22 Μαρ 2016

Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ: ''Πρόσφυγας'' είπε στον Πειραιώς να βγάλει τον σταυρό''

Καισαριανής: ''Πρόσφυγας'' είπε στον Πειραιώς να βγάλει τον σταυρό''
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Ομιλητής στην 6η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Δημητριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Αν και ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα την «Ποιμαντική στρατηγική στην ενορία έναντι των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα των προσφύγων το οποίο χαρακτήρισε πολύ σοβαρό, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του θρησκευτικού φρονήματος στην χώρα.

"Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται με την είσοδο όλων αυτών των αλλοπίστων στην περιοχή μας, να μας αναγκάσει και εμείς να προβληματιστούμε, διότι πολλά από τα δεδομένα που ανέφερα θα θεωρούνται ξεπερασμένα στην εποχή μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός το οποίο τους εκμυστηρεύτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά το πέρας των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
"Ξέρετε ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε να μοιράσει τρόφιμα στο λιμάνι όπου έχουν τους πρόσφυγες, και φορούσε ένα σκουφάκι που είχε τον σταυρό πάνω. Τότε ένας από αυτούς που ήταν εκεί του είπε να το βγάλεις αυτό..." υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής.
Ο Σεβαμιώτατος συνέχισε: ''Τότε ο Μητροπολίτης φώναξε τον Λιμενάρχη και του είπε: Τι κατάσταση είναι αυτή; Λέει αυτός σε εμένα να βγάλω το σκουφάκι που έχει τον σταυρό; Αμέσως ο Λιμενάρχης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα, ενώ του έκανε παρατήρηση γι΄ αυτό που έκανε.''
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στη συνέχεια έκανε την εξής αποκάλυψη, λέγοντας ότι ο Λιμενάρχης είπε στον κ. Σεραφείμ: ''Σεβασμιώτατε ξέρετε ποιος ήταν αυτός; Είναι Πράκτορας της Σαουδικής Αραβίας..." αφήνοντας όλους αποσβολωμένους για λίγα δευτερόλεπτα!
Επίσης ο κ. Δανιήλ τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πήγε εκεί στο λιμάνι να μοιράζει φαγητό στους πρόσφυγες χωρίς εγκόλπιο παρακαλώ."
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι θα έρθουν πιο δύσκολες καταστάσεις εαν δεν προσέξουμε" παρατήρησε ο δυναμικός Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Δανιήλ έκανε αυτές τις αποκαλύψεις παρόντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι "δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος."
Ακολουθεί η σχετική είδηση από την ιστοσελίδα της Ι.Μ.Δημητριάδος που δεν αναφέρει τίποτα για το περιστατικό.
Η Ποιμαντική στρατηγική κατά των αιρέσεων και ο Νεοπαγανισμός στην 6η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Δημητριάδος
Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016
Η 6η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με τους κληρικούς μας να ενημερώνονται για θέμα αιρέσεων και παραθρησκείας.
 Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα «Ποιμαντική στρατηγική στην ενορία έναντι των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης».
Ο Σεβασμιώτατος συνέστησε, εξ αρχής, στους Ιερείς να έχουν υπόψιν ότι βαθειά στην ψυχή των αρνητών της πίστεως ή των αιρετικών ίσως να είναι εντυπωμένη μία τραυματική εμπειρία από την παιδική τους ηλικία, η οποία τους συνοδεύει πάντα.
Αναφερόμενος στην ποιμαντική εργασία προς τους πλανεμένους, επεσήμανε τον κίνδυνο της εκκοσμίκευσής της, δηλ. την αντιμετώπισή τους με τα συμπεράσματα της κοσμικής ψυχολογίας και παιδαγωγικής, τρόπος μη αποτελεσματικός, γιατί οι επιστήμες αυτές αναφέρονται στην εικόνα του ανθρώπου που δεν ανταποκρίνεται στην διδασκαλία της Εκκλησίας. Το μέτρο της Εκκλησίας είναι η νέα κτίση και η εσχατολογική προοπτική της ζωής και όχι το ελκυστικό όραμα των ομάδων της πλάνης, που υπόσχονται ειρήνη, αφθονία υλικών αγαθών και ευημερία∙ είναι η προσφορά της Χριστιανικής ελπίδας, καθαρής, αγνής, στηριγμένης στην μακραίωνη παράδοσή μας.
Ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην πατρίδα μας το μεταναστευτικό κύμα, που πρέπει να μας καθιστούν ιδιαίτερα προσεκτικούς, διακριτικούς και συνετούς.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ποιμαντική δράση της ενορίας για την αντιμετώπιση των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης και επεσήμανε ότι, στην εποχή μας αυτή γίνεται μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, υπό όρους δηλ. και προϋποθέσεις. Τόνισε ότι οφείλουμε να ενεργούμε για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συχνά καταπατώνται και προσβάλλονται από την δράση των ομάδων αυτών.
Καθήκον των Ποιμένων, παρατήρησε, είναι η κάθαρση του Αμπελώνος, κατά ο παράδειγμα των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων. Είμαστε εντεταλμένοι άνωθεν να διδάξουμε και να μεταφέρουμε στον κόσμο την διδασκαλία και τις εντολές του Χριστού.
Όσον αφορά στο ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας, στην οποία όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί, που προβάλλεται ως επιχείρημα κατά του ποιμαντικού μας έργου, οφείλουμε να μη ξεχνούμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τόπο μας είναι η γεννήσασα το Ελληνικό Γένος. Η Εκκλησία μας έχει ρίζες στην ιστορία και στην παράδοση της πατρίδας μας και επηρεάζει το σύγχρονο γίγνεσθαι του Ελληνισμού.
Απάντησε, επίσης, στο επιχείρημα ότι δεν πρέπει ν' αποκλείεται καμία πίστη στην εποχή μας, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό στο μέτρο που η κάθε πίστη είναι προϊόν ελεύθερης επιλογής και δεν αφορά απατεώνες και επικίνδυνους εμπόρους των ανθρωπίνων ελπίδων.
Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. κ. Δανιήλ συνέστησε στους Κληρικούς:
Να είναι ενημερωμένου για το σύγχρονο σκηνικό των αιρέσεων, για να μπορούν ν' αξιολογούν τα δεδομένα.
Να διαθέτουν στοιχειώδη ενοριακή βιβλιοθήκη για θέματα αιρέσεων.
Να συνεργάζονται με ειδικευμένους συναδέλφους τους στα θέματα αυτά.
Να διαθέτουν θερμή πίστη, ζήλο, αφοσίωση, θεολογική κατάρτιση, πνευματική ζωή, εντιμότητα, ειλικρίνεια και διάκριση.
Να αναπτύσσουν την λειτουργική ζωή στην ενορία, την μελέτη του Θείου Λόγου, ενεργώντας, με τον τρόπο αυτό, στην ανακοπή της προέλασης των αιρετικών και βοηθώντας, παράλληλα, στην κατά Χριστόν στήριξη των Ορθοδόξων Χριστιανών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρος είναι να σταματηση η εκκλησια να μειραζη τροφιμα σε λαθρομετανάστες,εχουμε αρκετους ορθοδοξους Ελληνες ,που είναι κατω από το οριο της φτωχιας και πολύ πεφτουν σε απογνωσι και αυτοκτονουν.
Εχουν αποθρασυνθεί οι λαθρομετανάστες και θα μας διαταξουν, αν θα φοραμαι σταυρο η όχι.
Εξω από δω,αν δεν τους αρεσει ο σταυρος να παν να χαθουνε εκτος Ελλαδος.
Μας εμπεζουν και οι λαθρομεταναστε με τη φιλανθρωπια μας,.
Ακομη και φιλανθρωπια χρειαζεται διακρισι,διοτι υπαρχουν πολύ απαταιωνες,οπως η απατη υης λαθρπομενασταψι,που άλλο φαινεται και άλλο είναι ,δεν είναι λαθρομεταναψι,αλλα λαθροεισβολη .
Καιρος να το καταλάβουμε και να τους πετάξουμε εξω.

Ανώνυμος είπε...

O Σταυρος υψωθηκε εν μεσω της Γης,κρατωντας το Σωμα του Κυριου και Θεου ημων Ιησου Χριστου,ειναι το οπλο εναντιων των σκοτεινών δυναμεων εις αιωνας αιωνων και δεν προκειται να κατεβη ουτε και να τον βγαλουμε για χαρι κανενος,πολυ δε λιγοτερο για χαρι των λσαθρομεταναστων,αυτο ελειπε να μας κανουν κουμαντο και οι λαθρομεταναστε,αν δεν τους αρεσει ο σταυρος να φυγουν από την Ελλαδα να πανε μακρια από το σταυρο αν τους ενοχλεί.
Ο σταυρος ενοχλεί τον σαυτανα.

Ανώνυμος είπε...

Πανισλαμισμος ειναι το μηνυμα που μας δειχνουν οι ''εισβολεις''λαθρομεταναστες.
Οι πληροφοριες θελουν η Σαουδικη Αραβια να εχει δημιουργησει το λεγομενο ''Συμβουλιο Ισλαμικου προσανατολισμου'',που στοχο εχει να στελνονται προσωπα σε χωρες μη ισλαμικες για κατηχηση και προσυλητισμο,κυριως δραστηριοτητα κατα τον ενατο μηνα του ισλαμικου ημερολογιου.Τυπωνει κατα εκατομμυρια το Κορανιο κ διανεμει στις χωρες της Ευρωπης ,μπας κ καλυφθη σκοταδι απο το Ισλαμ στην Ευρωπη.Η Γερμανια εχει εισροη μουσουλμανων σε βαθμο να ειναι η μουσουλμανικη ,η δευτερη θρησκεια.
Στη Δυτικη Πορτογαλλια υπαρχει το γνωστο προσκυνημα των παπικων ''Η Παναγια της Φατιμα''.Σε αυτο το ναο τρεχουν οι παπικοι απο ολο τον κοσμο.Το 1995 Ιρανικοι κυκλοι προσπαθησαν να οικειοποιηθουν αυτο τον τοπο της λατρειας ,για να δει κανεις ποσο ζημια κανουν γενικως σε ολους δια της βιας,υποστηριζοντας πως ''Φατιμα'' δεν ειναι η ''παναγια''των παπικων,αλλα η ,...θυγατερα του Μωαμεθ κ επομενωςο εν λογω τοπος λατρειας ειναι αραβικης προελευσεως και οφειλεται στην αραβικη επιδρομη η οποια ερημωσε την Πορτογαλλια κυριως τη Νοτια το 1140.Το ζητημα πηρε πολιτικες διαστασεις κ πολλοι προσκυνητες Ιρανοι ζητουσαν θεωρηση εισοδου απο την Πορτογαλλικη Πρεσβεια ,να μεταβουν να προσκυνησουν την κορη του Προφητη Μωαμεθ.
Εξ αφορμης,αντιπροσωπεια του Βατικανου προεβη ΔΥΟ φορες σε διαβημα διαμαρτυριας προς το Ιρανικο Υπουργειο Εξωτερικων,αλλα και μια Ιρανικη Επιτροπη διαμαρτυρηθηκε προς την "Αγια Εδρα''ισχυριζομενη πως κακως μο νο πωλειται απο τους παπικους το ιερο της Φατιμα κ πως πρεπει να επιστραφει στους πραγματικους πιστους που ειναι οι Σιιτες!...
Να λοιπον ,μεχρι ποιου σημειου επιχειρει να φθασει το Ισλαμ στην Ευρωπη,με τα '' εχθρικα κατασκευασματα'' και τις ''Ισλαμικες αξιωσεις'' του μουσουλμανικου Ιμπεριαλισμου!...
Αυτους πρεπει να τους κοιτας στα ματια ,.... οπως τους κοιτουσαν οι Ελληνες της Επαναστασης.
''Οι θεοι των εθνων δαιμονια,....
Κανεις δε θα μου απαγορευσει να τιμω,να Δοξαζω κ ναγαπω το ονομα Του Κυριου κ Θεου μου!
Ουτε λοιπον τον σταυρο μου θα βγαλω,ουτε κ θα παψω να τον κανω για καμμια μειονοτητα,κανεναν αρχοντα,και κανεναν ξενο! ''
Αυτα θα τα βρουμε μπροστα μας.
Στην Ισπανια θελησαν να φτιαξουν Τεμενος τοσο υψηλο που να βλεπει ολη τη Μεσογειο!!
Ας ερθουν κ στην Ελλαδα ολοι αυτοι που μας καταπιεζαν κ μας κυριευσαν ,να απαιτησουν εδαφη κ ναους!
Κοιτουν να μας τσαλαπατησουν,ειναι προφανες! Αλλα δεν εχουμε σαν κρατος ουτε δυναμη ουτε Χριστο.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Πρωθυπουργός αρνείται τον Σταυρό, όταν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρεί το ιερό μας σύμβολο οπισθοδρόμηση...τότε ας μην ασχολούμαστε με τους υπόλοιπους.
Εμείς ψηφίσαμε και εκλέξαμε τους αρνητές της πίστης μας.
Και απλά αυτοί μας κουβάλησαν στη χώρα τους επόμενους δήμιους που θα γεννήσουν τους νεομάρτυρες του 21ου αιώνα.
Σε λίγο θα μας πουν να τους πούμε και ευχαριστώ επειδή σε λίγα χρόνια θα εμπλουτίσουμε τα μαρτυρολόγια μας.
Ο Θεός ας βάλει το χέρι του...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com