17 Απρ 2015

Λυκούργος Νάνης, Η εκκοσμίκευση "καλά κρατεί" στην Εκκλησία μας! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!



Η εκκοσμίκευση "καλά κρατεί" στην Εκκλησία μας! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το ΣΚΑΙ πρωτοστατεί και πλειοδοτεί, τις παραμονές των μεγάλων εορτών της χριστιανωσύνης, σε βρωμερότητες και ελεεινότητες, επενδεδυμένες με ψευδο-επιστημονικό-επιστημονικοφανή μανδύα, που καθάπτονται της αμωμήτου ημών Πίστεως, σαν κι αυτές που καταγγέλει ο ευθαρσής μητροπολίτης Πειραιώς.
Έκπληξη, όμως, που τάχιστα μετατρέπεται σε αγανάκτηση προκαλεί η στάση της διοικούσας Εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο κανάλι.

Και τούτο γιατί η τελευταία (αρχιεπισκοπή Αθηνών και κάποιες ιερές μητροπόλεις) συνεργάζεται με τον ειρημένο τηλεοπτικό δίαυλο στα πλαίσια της πληρέστερης διεξαγωγής του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου.
   Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το γεγονός ότι ο εκκλησιαστικός οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της αρχιεπισκοπής Αθηνών δε δίστασε να συνεργαστεί και με το ελεεινό και τρισάθλιο ποιοτικά, δυσώνυμο the voice, κατασκανδαλίζοντας το λαό του Θεού και προάγοντας εντελώς ανεύθυνα, άκριτα και επιπόλαια την εκκοσμίκευση εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
   Προ ετών είχαμε το θλιβερό γεγονός της διαξαγωγής συναυλίας με κοσμική μουσική, μουσικά όργανα και λαικούς τραγουδιστές των οποίων τα άσματα δεν εκπέμπουν ευωδία Χριστού αλλά κοσμική δυσωδία, εντός του ιερού ναού του αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών με την παρουσία δύο αρχιεπισκόπων (Τιράνων και Αθηνών) που, επίσης, κατασκανδάλισε τους υγιώς φρονούντες πιστούς.
   Είχαμε την παραχώρηση εκκλησιαστικής αίθουσας προκειμένου να διεξαχθεί εκδήλωση προς τιμήν του δυσμενώς περί χριστιανισμού εκφρασθέντος και τον ψυχοφθόρο ηδονισμό υμνήσαντος ποιητή Ελύτη.
   Επίσης για την πρωταγωνίστρια της εκκοσμίκευσης και του συσχηματισμού με τον κόσμο αρχιεπισκοπή Αθηνών εγράφη, χωρίς το παράπαν να διαψευσθεί αρμοδίως και καθηκόντως, ότι συνεργάστηκε "καλλιτεχνικά" με το γνωστό πολέμιο της Παλαιάς Διαθήκης, μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.
    Δεν προτιθέμεθα να ασχοληθούμε ιδιαιτέρως με το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, της αρχιεπισκοπής Αθηνών, τουτέστιν, καθώς η αλλοτρίωσή του από το κοσμικό πνεύμα τυγχάνει παγκοίνως γνωστή.
     Τα όσα κατατέθηκαν παρά πάνω όπως και κάποιες πρόσφατες παρόμοιες, μουσικής και "καλλιτεχνικής" φύσεως ασχημοσύνες, που έλαβαν χώρα εντός ιερών ναών της γνωστής και μη εξαιρετέας και τόσο ταλαιπωρημένης απ τον Ιούλιο του 1974 και δώθε μητρόπολη Δημητριάδος καθώς και κάποιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της μητροπόλεως Κερκύρας που "διανθίσθηκαν" από τη συνεργασία της εκεί τοπικής Εκκλησίας με το εκεί τοπικό ρόταρυ καταδεικνύουν πανηγυρικά το έλλειμμα ποιμαντικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας, την ποιμανική αφασία, που χαρακτηρίζει ενίους των συγχρόνων εκκλησιαστικών ταγών.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από ποιμένες που εδώ και δεκαετίες έχουν αφήσει ασύδοτους τους διάφορους παπα-Φάρους και Γιανναράδες να περιφέρουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι τα δυσώδη ληρήματα και φαντασιοκοπήματά τους δηλητηριάζοντας πνευματικά τη νεολαία της πατρίδας μας λανσάροντας τις ολέθριες ιδεολοψίες τους σαν γνήσια εκκλησιαστικές θέσεις!
   Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Εκκλησίας δε θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στους εξωτερικούς εχθρούς όσο στους "εντός των τειχών" διαστρεβλωτές και δολιοφθορείς του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους που δέσμιοι της στρεβλής συλλογιστικής τους, κάποιοι από αυτούς, αλλά και δέσμιοι της ανθρωπαρέσκειά τους και του κοσμικού φρονήματος, κάποιοι άλλοι, διαφθείρουν το φρόνημα των πιστών διακηρύττοντας ανερυθρίαστα ότι "δεν είναι αμαρτία το ένα, δε συνιστά παράβαση του Θείου νόμου το άλλο", ότι δεν είναι δα και κακό να στεκόμαστε με το ένα πόδι στην Εκκλησία και με το άλλο στον κόσμο, αμνηστεύοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, κραυγαλέες παραβιάσεις του ευαγγελικού νόμου προς δόξαν του...Βεελζεβούλ!
   Αντί να μεμφόμαστε εαυτούς για την αμαρτωλότητά μας και εν συντριβή πολλή να ζητούμε το έλεος του Θεού Τον οποίο παροργίζουμε καθημερινά πολυμερώς και πολυτρόπως, κατονομάζοντας την αμαρτία με το όνομά της χωρίς ενόχως να την αμνηστεύουμε και εξωραίζουμε, εμείς οι ταλαίπωροι, "παίζοντες εν ου παικτοίς" και μυκτηρίζοντας τον αιώνιο νομοθέτη και αγωνοθέτη Χριστό,επενδύσαμε τα πάθη μας με ψευτο-θεολογικό και ψευτο-εκκλησιαστικό μανδύα και μετατρέψαμε τις πτώσεις μας σε...ιδεολογία για να θυμηθούμε και το μακαριστό οσίας βιοτής γέροντα π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο!
     Και γεμίσαμε, κατ αυτόν τον τρόπο, "πνευματικούς" οδηγούς( που ωθούν προς την απώλεια) που αμνηστεύουν με διάφορες σοφιστείες τις προγαμιαίες σχέσεις, την αποφυγή της τεκνογονίας, την κατάλυση των νηστειών κ.ο.κ. που απαξιώνουν όσους επέλεξαν τον ανάντη πνευματικό δρόμο χωρίς να προβαίνουν σε αβαρίες επιδαψιλεύοντάς τους το χαρακτηρισμό του "πουριτανού", του "ηθικιστή", "πιετιστή" κ.τ.ό.
Η εκκοσμίκευση "καλά κρατεί" στην Εκκλησία μας! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι θέλουν να αμαρτάνουν με την "ευλογία" της θρησκείας. Και κάποιοι ανάξιοι εκπρόσωποι της τελευταίας δε θέλουν να τους κακοκαρδίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί τίποτε δεν είδαμε ακόμη! Όσο πλησιάζει ο καιρός του αντιχρίστου τόσο και θα πληθύνονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο γιατρε μας. Και που ειμαστε ακομη. Τα χειροτερα επονται....ημων κοιμωμενων και αδρανουντων!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com