1 Οκτ 2014

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ : Ο Θεός έχει εγχαράξει το δίκαιο στην καρδιά όλων μας.


dikas-1

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Γραφείο Τύπου
Μητροπολίτης Πειραιώς:  Ο Θεός έχει εγχαράξει το δίκαιο στην καρδιά όλων μας.
Επί τη ενάρξη του νέου δικαστικού έτους και παρουσία Ανωτάτων Δικαστικών και Εισαγγελικών αρχών τέλεσε σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Χαιρετίζοντας ο Σεβασμιώτατος τους παρισταμένους ανέφερε ότι «στην ευχή που αναγνώσαμε περιγράφεται σαφώς το λειτούργημά σας, το χρέος σας αλλά και το μεγαλείο της υπάρξεώς σας, διότι έχετε την μοναδική και ανεπανάληπτη δυνατότητα  να εξομοιωθείτε προς τον δικαιοκρίτη Θεό… να απονέμετε το δίκαιο».

Κάνοντας αναφορά στην Επιτροπή Ηθικής της Γερμανίας η οποία εισηγείται την αποποινικοποίηση της αιμομιξίας, αλλά και στην Ελληνική Βουλή «η οποία προσφάτως θεσμοθέτησε την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας», υπογράμμισε πως «είναι τρομακτικά επείγον για εσάς που είστε οι λειτουργοί της Θέμιδος, αλλά και οι μάρτυρες του ανθρωπίνου προσώπου στην ανθρώπινη ιστορία, πάντοτε αυτή την αρχή της υπερασπίσεως του φυσικού δικαίου, του δικαίου που ο Θεός έχει εγχαράξει στην καρδιά όλων μας, να την υπερασπίζεστε ’’παντί σθένη’’», συμπληρώνοντας πως «ο Θεός της Αγάπης, της δικαιοσύνης και των οικτιρμών θα ανταμείψει αυτή τη θυσία και την προσφορά σας και θα εγγράψει τα ονόματά σας ‘’εν βίβλω ζωής’’».
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «καλή δικαστική χρονιά και να ευοδωθεί ο πόθος όλων των Πειραιωτών να δούμε το δικαστικό Μέγαρο στην αρμόζουσα θέση που πρέπει για να αισθάνεστε και εσείς ότι το έργο και ο κόπος σας πιάνει τόπο και ο κόσμος, η πολιτεία  το αναγνωρίζουν με όλη τη δύναμη της υπάρξεώς τους».
«Να υπερασπίζεται ο Θεός την προσφορά και την εργασία σας. Είστε η καταφυγή και η ελπίδα του λαού μας», κατέληξε.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Εφετών Πειραιά κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη, καλή δικαστική χρονιά αλλά και «σωματική και πνευματική αντοχή για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας».
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ.Ευάγγελος Ζαχαρής, απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς τον ευχαρίστησε «για την Ευλογία και την Προσευχή», τονίζοντας πως «η επίκληση και η παρουσία του Θεού είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορέσουμε όλοι εμείς να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο μας, αφού επωμιζόμαστε τις ανάγκες, τις δυσκολίες, τις αγωνίες του Ελληνικού λαού».
Σημείωσε πως το δικαστικό σώμα έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού ο οποίος «την πάσαν ελπίδα του εναποθέτει πρωτίστως στο Θεό, την Παναγία και μετέπειτα στην Ελληνική δικαιοσύνη».
Ολοκληρώνοντας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του και τους δικαστικούς υπαλλήλους ευχήθηκε «να έχουμε συνεχή την παρουσία του Θεού στην ψυχή, στις αποφάσεις και τις ενέργειές μας και να έχουμε όλοι μία καλή και Ευλογημένη Χρονιά».
Τέλος ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.Γιώργος Σταματογιάννης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες εισερχόμενοι στο δικαστικό Μέγαρο σημειώνοντας πως «στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε όλοι, η δικαιοσύνη είναι ανάχωμα σε αυτή την κατάσταση».
Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου,
 Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com