17 Μαΐ 2016

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ορθοδόξων Λαϊκών «Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης» για την Επιστολή Αγιορειτών Πατέρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΛΑΙΚΩΝ
«ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»
Πτολεμαϊδα  16/5/16
Χριστός Ανέστη
«Εξήνθησεν  η  έρημος,  ωσεί  κρίνον  Κύριε…» (Ωδή  γ΄του όρθρου)
Λυπήθηκε ο Αναστάς Κύριος το εξουθενωμένο και απροστάτευτο ποίμνιο Του  και άνθισε στις ψυχές  του λαμπριάτικα αγριολούλουδα απ΄τον Άθωνα!

Γιατί δεν ήταν άλλο από άνθη και ευωδία του Αγίου Πνεύματος η πρόσφατη διακήρυξη των Αγιορειτών Πατέρων να υψώσουν πνευματικό ανάχωμα απέναντι στην εξάπλωση της χολέρας του οικουμενισμού, με την απειλή της διακοπής της εκκλησιαστικής κοινωνίας.
Εξήνθησε η έρημος λοιπόν από τα  λόγια των Αγίων, των Διδασκάλων, των Μαρτύρων και Ομολογητών που τώρα πλέον ξαναήρθε ο καιρός να γίνουν βίωμα και πράξη.
Εμείς, το πλήρωμα των λαϊκών της Ορθόδοξης Εκκλησίας δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα διακονήσουμε αυτόν τον θεάρεστο αγώνα των αγιορειτών Πατέρων, με την ευχή να λάμψουν ως σύγχρονοι  λαμπαδοφόροι  των παλαιών και ενδόξων αγώνων της πνευματικής καστροπολιτείας του Αγίου Όρους.
Καλούμε όλους τους ενσυνείδητους πιστούς. τους απανταχού ορθoδόξους Συλλόγους και διαχειριστές ορθοδόξων sites/blogs σε συστράτευση απέναντι στην οικουμενιστική παναιρετική λαίλαπα και τους προβατόσχημους της λύκους που μας οδηγούν στον άδη.
Άς συμπαραταχθούμε με τους εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου όπως οι Άγιοι Απόστολοι και Πατέρες μας δίδαξαν. Άς συσπειρωθούμε στις πνευματικές θερμοπύλες του κράτους του Χριστού για να σωθούμε και να στηρίξουμε και  τους ασθενεστέρους, γιατί όπως λέει ο ιερός Χρυσόστομος: «Ακόμα και αν όλα τα κατορθώσουμε, τον πλησίον αν δεν οφελήσουμε δεν θα μπούμε στην βασιλεία των ουρανών».Αμήν.
O πρόεδρος
Ιω.Ρίζος   (rzsster@gmail.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.
"Είναι αλήθεια ότι όταν ανθεί ο μοναχισμός, όταν στην έρημο υπάρχουν μοναστήρια, με ανθρώπους προσευχής, όπως οι μοναχοί, τότε η Εκκλησία ανθίζει και εμπλουτίζεται από την πνευματικότητα της ερήμου."
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όμως, αδελφοί εν Χριστώ,ας είμαστε προσεκτικοί όταν λέμε πως.."τώρα πλέον ξαναήρθε ο καιρός να γίνουν βίωμα και πράξη...",μιας και στη ζωή της Εκκλησίας ισχύει.."Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι....".
Στην Εκκλησία του Χριστού οι άνθρωποι προσευχής,αεί "ανθοφορούν"...γι΄αυτό και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος συνεχίζει," Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι΄ δεήθητε ουν του Κυρίου του θερισμού όπως εκβάλη εργάτας...." (Ματθ.9,37,38).
ΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ/( «Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι…»
www.iskiriaki.com/entipa/filladio.kiriaki/2015/1121%20(2).pdf).

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com