17 Απρ 2015

Η καταστροφή της Σμύρνης το 1922, ήταν απλά η κατακλείδα μιας αλλόκοτης “συνύπαρξης”(Αναφορά σε Νεομάρτυρες, μαρτυρήσαντες στη Σμύρνη)



Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ 1922, ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Η ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΟΚΟΤΗΣ ‘’ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ’’
(Αναφορά σε Νεομάρτυρες, μαρτυρήσαντες στη Σμύρνη)
Στη Σμύρνη μαρτύρησε, ο Νεομάρτυς Νικόλαος  (Καραμάνος) στις 19 Μαρτίου 1657, ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού, μετά από μαρτύρια στον δι’ απαγχονισμού θάνατο.
Στη Σμύρνη μαρτύρησε, ο Νεομάρτυς Αθανάσιος από την Αττάλεια, στις 7 Ιαννουαρίου 1700, ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού, με τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο.

Στη Σμύρνη σε παιδική ηλικία μαρτύρησε, ο Νεομάρτυς Μιχαήλ, από τη Μονεμβασία,  κατά το έτος 1771, ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού και αποκηρύσσοντας το ισλαμικό ψεύδος, εις το οποίο είχε αναγκασθεί να περιπέσει.
Ο Νεομάρτυς Αλέξανδρος, από τη Θεσσαλονίκη αφού πρώτα εξισλαμίστηκε, μαρτύρησε ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού και αποκηρύσσοντας το ισλαμικό ψεύδος, με τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο στη Σμύρνη στις 26 Μαΐου 1794.
Ο Νεομάρτυς Μάρκος, από τη Σμύρνη αφού πρώτα εξισλαμίστηκε, μαρτύρησε ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού και αποκηρύσσοντας το ισλαμικό ψεύδος, με μαρτυρικό θάνατο στη Σμύρνη στις 5 Ιουνίου 1801.
Ο Νεομάρτυς Αγαθάγγελος, μαρτύρησε ομολογώντας της αληθινή Πίστη του Χριστού, με μαρτυρικό θάνατο στη Σμύρνη στις 19 Απριλίου 1818.
Οι φρικαλεότητες των μουσουμάνων από αντλούν το τόσο μένος;  Ποιος αμφιβάλλει ότι η βία των μουσουμάνων  έλκει την καταγωγή της από τις βίαιες υποδείξεις του ανίερου κορανίου. Το κοράνι είναι γεμάτο  από βιαιότητες. 
Η κορανιακή προτροπή «Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε...κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους.  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους», είναι ενδεικτική για τις φρικαλεότητες των μουσουμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com