20 Ιαν 2018

Αλλα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Οι τελευταίες κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «πάγωσαν» το ποίμνιο, τους ιερείς αλλά και πολλούς μητροπολίτες, και δημιούργησαν στρεβλή εικόνα για τις θέσεις της Εκκλησίας γύρω από το θέμα των Σκοπίων. Η ταύτιση του κ. Ιερωνύμου με τη σημερινή κυβέρνηση και η επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί εντέχνως ότι η Εκκλησία αποδοκιμάζει το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις επίσημες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. 
Θυμίζουμε ότι προ ημερών το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας με επίσημη ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Απλά και ξεκάθαρα. Στη συγκεκριμένη απόφαση δεν υπάρχει καμία απαγόρευση συμμετοχής στα συλλαλητήρια, ούτε καν σύσταση...

Ο κ. Ιερώνυμος, εκφράζοντας την προσωπική του θέση και μόνο (άρα όχι την επίσημη θέση της Εκκλησίας), υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με τα συλλαλητήρια. Αλλο όμως οι προσωπικές απόψεις και άλλο η ισοπέδωση και η στρεβλή εικόνα ότι δήθεν η Εκκλησία δεν «ευλογεί» το συλλαλητήριο.
Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Οι απόψεις του Αρχιεπισκόπου σε αυτό το θέμα βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με το κοινό αίσθημα. Δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι θέλει. Ομως δεν μπορεί να «αιχμαλωτίζεται» η Εκκλησία σε προσωπικές απόψεις και μάλιστα αυτές να προβάλλονται με θεσμικό «μανδύα». Οι δύο συντονισμένες συναντήσεις με πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με διαφορά λίγων ωρών, δείχνουν συγκεκριμένη στόχευση και σχέδιο! Για ποιον λόγο η ηγεσία της Εκκλησίας μπαίνει σε τέτοια παιχνίδια; Εδωσε η Ιερά Σύνοδος τέτοια εξουσιοδότηση; Ασφαλώς όχι.
Η Εκκλησία υπήρξε πάντα ο θεματοφύλακας του έθνους. Οι αγώνες της για την πατρίδα ήταν μνημειώδεις κι ας τους αμφισβητεί κατά καιρούς η Αριστερά. Γι' αυτό είναι κρίμα να εμφανίζεται σήμερα η ηγεσία της (για επικοινωνιακούς λόγους) υποταγμένη στην κοσμική εξουσία.
Ο κ. Ιερώνυμος σε λίγες ημέρες θα συμπληρώσει 10 χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Εως σήμερα πολιτεύτηκε με σύνεση και σοφία. Το φιλανθρωπικό έργο του είναι σπουδαίο! Υπάρχουν τόσα θετικά που μπορεί κανείς να αναφέρει... Ομως με τους τελευταίους, άστοχους χειρισμούς κινδυνεύει να υποπέσει σε ολέθριο λάθος, που μπορεί να αμαυρώσει το σύνολο της θητείας του. Να καταγραφεί δηλαδή ως ταυτισμένος με την (αριστερή) εξουσία και αποξενωμένος από τον λαό. Θα είναι κρίμα!

dimokratianews, 20.01.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι η πρωτη φορα που ο Αρχιεπισκοπος εγραψε στα παλαια του τα παπουτσια τις αποφασεις της Ιερας Συνοδου και τα δογματα των Αγιων Πατερων.Αφου πρωτα το επραξε στην ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου με επιτυχια ,που κατοπιν εγινε αποδεκτο απο την Ιερα Συνοδο και επιβληθηκε σ ολες τις Μητροπολεις ,το επραξε και τωρα με το Μακεδονικο ανεμενοντας τυφλη υπακοη απο τον κληρο και το ποιμνιο.
Το εργο της Εκκλησιας δεν ειναι μονον το φιλανθρωπικο ,το ιδιο πρατουνε και κοινονικα ιδρυματα και η μασονια και μονον η φιλανθρωπια δεν ειναι μεγαλο εργο ,μεγιστο εργο ειναι το Πνευματικο Εργο η Φυλαξη τη Παρακαταθηκης ,ητοι του Ευαγγελιου και των Αποφασεων οικουμενικων Συνοδων των Αγιων Πατερων ,η φυλαξη της Πιστις ως κορης οφθαλου και ο Αγωνας υπερ Πιστεως και Πατριδος.
Απο την ορθη πιστι απορεει και η ορθη ανιδιωτελης φιλανθρωπια.Εκτος πιστεως η φιλανθρωπια εχει ιδιωτελεις σκοπους ,οπως της ΜΚΟ ,που εξυπηρετει ξενα συμφεροντα και της μασονιας ,που προσπαθει πισω απο τη φιλανθωπια να καλυφθει και να παρασυρει τον κοσμο.
Τι μεγαλο εργο επραξε ο Αρχιεπισκοπος κατοπιν της αποδοχεις του της ψευτοσυνοδου Κολυυμβαριου
χρεοκοπεισε πνευματικα μην πουμε οτι εξεπεσε πνευματικα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com