14 Σεπ 2016

Ανοιχτό ενδεχόμενο η εκταφή του Βέλιου. Έρευνα του Ανθρωποκτονιών μετά το δημοσίευμα για «πρόθυμο γιατρό» που του έδωσε την ένεση ευθανασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για βελλιος ευθανασια
Στο να γίνει εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου προσανατολίζονται οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που «τρέχουν» την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του 63χρονου δημοσιογράφου.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από τη σχετική παρέμβαση εισαγγελέα, μετά το δημοσίευμα φίλου του θανόντος δημοσιογράφου, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε έναν «πρόθυμο γιατρό» ο οποίος φέρεται ότι χορήγησε θανατηφόρα ένεση.
Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι κάποιος βοήθησε τον Αλέξανδρο Βέλιο, πιθανότατα θα σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με συναίνεση.
Ο φίλος
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα καλέσουν αρχικά για κατάθεση τον φίλο του εκλιπόντος δημοσιογράφου για να τον ρωτήσουν σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα. «Στην αρχή το σχέδιο του Βέλιου είχε Ελβετία, ένα ειδικό κέντρο που πας και πεθαίνεις ("υποβοηθούμενη ευθανασία"). Λόγοι οικονομικοί αλλά και άλλοι, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η Ελβετία βγήκε από το σχέδιο. Και τώρα, τι θα κάνεις; "Είμαι τυχερός, με βρήκε ένας γιατρός. Αυτός προσφέρθηκε να κάνει τη "δουλειά"» είναι ένα από τα σημεία του επίμαχου δημοσιεύματος.
Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζεται: «Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έκατσε για τελευταία φορά στο οικογενειακό τραπέζι (...) Αργά το απόγευμα υπήρξε και άλλη εμπλοκή. Η συνταγή (δηλαδή το φάρμακο- φαρμάκι και η δοσολογία του) της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας" που του έδωσε (ποιος;) κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ήταν. Τα λόγια του ήταν ακριβώς τα εξής: "Ρώτησα τρεις γιατρούς και μου είπαν ότι κινδυνεύω να βασανιστώ και στο τέλος να καταλήξω στην Εντατική, αντί στον νεκροθάλαμο. Είμαι σε απόλυτο αδιέξοδο" (...) Ωστόσο, αφού είχε πειστεί για το ανασφαλές της "συνταγής", πίστεψα ότι θα το αναβάλει. Ο Βέλιος ήταν "τετράγωνος", ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έπαιζε στα ζάρια τον εφιάλτη.
Λάθεψα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα κριθούν όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις από τον φίλο του Αλέξανδρου Βέλιου αλλά και από στενά συγγενικά πρόσωπα του δημοσιογράφου. Εφόσον προκύψει ότι τελικά υπήρξε βοήθεια στον θάνατό του, είναι δυνατό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να ζητήσουν τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα για να γίνει εκταφή της σορού και να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.
dimokratianews,14.09.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com