24 Ιουλ 2015

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Θα βάλετε εσείς ταφόπλακα στην ιερή γη της Βορείου Ηπείρου.
Αριθ. Πρωτ. 36                                               Εν Δελβινακίω τη  24η Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
            « Με οδυνηρή έκπληξη εδιάβασα στην Γιαννιώτικη Εφημερίδα «ΠΡΩΪΝΟΣ  ΛΟΓΟΣ», της 22ας Ιουλίου 2015, την είδηση, ότι επαναχορηγείται η σύνταξη στους ανασφάλιστους Ομογενείς από την Ρωσία, καθώς και στους Έλληνες Βορειοπειρώτες, η οποία είχε διακοπή την 1η Ιανουαρίου 2013.
            Βέβαια, οι εκ Ρωσίας Ομογενείς διαμένουν ήδη στην Ελλάδα και, επομένως, δεν τίθεται θέμα μονίμου διαμονής στην χώρα μας, όπως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απαιτείται να διαμένουν μονίμως εδώ, προκειμένου να τους χορηγηθή η σύνταξη.

             Οι Βορειοηπειρώτες, όμως ; Είναι δυνατόν «να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα 10 έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και να εξακολουθούν να διαμένουν κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησής τους»; Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, αυτή η αντιμετώπιση των αδελφών μας είναι ανάλγητη και αψυχολόγητη. Γιατί οι ηλικιωμένοι, που παραμένουν στην γη των προγόνων τους, αυτοί κρατάνε «ανοιχτά» τα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Εάν, λοιπόν, τους ξεσπιτώσετε με αυτή την εξωφρενική διάταξη, ξέρετε τι θα γίνη ; Επειδή φαίνεται ότι δεν ξέρετε, θα σας το πω εγώ, που σχεδόν πενήντα χρόνια τώρα, ζω και βλέπω και ακούω το δράμα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.
Κ α ι  θ α   κ α τ α λ α β ε τ ε ,   α σ φ α λ ω ς ,   τ η ν   ο δ υ ν η ρ η   ε κ π λ η ξ η   μ ο υ .
            Θα βάλετε εσείς ταφόπλακα στην ιερή γη της Βορείου Ηπείρου. Τα χωριά της, κυρίως, θα ρημάξουν, προς μεγάλη χαρά των Αλβανών και των «Τσάμηδων», που με κάθε τρόπο θέλουν να εκδιώξουν τους Ομογενείς Έλληνες αδελφούς, αφού και τώρα, που υπάρχει στην γειτονική χώρα ... «δημοκρατία», προσπαθούν με πλαστά τουρκικά δήθεν έγγραφα να αρπάξουν την γη των Βορειοηπειρωτών, ενώ παράλληλα ασκούν βία και τρομοκρατία, αποδεικνύοντας ότι είναι καλοί μαθητές του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.
            Λοιπόν ; Λοιπόν ξαναμελετήστε το θέμα αυτό και κάνετε ό,τι πρέπει, για να μη προστεθή άλλη μία «χαμένη πατρίδα», κοντά σε άλλες, που εξ αιτίας των τραγικών μας σφαλμάτων τις εχάσαμε... Δείξτε, επομένως, αγάπη, συμπόνοια και στοργή, σ’ αυτούς που έζησαν 45 ολόκληρα χρόνια στο απάνθρωπο Χοτζικό καθεστώς. Και, επί τέλους, ακούστε την φωνή του Θεού : «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» (Ησαΐου κστ  9).
             Οι καιροί είναι εξόχως δύσκολοι. Στο χέρι σας είναι να σώσετε την Βόρειο Ήπειρο από τον αφανισμό. Δώστε την, πενιχρή άλλωστε, σύνταξη στους αδελφούς μας, που παραμένουν στην γη των πατέρων τους. Όχι στην μιζέρια. Ναι στην πλατειά καρδιά. Γιατί, μη ξεχνάτε, ότι κάποτε, αργά η γρήγορα, θα λογοδοτήσετε και σεις και όλοι μας μπροστά στον δίκαιο Θεό και στην αδέκαστη Ιστορία ».
( Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως )


1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πριν παραθέσουμε το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και συγχαρούμε τον μητροπολίτη Ανδρέα για το θάρρος να ομολογεί χωρίς μισόλογα τον λόγο της αληθείας,
θα επισημάνουμε και εμείς ότι το θετικό μέτρο της επαναχορήγησης των συντάξεων του ΟΓΑ σε ομογενείς εκ Πόντου και Β.Ηπείρου (που είχαν διακοπεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της "θεοσεβούμενης" ΝΔ),
κινδυνεύει αντί να βοηθήσει, να προκαλέσει τον τελειωτικό αφανισμό της Β.Ηπείρου.

Υποσημείωση: το ίδιο συνέβαινε και όταν χορηγούνταν οι συντάξεις (που διεκόπησαν πριν 3 περίπου χρόνια). Οι συντάξεις δινόταν ΜΟΝΟΝ σε όσους βορειοηπειρώτες υπερήλικες, κατοικούσαν μόνιμα στην Ελλάδα!
Από τότε ο μητροπολίτης Ανδρέας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν θέλει το Ελληνικό κράτος να εξοικονομίσει χρήματα, ας ελέγξει και πάλι εξ αρχής αν έχουν πραγματικά ελληνική καταγωγή όλοι όσοι λαμβάνουν την σύνταξη.
Μην ξεχνάμε ότι δεκάδες χιλιάδες ξένοι (κυρίως Καυκάσιοι, Γεωργιανοί κλπ), δηλώθηκαν ως Ελληνοπόντιοι για να έρθουν στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβει -σε μικρότερο βαθμό- και με Αλβανούς που δηλώθηκαν ως βορειοηπειρώτες και οι οποίοι επίσης λαμβάνουν την σύνταξη του ΟΓΑ.
Οι βορειοηπειρώτες που παραμένουν στην γη της Β.Ηπείρου, χρειάζονται την στήριξη του Ελληνικού κράτους.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_24.html

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com