησίας και επιφυλασσόμαστε για ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ".
Τότε βάβαια είχαμε μπροστάρηδες που ξεσήκωναν τον κόσμο όπως το μακαριστό Φλωρίνης Αυγουστίνο, το Σεβαστιανό και άλλους!Βλέπουμε ,πάντως, και στις μέρες μας επαινετέες αντιδράσεις, χρήζουσες εξάρσεως, επαίνου και τιμής!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com