21 Δεκ 2014

Επιστολή του Μητροπολίτη Μαριούπολης στον Ποροσένκο για την λεηλασία της Ι. Μονής Παναγίας των Ιβήρων του Ντονέτσκ.

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Ιλαρίωνας του Volokolamsk και Μαριούπολης περιφέρειας καταγγέλει προσωπικά και με επιστολή του στον Ποροσένκο την επίθεση ουκρανών στρατιωτών και την λεηλασία της Μονής Παναγία των Ιβήρων του Ντονέτσκ.

Poroshenko
k.Πρόεδρε!
Με βαθιά αγανάκτηση και θλίψη σας γράφω τα ακόλουθα
Η γυναικεία μονή που τιμάται στην Παναγία των Ιβήρων βρίσκεται στην περιοχή Âsinovatskogo του Ντονέτσκ που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού επί της οδού Ειρήνης 14. …..
Ως και σήμερα στο μοναστήρι ήταν 2 μοναχές και ένας φύλακας που απασχολείτο με την καλλιέργεια κτημάτων αλλά και την προστασία των ναών και των άλλων κτιρίων.
Σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30, στη μονή εισέβαλαν 10 ένστολοι ένοπλοι που αποβιβάστηκαν από ένα στρατιωτικό καμιόνι και που παρουσιάστηκαν επίσημα ως μέλη της ουκρανικής εθνοφρουράς.
Οι άνδρες απαίτησαν να τους ανοίξουν τη μονή για τον απαραίτητο έλεγχο ….Πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά από τις μοναχές και τον φύλακα και τους κλείδωσαν στη μονή.Χάρη στο Θεό από απλή σύμπτωση τις αμέσως επόμενες ώρες πήγε στη μονή απεσταλμένος της επισκοπής για να πάει τροφή και τα απαραίτητα στις μοναχές και τον φύλακα.
Εκεί αυτός βρήκε την πύλη ανοιχτή και παραβιασμένη, το σκυλί του φύλακα σκοτωμένο από σφαίρες και παρατήρησε ίχνη από ρόδες βαρέου οχήματος. Αφού αναζήτησε τους ανθρώπους τους βρήκε φυλακισμένους στο κτίριο και τους απελευθέρωσε. Κατά την επιθεώρηση της επισκοπικής κατοικίας πιστοποίησε ότι είχαν κλαπεί αντικείμενα αξίας,εικόνες,υλικό γραφείου ακόμη και κουζινικά σκεύη. Μετά από όλα αυτά έλαβα την απόφαση να παύσω την παρουσία των μοναχών επί της μονής αφού υπέστησαν ηθική και φυσική πίεση από τους ουκρανούς στρατιώτες αλλά και ειδικότερα από τον Δεξιό Τομέα. ………..
 Σήμερα αυτή ήταν μια πράξη λεηλασίας κλοπής και κατάχρησης εξουσίας κατά πολιτών της Ουκρανίας και το χειρότερο πρόκειται για μια ιεροσυλία κατά της ορθόδοξης εκκλησίας της μονής της Παναγίας των Ιβήρων που συντηρήθηκε υπό τους βομβαρδισμούς από 2 ηλικιωμένες κι ανυπεράσπιστες γυναίκες καλόγριες. …..σας ζητάω προσωπικά να θέσετε την έρευνα υπό την εποπτεία σας.(donetsk.church.ua 18/12/14)
Президенту

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com