14 Σεπ 2016

Είναι απαράδεκτη η συνεισφορά στην εκλογή όσων αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού.

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη ελληνων
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΟΣΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Ο Σταυρός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι η ελπίδα μας. Είναι των ‘’πιστών ο στηριγμός’’. Πως μπορούμε να είμαστε αδρανείς απέναντι σε όσους από τους κυβερνώντες αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού; Το ‘’ζωηφόρον και σωτήριον ξύλον’’ του Τιμίου Σταυρού, ως ‘’φυλακτήριον θείον’’, είναι η ‘’κραταιά σκέπη’’ μας. Ας μη συμβάλλομε στην εκλογή αρχόντων που αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού.

Ευελπιστούμε ότι η παραφουσκωμένη αίγλη των κυβερνώντων στην Ελλάδα σήμερα, που κατά πλειοψηφία αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού, άδοξα θα παρέλθει. Έχομε τη βεβαιότητα ότι αυτοί που ‘’ψυχολογικώς’’ ή μάλλον εμπαθώς τους ψήφισαν, θα αναγνωρίσουν έμπρακτα το λάθος τους.
Παρενθετικά θα αναφερθώ στην περίπτωση κάποιου ανθρώπου του χωριό μου, που πριν ψηφίσει επικαλείται τη δύναμη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού. Είναι σοφή κατά Θεόν η ενέργεια του αυτή, γιατί δεν αφήνεται σε συναισθηματισμούς και ιδεολογικά πάθη, αλλά επιζητεί με αυτό τον τρόπο το θείο φωτισμό, για να είναι η πράξη του αυτή κατά Θεόν. Απλή η περίπτωση τούτη του ανθρώπου του χωριό μου για τους πολλούς ή απλοϊκή γι’αυτούς που παρόλη τη διακηρυγμένη πίστη τους, στηρίζονται στα ‘’σκευάσματα’’ του μυαλού τους και κατ’ ουσία των κεκρυμμένων ιδεολογικών παθών τους.
Είναι απαράδεκτο ο Ελληνικός λαός, που στην μεγάλη του πλειοψηφία, το πρώτιστο γι’ αυτόν είναι η Ορθόδοξη Πίστη του, να αμοίβει στα Κυβερνητικά αξιώματα, αυτούς που αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού.
Είναι παράδοξο και κατ’ ουσία κακόδοξο, να ανεβάζομε στα ανώτατα κρατικά αξιώματα αυτούς που αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού. Είναι απαράδεκτο να υποδεικνύομε ως κρατικούς άρχοντές μας, αυτούς που το «όπλον το άρρηκτον», το οποίο «εδόθη ημίν», δεν προσκυνούν.
«Δι’ αυτού έσωσεν ημάς ο Χριστός, και ως δει εν αυτώ καυχάσθαι», λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Λόγος Λδ΄ Περί του Τιμίου Σταυρού). Είναι ακατανόητο να υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί που να συμβάλλουν στην εκλογή κυβερνώντων που αρνούνται με τον τρόπο τους ‘’το της Εκκλησίας περιτείχισμα’’, το ‘’ζωοδώρητον ξύλον’’ του Τιμίου Σταυρού.
«Δεύτε πιστοί, το ζωοποιόν ξύλον προσκυνήσωμεν, εν ω Χριστός ο Βασιλεύς της δόξης, εκουσίως χείρας εκτείνας, ύψωσεν ημάς εις την αρχαίαν μακαριότητα». Αυτούς που αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού, ας μην επιβραβεύομε εκλέγοντάς τους στα ανώτατα κρατικά αξιώματα. Κι ας είναι η πράξη μας τούτη, αντίδωρο στο ‘’ζωοδώρητον ξύλον’’ του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, δι’ ου ‘’αγιασμόν αρυόμεθα’’.

*Τα εντός εισαγωγικών είναι παρμένα από την Υμνολογία της Εκκλησίας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com