22 Μαρ 2016

Θεολογική-Επιστημονική Ημερίδα: "Αγία και Μεγάλη Σύνοδος" Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες.


 
Θεολογική-Επιστημονική Ημερίδα "ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ" Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες.
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 ώρα 9.00 π.μ
Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιώς

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίδα και αισιοδοξία! Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Ποῖον κανονικὸν κῦρος θὰ ἔχουν αἱ ἀποφάσεις τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου καὶ ποίας κανονικὰς συνεπείας θὰ ἔχῃ ἡ τυχὸν ἀνυπακοὴ πρὸς αὐτάς;», λέει ο Πατριάρχης.
Αν όντως είναι Αγιοπνευματικές οι αποφάσεις, δεν έχουν να φοβηθούν τους "τινάς των αγωνιστών της Ορθοδοξίας" αλλά και καμιά ανυπακοή και κανέναν άλλον εχθρό. Διότι η Αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν. Αν αφήσετε να ενεργήσει δι` υμών η χάρις του Θεού και όχι το θέλημά σας, τι έχετε να φοβηθείτε; Εξάλλου η ιστορία το απέδειξε πολλάκις. Η βεβαιότητα της πίστεως δεν κινείται υποθετικώς, δεν έχει αν... Συνεπώς εσείς μας προκαταλαμβάνετε και μας προετοιμάζετε για κάτι που γνωρίζετε ήδη εκ των προτέρων. Ποια θα είναι η πορεία της Συνόδου και ποιες οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν ή τουλάχιστον θα επιδιώξετε να ληφθούν.
"Συνοδικαὶ ἀποφάσεις, αἱ ὁποῖαι ἄλλοτε ἐγένοντο σεβασταὶ ὑπὸ τοῦ κλήρου καὶ τοῦ λαοῦ ὡς φωνὴ Θεοῦ («ἔδοξε γὰρ τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι καὶ ἡμῖν» {Πράξ. ιε’, 28}), σήμερον ἀμφισβητοῦνται ὑπὸ μερίδος πιστῶν, ἐνίοτε πρὶν ἢ ληφθοῦν καὶ ἀνακοινωθοῦν", λέει ακόμη ο Πατριάρχης. Μάλιστα. Αφού πρώτος εκείνος εφαρμόζει την ανυπακοή στους κανόνες των Συνόδων και σκανδαλίζει και προκαλεί το ποίμνιο.
Με δυο λόγια: Μπορεί οι πολλοί να κοιμούνται και εσείς να ελπίζετε σε "πραξικόπημα", αλλά υπάρχει ο λαός του Θεού, που αγρυπνεί και παρακολουθεί τα πάντα με αγωνία και αγωνιστικό πνεύμα.
Ο Θεός να φωτίσει, να είναι δημιουργική και κατά πάντα ωφέλιμη, για την ορθόδοξη πορεία και την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού. Της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Εξαιρετικά χρήσιμη για τον αγώνα της ΄Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αυτή η Ημερίδα και πιθανόν να αποδειχθεί και ιστορική, εάν υπάρξει συνέπεια των όσων θα λεχθούν σε σχέση με τα όσα επακολουθήσουν, διότι το μέγα ερώτημα και θέμα δεν είναι τόσο τι θα πούμε πριν την " Μεγάλη " Σύνοδο, αλλά τι τελικά θα πράξουμε μετά την Σύνοδο αυτή. Εάν πράγματι η Σύνοδος αυτή δεχθεί και επικυρώσει κακοδοξίες, τότε δεν μένει άλλη οδός παρά μόνο η αποκήρυξή της. Οψόμεθα

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή. Ο υγιώς φρονών έντιμος κλήρος και πιστός λαός δεν πρόκειται να αποδεχθεί και εφαρμόσει καμία απόφαση της μελλούσης να συγκληθεί, λεγόμενης, "Αγίας και Μεγάλης Συνόδου", εφ όσον αυτή δε συντονίζεται με τις επιταγές του Ορθοδόξου Δόγματος και του Ορθοδόξου Ήθους.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ............ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ
ΜΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΙΤΛΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εξωθεσμικα κινουνται οι αρχιερεισ οταν δεν αναφερονται πρωτα στην ιεραν συνοδον
και οταν δεν εισακουσθουν ενημερωνουν τον λαον του θεου

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθηκα την αναισχυντη και πονηρα συνοδο ,την ιστορικη ,που ειχα καταγραψει της Λυων το 1274 και ανετρεξα να διαβασω κ ξαναζωντανεψαν στο νου τα γεγονοτα,τα φρικτα εκεινα με την πρωτη ενωση των Ορθοδοξων με τους αμετανοητους λατινους.
Θυμηθηκα που συμμετειχε αυτοκρατορικη πρεσβεια,η οποια εκανε γραπτως γνωστον οτι δεχοταν το παπικο πρωτειο[για λογαριασμο του αυτ.Μιχαηλ Η] και ακομη δεχοταν την εκπορευση του Αγ.Πνευματος κ εκ του Υιου κ το καθαρτηριον πυρ.
Μετα την ψευδοσυνοδο [εν συντομια],ο αυτοκρατωρας εθεσε σε εφαρμογη τις αποφασεις της.....αντικατεστησε τον ανθε-νωτικο[...]Πατριαρχη Ιωσηφ με τον Λατινοφρωνα Βεκκο κ διεταξε το ονομα του πα πα να εγγραφει στα διπτυχα κηρυσσοντας επισημα την ενωση16/1/1275.
Τα φοβερα συμβαντα ομως που ελαβαν χωρα μεχρι την επικρατηση των ορθοδοξων,πρεπει να τα τα ξανακαταγραψουμε και να γνωριζει ο λαος τι εγινε τοτε.
Οι μοναχοι αρχικα εστειλαν 2 επιστολες μια στον Αυτοκρατορα κ μια στη Συνοδο του Πατρ.Βεκκου.
Εκει φαινοταν καθαρα ο ελεγχος και οι συμβουλες για την πολιτικη της ενωσεως των δυο εκκλησιων.
Οταν ο Αυτοκρατορας κ ο Πατριαρχης παρελαβαν τις επιστολες,εγιναν εξω φρενων κ αφου πηραν στρατο ηρθαν στο Αγ.Ορος.πρωτα εφονευσαν τον π.Κοσμα[Σκητη Καρυων].Αφου του εκοψαν τα ποδια,το ιδιο εκαναν κ στην κεφαλη του.[...].Κατοπιν πανω σε ενα μαρμαρο αποκεφαλισαν και αλλους πατερες.Σε αυτο το μαρμαρο δεν πιανει ποτε χιονι.Επειτα κατευθυνθηκαν στην μονη Ζωγραφου.
Δεν υποτασσομεθα ουτε στην αιρεση -ειπαν- αλλα ουτε κ θα αναχωρισουμε απο την μετανοια μας.Και αρνηθηκαν να συλλειτουργησουν με τους λατινοφρωνες,το αποτελεσμα 26 οσιομαρτυρες ειναι στη χορεια των αγιων της εκκλησιας.Οι αλλοι που συλλειτουργησαν ,Ειναι εκτος σωτηριας! Δυο οψεις νομισματος!
Πως ηταν δυνατον να ειχε την Χαρη Του Θεου ο λατινοπιστος Βεκκος αφου προεβη σε τετοιες θηριωδιες απορουμε! Καπως ετσι να εξηγησουμε τις σταυροφοριες κ τα μαρτυρια των λατινων στους ορθοδοξους;
Πως ηταν δυνατον να ηταν πνευματικα δεμενοι οι λατινοι με τους ορθοδοξους;
Δεν ειναι δυνατον να αναγνωρισουμε τον παπα ως κεφαλη ολης της εκκλησιας,δεν σας ανοιγουμε φυγετε απ'εδω -τους ειπαν..
Ειναι αδιανοητο Πατριαρχης να καταφευγει σε τετοια αποτροπαια εγκληματα!
Ο Θεος να μας ελευθερωσει να ειρηνευσουμε ως εκκλησια!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com