18 Απρ 2017

Μόνος στο Σαράι, σε κατάσταση... κρίσης

Σχετική εικόνα
Εδώ και πολύ καιρό ο «σουλτάνος» της Αγκυρας ήταν μόνος στο Σεράι, με τους εμπίστους του. Το αποτυχημένο πραξικόπημα του είχε αλλάξει για τα καλά την ψυχολογία. Στην πορεία, βλέποντας φαντάσματα και εχθρούς παντού, κατάφερε να τα χαλάσει με όλους τους συμμάχους και φίλους του, ελπίζοντας πλέον μόνο στη Ρωσία. 

Πόνταρε πολλά σε αυτό το δημοψήφισμα ο Ταγίπ Ερντογάν, ελπίζοντας ότι θα έπαιρνε ένα τέτοιο ποσοστό που θα του έδινε τη δύναμη να διαπραγματευτεί με άλλους όρους. Γι' αυτό και προσπάθησε με κάθε τρόπο να πετύχει. 
Από βία και νοθεία μέχρι ένα κλίμα τρομοκρατίας και συλλήψεων, που δεν είχε προηγούμενο. Και όμως, παρ' όλα αυτά οι πολίτες στην Τουρκία τού γύρισαν την πλάτη και τον έκλεισαν ακόμη πιο πολύ στον εαυτό του. 
Το ερώτημα είναι τώρα πού θα ξεσπάσει πλέον ο στριμωγμένος και απογοητευμένος Τούρκος ηγέτης για να κερδίσει όσους έχασε στο δημοψήφισμα· για να πείσει ότι η χώρα του δεν κινδυνεύει να σπάσει στα τρία με βάση το αποτέλεσμα. Θα θελήσει να συσπειρώσει τον λαό του, που δείχνει κατακερματισμένος. 
Το βέβαιο είναι ότι στο εσωτερικό θα προχωρήσει στην εκκαθάριση όσων ακόμη θεωρεί αντιπάλους του, καθώς σε αυτήν την αναμέτρηση προστέθηκαν και άλλοι. 
Το δεύτερο είναι ότι θα υλοποιήσει τα σχέδιά του να αλώσει ό,τι έχει απομείνει ως φερετζές δημοκρατίας στην Τουρκία. Το τρίτο, ότι θα προσπαθήσει να κάνει εξαγωγή της κρίσης του. 
Από την πλευρά της Συρίας είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν οι Αμερικανοί. Από την πλευρά της Κύπρου τα πράγματα είναι ήδη στο κόκκινο. Το μόνο που του έχει μείνει είναι το Αιγαίο. Η Αθήνα το γνωρίζει αυτό και παρακολουθεί τις κινήσεις Ερντογάν με κομμένη την ανάσα αλλά και
με ψυχραιμία. 
Ο χρόνος θα δείξει εάν ο «σουλτάνος» πήρε το μήνυμα ή θα συνεχίσει να προκαλεί ξεσπώντας στους γύρω του...
dimokratianews,18.04.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com