14 Δεκ 2015

Κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία και µετατροπή του µαθήµατος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία προτείνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ



Σε παρέμβασή της με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή» η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος απαριθμεί τις βασικές της θέσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ειδικά για το μάθημα των θρησκευτικών ζητά τη μετατροπή του σε "θρησκειολογία" και επαναφέρει το ζήτημα της απαλλαγής από αυτό, όσων μαθητών το επιθυμούν.
Τις θέσεις της για την παιδεία εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι:
«στον χώρο της παιδείας είναι απαραίτητη µία ριζική µεταρρύθµιση σε όλες τις βαθµίδες της µε διαφορετικό προσανατολισµό από αυτόν που είχαν όλες οι προηγούµενες νοµοθετικές πρωτοβουλίες. Χρειαζόµαστε ένα σύστηµα παιδείας που θα έχει στο επίκεντρό της την δηµιουργία ολοκληρωµένων ανθρώπων µε κριτική σκέψη, πολύπλευρη γνώση και συνείδηση συνεισφοράς στην κοινωνία».  Μέσα στη σειρά των βασικών θέσεων της ειδικά για το δημόσιο σχολείο, η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος προτείνει την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη µετατροπή του µαθήµατος των θρησκευτικών σε  θρησκειολογία µε δυνατότητα απαλλαγής των µαθητών από αυτό.

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ  - διευκρινίζεται στο κείμενο - οραµατιζόµαστε και διεκδικούµε ένα σχολείο [...] ανοικτό στην κοινωνία, απαλλαγµένο από ταξικούς φραγµούς, που δε θα αναπαράγει, αλλά θα συµβάλει στην εξάλειψη των διακρίσεων µε βάση το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισµό και την ταυτότητα φύλου, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισµούς και ενδοσχολική βία. Ένα σχολείο όπου η παρεχόµενη γνώση θα είναι βαθιά και ολόπλευρη».
«Απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια - αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου θέσεων -  η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως µέσω του εκπαιδευτικού συστήµατος οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν δηµοκρατικές ευαισθησίες και αντίληψη συµµετοχής στα κοινά. Απέναντι στη ζούγκλα του απάνθρωπου ανταγωνισµού, του κέρδους και του ατοµικού δρόµου, η παιδεία πρέπει να καλλιεργεί αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συνεργατικότητα για να µπορέσουµε να δηµιουργήσουµε έναν κόσµο ισότητας που δεν θα φοβάται το "διαφορετικό"».
skai.gr,14/12/2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταργώ=καθιστώ αργόν, άχρηστον (Μέγα Λεξικό Ρημάτων Κοντέου).
Συνεχίστε να καταργείτε. Μη σας διαφύγει τίποτε "άχρηστο" και δε γίνει σωστά η "προοδευτική εκκαθάριση" που αναπαύει τις συνειδήσεις σας και σας κάνει υπερήφανους προ των ιστορικών ευθυνών σας. Συνεχίστε να αχρηστεύετε. Εξάλλου, αυτή είναι και ήταν η δουλειά σας ανέκαθεν.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν είναι, φαίνεται, μέρος της νεολαίας της Ελλάδας, της μητέρας των ηρώων, των αγίων, των ευγενών ιδανικών. Αυτοί δεν είναι εγγόνια και απόγονοι ηρώων και μαρτύρων. Είναι από άλλο αίμα. Δεν έχουν την ελάχιστη ευαισθησία να συναισθανθούν το μέγεθος της προδοσίας που επιτελούν εις βάρος της ιστορίας, δηλαδή της παρακαταθήκης που τους άφησαν οι πρόγονοί τους. Αυτά τους έμαθαν τα σύγχρονα σχολεία, αυτά θα απαιτήσουν. Ακόμη δεν είδαμε τίποτε.Δε θα αργήσει να δούμε σε πλήρη δράση το νέο Γενιτσαρισμό. Τότε θα κλαίμε πάνω στα αποκαϊδια, αλλά θα είναι πολύ αργά.Ναι, θα είναι αργά!
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΜΑΣΩΝΙΑ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com