28 Σεπ 2015

Η Εθνική μας Παιδεία στο στόχαστρο της «Ένωσης Αθέων Ελλάδας» (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τὴ 28η Σεπτεμβρίου 2015.
Η λεγομένη «Ένωση Αθέων Ελλάδας» κατόρθωσε να «βάλει πόδι» και στο πολύπαθο Υπουργείο Παιδείας, εκμεταλλευόμενη την ανάδειξη αριστερής κυβερνήσεως με επίσημο αθεϊστικό προφίλ, προκειμένου, όχι απλά να εκθέσει τις απόψεις της, αλλά να απαιτήσει «εδώ και τώρα» την υιοθέτηση των αρχών της! 

Εν μέσω του θέρους και του «θερμού» πολιτικού και κοινωνικού «κλίματος», που βιώνει η πατρίδα μας, οι άθεοι, μια ασήμαντη μειοψηφία, βρήκαν την  ευκαιρία να απαιτήσουν και να επιβάλουν τις δοξασίες και αρχές τους στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» (φύλλο 14-8-2015) δημοσιεύτηκε άρθρο με θέμα: «ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ». Σύμφωνα με αυτό, ομάδα αθέων έγιναν δεκτοί από τον προηγούμενο Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τ. Κουράκη και εξέθεσαν τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ένωσης Αθέων: «Σημαντικό μέρος της συνάντησης αποτέλεσε η συζήτηση για τα προβλήματα που απορρέουν από την τελευταία εγκύκλιο για την απαλλαγή από το ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών καθώς και από την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και στα δελτία μαθητών, η οποία εξακολουθεί να γίνεται λόγω άρνησης συμμόρφωσης με την σχετική (ΑΡ.77Α/2002-ΑΠ:1143Α/25/06/2002) Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θέματα για τα οποία ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν».
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ήταν μόνο το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και ο χαρακτήρας του, καθώς και η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών. «Οι εκπρόσωποι των αθέων ζήτησαν επίσης μέσω υπομνήματος που κατέθεσαν, την κατάργηση αγιασμών, εκκλησιασμών, εικόνων στα σχολεία, της αναφοράς των Τριών Ιεραρχών, αλλά και του ιδίου του μαθήματος των Θρησκευτικών σε δημοτικό και γυμνάσιο, προτείνοντας την αντικατάστασή του με μάθημα φιλοσοφίας των θρησκειών μόνο σε μια τάξη του Λυκείου, με αμερόληπτη παρουσίαση όλων των θρησκευμάτων καθώς και της αθεϊστικής προσέγγισης»! Επίσης ζήτησε και τη διευθέτηση ενός άλλου «φλέγοντος προβλήματος», την κατάργηση της αεροπορικής μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, με «έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου», για λόγους … οικονομίας. Επίσης απαίτησαν όπως «η χρηματοδότηση των θρησκευτικών οργανισμών θα πρέπει να γίνεται από τους ίδιους τους θρησκευτικούς οργανισμούς για τις υποθέσεις τους»,υπονοούντεςπροφανώς την κατάργηση της μισθοδοσίας του κλήρου από το κράτος, αγνοώντας ότι στην περίπτωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας η μισθοδοσία του κλήρου είναι συμβατική υποχρέωση του κράτους για την περιουσάι της Εκκλησίας που απαλλοτρίωσε, ή δήμευσε.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην φύση και στη δράση του αθεϊσμού. Άλλωστε δεν είναι καινούργια αυτά τα αιτήματα, αλλά παμπάλαια, τα οποία ανάγονται ως την … Γαλλική Επανάσταση! Ο αθεϊσμός θέλει να παρουσιάζεται με ένα διαφορετικό προσωπείο από αυτό που είναι. Θέλει να παρουσιάζεται ως ένας φιλελεύθερος ανθρωπισμός, ο οποίος αποζητά να ελευθερώσει τον επί αιώνες «καταπιεσμένο» από την πίστη στο Θεό άνθρωπο. Να εκφράσει και να προστατέψει τον άνθρωπο από αυτή τη πίστη, την οποία θεωρεί «ανασταλτικό παράγοντα προόδου» και «ανασταλτικό παράγοντα χαράς της ζωής», «χίμαιρα μιας ανύπαρκτης μελλοντικής ευτυχίας» και «απωθητικό της επιστήμης, η οποία μόνη αυτή μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του ανθρώπου και να του χαρίσει την ευτυχία». Θέλει να δείξει πως, μόνο ο αθεϊσμός, σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο, τις ελευθερίες του και τα δικαιώματά του και πως μόνο αυτός εκφράζει τη δημοκρατία, την οποία δήθεν καταπατεί η πίστη στο Θεό και η θρησκεία.
Όπως έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας, ο αθεϊσμός είναι βαθύτατα συνυφασμένος με την πλέον στυγνή ανελευθερία και την πλέον ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε τα εκατομμύρια των θυμάτων της Γαλλικής Επανάστασης με τα επίσης πολλά εκατομμύρια θύματα των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, με ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, που ξεκίνησαν σε ευρωπαϊκό έδαφος και εξελίχθηκαν παγκοσμίως. Υπενθυμίζουμε επίσης τον άθεο μαρξιστικό «παράδεισο», που επιβλήθηκε διά της βίας στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και εγκαθίδρυσε επί εβδομήντα χρόνια ένα άνευ προηγουμένου καταπιεστικό και τυραννικό καθεστώς και επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανή διωγμό κατά της Εκκλησίας, στέλνοντας στα κάτεργα της Σιβηρίας και σφάζοντας αθώους ανθρώπους, που το μόνο «αμάρτημά» τους ήταν ότι ομολογούσαν την ορθόδοξη πίστη τους. Με τους μετριότερους υπολογισμούς τα θύματα του μαρξιστικού «παραδείσου» τον 20ο αιώνα ξεπέρασαν τα 100.000.000! Και γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ευρωπαϊκή ιστορία, στην οποία κυριάρχησε ο άθεος ευρωπαϊκός Ουμανισμός από τον 18ον αιώνα μέχρι σήμερα  δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνεχές θέατρο πολεμικών συγκρούσεων και γενοκτονιών με εκατόμβες αθώων θυμάτων.
Όλα αυτά θέλει να τα αγνοεί η «Ένωση Αθέων», η οποία εκπροσωπούσα μια χούφτα ανθρώπων συνειδητά αθέων, έχει την αξίωση να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της σε βάρος των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Θέλει να αγνοείεπίσης, ότι το δημοκρατικό μας Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας μας έχουν μεριμνήσει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Εν προκειμένω, τα παιδιά των αλλοθρήσκων και αθέων, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση των γονέων, ή κηδεμόνων τους απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως επίσης από την πρωινή Προσευχή, τον αγιασμό, τον εκκλησιασμό και κάθε άλλη σχολική εκδήλωση θρησκευτικού περιεχομένου. Στους τίτλους σπουδών αναγράφεται το θρήσκευμα, ή ο αθεϊσμός, που δηλώνουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών. Που λοιπόν καταπατώνται τα δικαιώματα των αθέων; Ασφαλώς πουθενά!
Ωστόσο όπως πληροφορούμεθα από το διαδίκτυο, «στην πρώτη της συνέντευξη ‘Στο Κόκκινο’ η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Η κ. Αναγνωστοπούλου προανήγγειλε αλλαγή του καθεστώτος κρίνοντας ως λανθασμένη την πρόβλεψη της ισχύουσας εγκυκλίου για την αναφορά σε Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ανέφερε σχετικά η Αναπληρώτρια Υπουργός, ότι ‘δεν πρέπει να δηλώνει κανείς σε δημόσιο έγγραφο τι είναι, ή τι δεν είναι. Θα πρέπει να δηλώνει ένας γονιός ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά’ χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ‘κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε’»! Ωστόσο δεν κάνει τον κόπο η Αξιότιμος κ. Υπουργός να διαβάσει, ότι η ισχύουσα Εγκύκλιος Λοβέρδου, (23.1.2015), αναφέρει ρητά ότι στην υπεύθυνη δήλωση «θα αναφέρεται, ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος…χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά  του θρησκεύματος, εκτός αν το επιθυμεί». Απομένει να δούμε και την ικανοποίηση και των άλλων απαιτήσεων των αθέων!
Εις ό,τιαφορά τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας,οι οποίες χαρακτηρίζονται ως σχέσεις  συναλληλίας, είναι καθορισμένες από το ισχύον Σύνταγμά μας και προσδιορίζουν με ακρίβεια τους απόλυτα διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας. Επομένως κανένας υπουργός δεν μπορεί να τις τροποποιήσει, παρά μονάχα η ειδική Εθνική Αντιπροσωπία, (Συντακτική Βουλή) και πάντοτε επί τη βάσει του ιδίου του Συντάγματος. Επίσης η παιδεία μας σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει ως βάση την ελληνορθόδοξη Παράδοση και για να αλλάξει οελληνορθόδοξος χαρακτήρας της θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.
      Όσον αφορά στη μεταφορά του Αγίου Φωτός «με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου», θέλει να αγνοεί η «Ένωση Αθέων», ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν υπάρχει κρατικός αερομεταφορέας στη χώρα μας. Η μεταφορά γίνεται με την ευγενική προσφορά της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, με τροποποίηση απλά του δρομολογίου της! Που βλέπουν λοιπόν την δήθεν επιβάρυνση του ελληνικού λαού για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός; Και εν πάσει περιπτώσει, ποιος τους κατέστησε διαχειριστές του δημοσίου χρήματος;
Έχουμε τονίσει για πολλοστή φορά, ότι το πρόβλημα των διαχρονικά αθέων δεν είναι οι παραπάνω «λεπτομέρειες», αλλά το απύθμενο σατανικό μίσος τους κατά του Θεού. Ακούν για Θεό και δαιμονίζονται! Δεν αρκούνται να αποκηρύσσουν το Θεό και κάθε θρησκευτική πρακτική στον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά επιζητούν να αποστερήσουν και από τους πιστούς τις θρησκευτικές ελευθερίες του δημόσιου και κοινωνικού βίου, που δικαιούνται να έχουν ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας! Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει η πίστη του στο Θεό να είναι φανερή, να μην είναι «ιδιωτική υπόθεση», όπως θέλουν οι άθεοι, αλλά να έχει προεκτάσεις και στην κοινωνική και εθνική ζωή. Κανένας άλλος δεν έχει θέσει τέτοια «προβλήματα» στην ελληνική κοινωνία, παρά μόνον οι λιγοστοί άθεοι! Αυτός είναι ο «σεβασμός» τους προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία «κόπτονται»! Αυτή είναι η «δημοκρατική τους ευαισθησία», η οποία εξαντλείται στην ικανοποίηση των δικών τους ιδεοληψιών! Άλλωστε η ιστορία του σύγχρονου αθεϊσμού έχει να μας διδάξει πολλά, για τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» και τον «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από μέρους των αθεϊστών στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και στην σημερινή Βόρεια Κορέα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η δικτατορια της μειοψηφίας. Κουμουνιστικη επιθεση .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com