15 Οκτ 2015

Γεύμα Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας


Γεύμα Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα για σχέσεις εκκλησίας - κράτους

Γεύμα Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα για σχέσεις εκκλησίας - κράτους
Επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών
Τρεις περίπου ώρες κράτησε το γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη τσίπρα και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας.  
Σύμφωνα με πληροφορίες επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα και οι δύο συμφώνησαν πως οι όποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα σε πνεύμα σύνεσης χωρίς αντιπαραθέσεις. 
Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Το γεύμα του Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Γεύμα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το γεύμα είχε τρίωρη διάρκεια και επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις που έχουν οι δύο τους από το 2011.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αρχιεπίσκοπος και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισαν όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί προέχει το συμφέρον του λαού. Επιπλέον, αποφασίστηκε η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες για όσο χρειαστεί.
Σημείωνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των Θρησκευτικών, του τρόπου διδασκαλίας τους στα σχολεία και η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα.
Στο γεύμα παρακάθησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος μετείχε και στο πρώτο γεύμα που είχε πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Όσο για το μενού; Αυτό περιελάμβανε θαλασσινά, ψάρια και σαλάτες καθότι... Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com