17 Μαΐ 2017

Τα απαράδεκτα που ανέφερε ο π. Γεώργιος Τσέτσης για το θαύμα του Αγίου Φωτός, αναμένουν την ανασκευή τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για π. Γεώργιος Τσέτσης αγιο φως

ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ  ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ
Ο Μ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης, σε παλαιότερο άρθρο του στο Βήμα στις 21 Απριλίου 2006, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής απαράδεκτα για το θαύμα του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού : «Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για ‘’θαύματα’’ προκειμένου να πληρώσει  το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή αφής το Άγιον Φως κατέρχεται θαυματουργικά ‘’ουρανόθεν’’ για να ανάψει τη λαμπάδα του Πατριάρχου».  

Σε πρόσφατο κείμενό του που τιτλοφορείται «Σκιαγράφημα των ‘’ου κατ’ επίγνωσιν’’ νεοζηλωτών», και που δημοσιεύτηκε στο amen.gr, ο Μ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο υποδοχής του Αγίου Φωτός με τα εξής λόγια : «Αυτός που υποδέχεται μεν με φανφάρες και τιμές Αρχηγού Κράτους το Άγιο Φως που μας έρχεται από τον Πανάγιο Τάφο…».
Το μεγάλο πρόβλημα όμως της αμφισβήτησης του θαύματος Αγίου Φωτός, από π. Γεώργιο Τσέτση, παραμένει.  Η ανασκευή των όσων απαράδεκτων δήλωσε  σε παλαιότερο άρθρο του στο Βήμα στις 21 Απριλίου 2006,  για το θαύμα του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, εξακολουθεί να εκκρεμεί. 

Ο π. Γεώργιος Τσέτσης απαξιωτικά ανέφερε ότι ο λαός ‘’ψάχνει για ‘’θαύματα’’ προκειμένου να πληρώσει  το ‘’πνευματικό του κενό’’.  Καμιά όμως ανασκευή δεν έγινε για τούτη την απαράδεκτη απαξίωσή του.  Απαξιωτικά μίλησε για τον  «ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για ‘’θαύματα’’», αλλά δεν έγινε καμιά ανασκευή.  Είναι σωστό και πρέπον να ανασκευαστούν τα όσα απαράδεκτα ανέφερε για το θαύμα του  Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

3 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δεν αναμέναμεν και τι καλύτερον εκ του Τσέτσου. Η Ιστορία φυλάσσει, δια τους οικουμενιστάς, του κολυμπαριστάς και τους συν αυτώ, τας μελανοτέρας των σελίδων αυτής... Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών και των κρυφοοικουμενιστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε... Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάπως φυσικό που πολεμούν οι Φαναριώτες το θαύμα του Αγίου Φωτός, αφού το θαύμα αυτό ενθυμίζει και τονίζει παγκοσμίως την κεντρική θέση των Ιεροσολύμων στην Θεια πρόνοια και οικονομία, και έτσι ζηλεύουν, γιατί ήθελαν το Φανάρι να κατέχει αυτήν την θέση....

Ανώνυμος είπε...

Με τη μονη διαφορα ότι το φαναρι εχει σβυσει εδώ και περιπου έναν αιωνα από τους οικουμενιστας ,ενώ το Αγιο Φως υπαρχει από τοτε που αναστηθηκε εκ του ταφου η Αυτοζωη και θα υπαρχει αιωνια,για να αποδειχθεί ότι Αυτος είναι ο μοναδικος Σωτηρας της ανθρωποτητος εν απολυτω εννοια και όχι ο Μωαμεθ και οι μυστες των αλλων θρησκειων ,όπως θελει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ,οι φαναριωται και ο συρμος των οικουμενιστων.Γιαυτο και αμφισβητουν τα παντα.
Μην πλανασται οικουμενισται Αυτος είναι Σωτηρας τοτ κοσμου ,Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,τον οποιον περιμεναν οι αιωνες και όχι οι μυστες των αλλων θρησκειων όπως εσεις από υπερβολικη αγαπη θελεται να θεοποιησεται,καταντησατε ειδωλολατρα και οχι μονον αιρετικοι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com