26 Ιαν 2015

Ο Δήμος Σύρου προσκαλεί τον Πάπα Φραγκίσκο...


Ο Δήμος Σύρου προσκαλεί τον Πάπα Φραγκίσκο...

Πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο νησί της Σύρου μέσα στο έτος θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.
Η πρόσκληση απευθύνεται με αφορμή τα εγκαίνια, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη) στην Άνω Σύρο, με τη συνεπικουρία τόσο του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Καθολικών Π. Στεφάνου όσο και του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Καθολικών Φ. Παπαμανώλη, προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη η απόφαση, την συγκεκριμένη πρωτοβουλία γνωρίζουν τόσο ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Καθολικών Πέτρος Στεφάνου όσο και ο Σεβασμιώτατος τ. Επίσκοπος Καθολικών Φραγκίσκος, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.
Και οι δύο, επισημάνθηκε, θα συνεπικουρήσουν την συγκεκριμένη προσπάθεια με στόχο η πρόσκληση να επιδοθεί απευθείας στον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά το διάστημα από 3 έως 6 Φεβρουαρίου, επί τη ευκαιρία της παρουσίας του συνόλου των εν Ελλάδι Καθολικών Επισκόπων στην Ρώμη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης προσκυνηματικής επίσκεψης που πραγματοποιείται κάθε 5 έτη.
Για να δούμε εάν τελικά ο Πάπας αποδεχθεί την πρόσκληση και εάν αυτό συμβεί, αν βρεθεί στη Σύρο και ο πολιτικός, στον οποίο φαίνεται να έφερε "γούρι" η γνωριμία μαζί του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com