26 Ιαν 2015

Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο

Για πρώτη φορά αναλαμβάνει πρωθυπουργός χωρίς θρησκευτικό όρκο - Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Ν.Παππά και του Π.Σκουρλέτη η ορκωμοσία. - Τσίπρας: Μας περιμένει ανηφορικός δρόμος - Ελπίζω η πλειοψηφία των 162 εδρών που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση να αυξηθεί.
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ακριβώς στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. 
Ο όρκος των 24 λέξεων
«Διαβεβαιώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν οι 24 λέξεις από τις οποίες αποτελούνταν ο πολιτικός όρκος του. 
Διαβάστε το διάλογο που είχαν οι κύριοι Παπούλιας και Τσίπρας κατά την είσοδο του νέου πρωθυπουργού στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας:
- Παπούλιας: Συγχαρητήρια
- Τσίπρας: Συναντήθηκα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νεα κυβέρνηση, άρα υπάρχει δεδηλωμένη και ελπίζω πως αυτη η πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
- Παπούλιας: Όπως ορίζει η θέση μου, δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπει, και να σας ορκίσω.
- Τσίπρας: Είπαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, είναι ανηφορικός ο δρόμος.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στον οποίο είπε: «Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν» .
Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.κ. Ιερώνυμο, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν αφορά μονάχα στην προσωπική ιδεολογία του νέου πρωθυπουργού, αρχηγού του πρώην αποκόμματος και ελέω κρίσεως μετασχηματισθέντος σε κόμμα , αλλά στο γεγονός ότι οι ιδεολογικές θέσεις του σχηματισμού αυτού κινούνται στο χώρο του αθεισμού, του μηδενισμού, του διεθνισμού, του αμοραλισμού. Αυτό, βεβαίως, που προκαλεί θυμηδία είναι το γεγονός ότι υφίσται σύλλογος ΣΥΡΙΖΑ ...θεολόγων! Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι απ αυτούς δυστυχώς έχουν εισδύσει και στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Η πράξη του Αλέξη Τσίπρα να μην ορκισθεί είναι καταφανώς παράνομη. Το άρθρο 59 του Συντάγματος είναι σαφές και δεν καταλείπει περιθώρια παρερμηνειών. Στην παρανομία αυτή συνέπραξε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τα άλλα ο νέος πρωθυπουργός "ορκίστηκε" ότι θα τηρεί το Σύνταγμα...

Ανώνυμος είπε...

Για τις πολλές μας αμαρτίες επέτρεψε ο Θεός να μας κυβερνούν οι άθεοι!

Ανώνυμος είπε...

Ένα άρθρο του συντάγματος προβλέπει θρησκευτική ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού και ένα άλλο άρθρο προβλέπει σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε πολίτη. Πρόβλεψη για πολιτικό όρκο δεν υπήρξε γιατί όταν συντάχθηκε το κείμενο εθεωρείτο αυτονόητο ότι όλοι οι Έλληνες είναι πιστοί χριστιανοί. Αν ο Τσίπρας ορκιζόταν θα πέφταμε να τον φάμε για την υποκρισία του και καλά θα κάναμε. Αυτό κάναμε κι όταν πήγε στο Άγιο Όρος. Όλοι οι προηγούμενοι "πιστοί" πρωθυπουργοί που ορκίστηκαν τίμησαν μήπως τον όρκο τους;

Ώρα να ξυπνήσουν επιτέλους οι αφελείς: άθεοι μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα, γι' αυτό φτάσαμε εδώ. Η "δεξιά του Κυρίου" κατήργησε την Κυριακή αργία, παράδοση 17 αιώνων, όχι η αριστερά. Η παράδοση του θρησκευτικού όρκου σας πείραξε, που αντιβαίνει και στη διδασκαλία του Χριστού;

Ανώνυμος είπε...

@ 27 Ιανουαρίου 2015 - 1:32 π.μ.

τόσα χρόνια που σε κυβερνούσαν θρησκειοκάπηλοι ήσουν ευτυχής

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα θρησκειοκάπηλοι που τουλάχιστο σεβόντουσαν κάποια πράγματα παρά αντίχριστοι και εκκλησιομάχοι! Έχει τεράστια διαφορά αλλά κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι χριστιανοί και πατριώτες επανέλαβαν το λάθος του 1981. Αντί να ψηφίσουν με όχημα το ρεαλισμό βασίστηκαν στο θυμικό τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 4:42. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΤΕ "ΕΤΥΠΤΟΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ". ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς σεβόντουσαν οι θρησκειοκάπηλοι;; Ο Σαμαράς μέσα σε 2 χρόνια διακυβέρνησης πήγε 4 φορές στο ΚΙΣ! Μας δουλεύεις;! Ας μη βαφτίζουμε ευσέβεια την κομματολαγνεία μας!

Το 80% των Ελλήνων εδώ και 40 χρόνια ψηφίζει με θυμικό οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας - και σίγουρα δεν πεινούσαν όσο πεινάνε τώρα. Γι' αυτό φτάσαμε εδώ, γιατί ΟΛΟΙ οι Έλληνες, θρησκευτικά αδιάφοροι υλιστές ΚΑΙ χαζοχριστιανούληδες εξίσου, έβαζαν πρώτα το κόμμα τους και όχι τη χώρα. Ο Χριστός είπε να μιμηθούμε την εξυπνάδα των φιδιών, κι αντί γι' αυτό εμείς ζηλέψαμε την εγκεφαλοπάθεια των αγελάδων.

Ένας φανερός πόλεμος κατά της ορθοδοξίας είναι ο μόνος τρόπος να ξαναγίνουν ορθόδοξοι οι Έλληνες. Αν δεν είναι ήδη πολύ αργά...

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιογράφος που μιλά για θρησκειοκάπηλους για θυμικό, για κομματολαγνεία τί ακριβώς εννοεί οτι επιθυμει όπως ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος τό μαρτύριο ; Πολλοί ήταν οι πατριώτες καί θρησκευόμενοι που ψήφιζαν επί 40 χρόνια με κριτήριο τό χιλιαρικάκι που έμπαινε στην τσέπη τους καί ποιός τους τό εξασφάλιζε γνωρίζοντας οτι υποθηκεύεται η ανεξαρτησία της Ελλάδος μέ την νοοτροπία ΄΄καί εμένα τί μέ νοιάζει΄΄Προφανώς είστε ένας από αυτούς και τώρα θέλετε νά ηρεμήσετε την συνείδησή σας μιλώντας για θρησκειοκάπηλους ως εραστής της ακραιφνούς πίστεως Αυτοί που επιθυμούν τό μαρτύριο δεν τους διακρίνει η ιδιοτέλεια καί νά δούμε όταν έρθει η ώρα του μαρτυρίου ποιός θά τό υπομείνει

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει ο σχολιαστής που μιλά γιά θρησκειοκάπηλους νά μας πει τί ακριβώς εννοεί Αφού υπήρχαν οι θρησκειοκάπηλοι ήταν προτιμότεροι οι ΠΑΣΟΚΟΙ που βούλιαξαν την χώρα στά χρέη καί οδήγησαν ένα λαό στόν αμοραλισμό ή οι εθνομηδενιστές κάι άθεοι γιατί τουλάχιστον είναι ειλικρινείς; Είναι μιά ιδιότυπη αρετή αυτού του είδους η ειλικρίνεια Δηλαδή μούρχεται νά σου δώσω ένα χαστούκι καί τό κάνω λόγω ειλικρίνειας!

Ανώνυμος είπε...

"Πολλοί ήταν οι πατριώτες καί θρησκευόμενοι που ψήφιζαν επί 40 χρόνια με κριτήριο τό χιλιαρικάκι που έμπαινε στην τσέπη τους καί ποιός τους τό εξασφάλιζε γνωρίζοντας οτι υποθηκεύεται η ανεξαρτησία της Ελλάδος μέ την νοοτροπία ΄΄καί εμένα τί μέ νοιάζει"

Αυτό ακριβώς εννοώ (είμαι ο ανώνυμος των 9.29 μμ). Δεν ξέρω τι ακριβώς σε μπέρδεψε στο μήνυμά μου, νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Μάλλον με μπερδεύεις με τον πρώτο ανώνυμο που ανέφερε το θυμικό. Και μη βάζεις λόγια στο στόμα μου, πουθενά δεν υπονόησα ότι επιθυμώ το μαρτύριο. Αλλά τουλάχιστον τώρα δε θα δικαιολογείται κανένας Έλληνας πολίτης να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ότι τον κυβερνούν οι ευσεβείς και ζει σε ορθόδοξο κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ οτι στά ανθρώπινα πράγματα ο ρεαλισμός επιβάλλει πολλές φορές νά μετερχόμεθα συμβατικές καταστάσεις οι οποίες μπορεί νά μήν έιναι οι ιδανικές αλλά σώζουν, επαναλαμβάνω στά ανθρώπινα πράγματα καί όχι στα πράγματα του Θεού Ένας συμβατικός γάμος είναι καλύτερος από ένα γάμο ανάρμοστο, Θά μου πείς χάθηκε ο κατά Θεόν γάμος ; Τό δίλημμα μετατίθεται στόν κατά Θεόν γάμο ή στόν ανάρμοστο Γιατί χάθηκε ο συμβατικός όταν δέν μπορεί νά υπάρξει ο ιδεατός ; Καί δυστυχώς οι Ελληνες διαλεξαν τόν ανάρμοστο γάμο δυστυχώς μεταξύ αυτών καί χριστιανοί με την δικαιολογία νά εκδικηθούν την θρησκειοκαπηλεία κάποιων άλλων Καταλαβαίνω τί θέλεις νά πείς καί είμαι από αυτούς που πιστεύουν οτι όλες αυτές οι ανησυχίες μας πρέπει νά μετουσιώνονται σέ πολιτική πράξη Αλλά δείτε πόσο η εκκλησία μας είναι προσεκτική στό θέμα αυτό ώστε κανένα από τά εμφανισθέντα χριστιανικά κόμματα από τον Ψαρουδάκη μέχρι σήμερα δέν έπεισαν είτε επιλέγοντας τον ρεαλισμό της συμβατικότητας είτε απορρίπτοντας την μεσσιανικότητα της πολιτικής Τά εκκλησιαστικά σύμβολα δέν μπορεί νά γίνουν πολιτικά σύμβολα, αλλά είναι ένα μεγάλο θέμα που δέν μπορεί νά λυθει εδώ Ας ευχηθούμε οτι θά εμφανιστεί αυτός ο άνθρωπος που θά φέρει τό χρισμα του Θεού !
Υ.Σ. Ευχαριστώ τον σεβαστό ιστολόγο που μέ βοηθά νά εκφράζομαι κόσμια ,άν καί αισθάνομαι κάπως στενάχωρα στην σοβαροφάνεια του καθωσπρεπισμού Εχετε όμως δικιο η γυναίκα του Καίσαρα....

Ανώνυμος είπε...

θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου όπως μιλάει.Και εκείνος όταν βγήκε στην Κυβέρνηση,έταζε λαγούς με πετραχήλια.Έδωσε λεφτά,αύξησε μισθούς, Α.Τ.Α ,αυτά πληρώνουμε.


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com