26 Ιουν 2014

Μανιάτης: Αποτεφρωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με νομοθετική ρύθμιση




ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΝΗ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Μανιάτης: Αποτεφρωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με νομοθετική ρύθμιση
Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.
Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
imerisia,26/06/2014
ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Καμίνης-Μπουτάρης: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση Μανιάτη για τα αποτεφρωτήρια
imerisia,26/06/2014
«H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση» αναφέρουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως τονίζουν, η σχετική ρύθμιση «θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα».
Καμίνης – Μπουτάρης για αποτεφρωτήρια: Αόρατες δυνάμεις εμποδίζουν την προσαρμογή
skai.gr 25/06/2014
«Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ‘αόρατες δυνάμεις’ εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα».
Έκκληση στην κυβέρνηση να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής νομοθετική πρόταση για τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων απευθύνουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, οι δύο δήμαρχοι επισημαίνουν στη δήλωσή τους: 
«Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ‘αόρατες δυνάμεις’ εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μανιάτης Μπουτάρης Καμίνης : Η τριλογία της συμφοράς.
Κώστας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com