3 Ιουλ 2016

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης

3_iereis
Σύμφωνα με Παπικές ιστοσελίδες
Τρεις Κυκλαδίτες Aδελφοί Αρχιερείς στην Κρήτη
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνάντηση τριών Κυκλαδιτών Αδελφών Aρχιερέων στα Χανιά της Κρήτης, στα πλαίσια των πνευματικών και λειτουργικών εκδηλώσεων επί τη περατώσει των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (26 Ιουνίου 2016).

Ο εκ Σύρου καταγόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ.Αλέξανδρος (αριστερά) και ο εκ Τήνου καταγόμενος Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων (δεξιά) πλαισιώνουν τον Σεβ. Καθολικό Επίσκοπο Σύρου και Αποστολικό Τοποτηρητή Κρήτης κ. Πέτρο Στεφάνου.
Πηγή: episkopisyrou

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει,δε συνειδητοποιεί τη μηδαμινότητά του.Κι ενώ ο Θεός ταπεινώθηκε κι έγινε ένα χωρίς αμαρτία με τον ανθρώπινη φύση εμείς δε βάζουμε μυαλό.Δε ταπεινώνουμε μεταξύ μας,υποκρινόμαστε.Τι έχει να χωρίσει ο χριστιανός της ανατολής με το χριστιανό της δύσης;Δεν αγαπάμε υποτίθεται τον ίδιο Θεό,δεν αγωνιζόμαστε να μοιάσουμε στο Χριστό;Γιατί να είμαστε διαιρεμένοι;Αυτό δε σημαίνει ότι θα αρνηθούμε τις επιταγές των πατέρων της Εκκλησίας που μάτωσαν και υπηρέτησαν με σθένος τη ορθή πίστη.Αυτό δε το καταλαβαίνουν οι υποτίθεται υπηρέτες του ευαγγελίου στη δύση και οι παπικοί;Τι ζητάμε παραλογισμούς;Δε διδάσκονται από το ίδιο το ευαγγέλιο;Γιατί η ταπείνωση είναι άγνωστη λέξη στη ζωή τους;Δε βλέπουν ότι ο σταυρός οδηγεί στη Ζωή;Δε παρατηρούν ότι η στενή και τεθλιμμένη οδός οδηγεί στη Ζωή;Δείτε τη πορεία της ορθόδοξης εκκλησίας...Γεμάτη σταυρό,μεστή θλίψεις όπως η επίγεια ζωή του Θεανθρώπου,δε τα παρατηρούν...;

Ανώνυμος είπε...

H Συρος και η Τινος εχουν πολλούς αιρετικους.Οι στενες επαφες με τους σχισματικους .....

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάπας έχει δημόσια δηλώσει ότι οι χριστιανοί έχουν τον ίδιο θεό πατέρα με τους μουσουλμάνους. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν οι ορθοδοξοι να έχουν τον ίδιο θεό με τους παπικους ? Ως γνωστό οι μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. Σύμφωνα με το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, όποιος δεν δέχεται τον Υιο δεν δέχεται ούτε τον Πατέρα. Επομένως από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ορθοδοξοι χριστιανοί δεν πιστεύουν στον ίδιο θεό με τους παπικους. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός λέει : Εγώ είμαι η Αλήθεια και η Οδός και η Ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε μεγαλε;; για ποια ταπεινωση μιλας; ο θεος των καθολικων ειναι ο αντιχριστος. Ξυπνατε. 21 δογματικες διαφορες εχουν οι παπικοι απ την μια καθολικη και αποστολικη εκκλησια. Ντροπη

Ανώνυμος είπε...

Ο 'αλάθητος' πάπας όντως λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά του Θεού.Αυτό δεν είναι αλήθεια.Είμαστε εικόνες του Θεού,παιδιά του Θεού είναι εκείνοι που μοιάζουν με τον γιό του,τον Ιησού.Αυτά που μοιάζουν με τον υιό είναι παιδιά του Πατέρα.Κι όταν λέμε μοιάζουν,εννοούμε ακολουθούν τα βήματα του προτύπου,δηλαδή του Χριστού.Όλοι έχουμε την εικόνα του Θεού,για να είμαστε πλήρεις πρέπει να πετύχουμε και την ομοίωση.Όταν έφτιαξε τον άνθρωπο τον έκανε κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση.Εμείς απωλέσαμε το καθ΄ομοίωση,αγωνιζόμαστε να το αποκτήσουμε βάσει του προτύπου που πήρε μορφή ανθρώπου,σαρκώθηκε δηλαδή ο νέος Αδάμ,ο Λόγος το δευ΄τερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας,στο πρόσωπο του Χριστού,και αυτό το σώμα παλεύομε να αποκτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μην είμαστε υπερβολικοί...οι παπικοί μπορεί να είναι αιρετικοί αυτό δε σημαίνει ότι δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό.Και οι Σαμαρίτες μάλωναν με τους Ιουδαίους,στον Ναό του Σολομώντα έλεγαν οι Ιουδαίοι ότι λατρεύεται ο Θεός οι δε Σαμαρίτες σε κάποιο βουνό της περιοχής τους.Είχαν διαφορές,αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα ισοπεδώνουμε.Ναι είναι σε λάθος δρόμο,έχουν πολλές πάρα πολλές κακοδοξίες αλλά δε μπορείς να τους τοποθετείς στην ίδια μοίρα με τους Μουσουλμάνους που αρνούνται τη θεότητα του Χριστού και την ένσαρκο οικονομία του...

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε: "3 Ιουλίου 2016 - 7:35 μ.μ."
Για το παραπάνω σχόλιο: "Ναι είναι σε λάθος δρόμο,έχουν πολλές πάρα πολλές κακοδοξίες αλλά...",έχω να πως' όχι δεν είναι (οι αιρετικοί παπικοί) ούτε στον σωστό, αλλά ούτε σε λάθος δρόμο....Η αίρεση ομοιάζει με "οδό απώλειας"! Το σωστό και το λάθος είναι ανθρώπινες πρακτικές, η πλάνη είναι υπερηφάνεια, είναι κάτι πάνω και από τον εωσ-φoρισμό...γι' αυτό και επιφέρει τον "χωρισμό"...και... συγνώμη για την περέμβαση.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι Ορθόδοξος, δηλαδή έχω την μία και μοναδική σωστή πίστη. Εάν έχουν και άλλοι πίστη ορθή, τότε εγώ αυτοαναιρούμαι και δεν είμαι ορθόδοξος. Απλά πράγματα! Τα υπόλοιπα είναι γλοιώδεις πολιτικοί χειρισμοί για κοσμικά οφέλη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com