21 Δεκ 2014

Ένταλμα σύλληψης του Γκιουλέν εκδόθηκε στην Τουρκία!



   Συνεχίζει απτόητος ο Ερντογάν τη δίωξη των πολιτικών του αντιπάλων, στον δρόμο για την εγκαθίδρυση… σατραπείας, από ότι φαίνεται και το μόνο που λείπει πλέον από το «ρεπερτόριο» του μεγάλου Τούρκου ισλαμιστή δημοκράτη, φαίνεται πως είναι ένα περιποιημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
    Αν ήλεγχε το στράτευμα, πιθανώς και να το είχε κάνει, να τους βάλει όλους φυλακή και να ξετυλίξει το όραμά του για μια σκοταδιστική μεσαιωνική Τουρκία, χειρότερη και από αυτή που έχουμε γνωρίσει…

    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι εξεδόθη ένταλμα για τη σύλληψη του 73χρονου Φετουλάχ Γκιουλέν, του ισλαμιστή ιμάμη που διατηρεί το τάγμα «Χιζμέτ» και ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, με τον Ερντογάν να ζητά ακόμα και κατ’ ιδίαν από τον Αμερικανό πρόεδρο την έκδοσή του.
     Το τάγμα διατηρεί σχολεία σε όλο τον κόσμο, ενώ διαθέτει μεγάλη οικονομική ισχύ, ελέγχοντας επιχειρήσεις, τράπεζες και μέσα ενημέρωσης. Εάν η έκδοση του εντάλματος σχετίζεται με κάποια επίσημη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με την παράδοσή του ή όχι να κρίνεται από τη διαπραγμάτευση Ουάσιγκτον – Άγκυρας για μια σειρά ανοικτών γεωστρατηγικών ζητημάτων που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, μένει να αποδειχθεί.
Εάν αυτό συμβεί ποτέ, θα μείνει στην Ιστορία ως αποθέωση του αμοραλισμού στη διεθνή πολιτική. Ο άλλοτε στενός σύμμαχος του Ερντογάν, κατηγορείται και αυτός… για τρομοκρατία και μάλιστα για την ηγεσία «τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως μεταδίδει η τουρκική κρατική τηλεόραση.
Για τρομοκρατία όμως κατηγορείται και ο Χινταγέτ Καρατζά, διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου, ο οποίος προφανώς «τρομοκρατούσε» τον Ερντογάν επειδή τον αντιπολιτευόταν. Άφησαν για «ξεκάρφωμα» ελεύθερο τον Εκρέμ Ντουμανλί, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Ζαμάν»…
Αυτό το φασιστόμουτρο, τον Ερντογάν, χαϊδεύουν Ευρώπη και ΗΠΑ και συνομιλούν μαζί του, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί καρκίνωμα, ενώ στρέφουν τα πυρά τους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο, υπό προϋποθέσεις, συζήτηση και συμφωνίες που θα τηρηθούν θα μπορούσαν να προχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com