23 Απρ 2014

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Η αγιοποίηση του Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με το Βατικανό

SRPSKI EPISKOPI ISPOD SLIKE STEPINCA
Βελιγράδι - Σε συνέντευξη που έδωσε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος ρωτήθηκε και για την αγιοποίηση από το Βατικανό του Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς και κατά πόσο αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας με το Βατικανό.

Ο Πατριάρχης απάντησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα το οποίο είναι κάπως κατανοητό, επειδή στην εποχή του ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στην Κροατία. Με την αγιοποίηση του η σχέση μας με το Βατικανό δεν θα απειληθεί, αλλά θα ρίξει μια σκιά πάνω από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.  Иринеј: Канонизација Степинца неће угрозити односе с Ватиканом “То је изузетно деликатно питање. Довољно знамо о Алојзију Степинцу, а на дјелу имамо покушај да се он прикаже у бољем свјетлу него што је де фацто то био. Можда је то донекле и разумљиво, јер је он у своје вријеме био значајна особа у Хрватској. Изгледно је да наши односи с Ватиканом неће бити угрожени његовом канонизацијом, али ће то бацити сјенку на Римокатоличку цркву.”
Εμείς θυμίζουμε απλώς ότι ο Καρδινάλιος Aloysius Στέπινατς, είναι γνωστός στον ορθόδοξο κόσμο και ως αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας των Σέρβων. Οι Ουστάσι εξόντωσαν πέραν των 700,000 Σέρβων, κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, με τις ευλογίες του Παπικού Αρχιεπισκόπου Κροατίας Στέπινατς.
Δείτε σχετικά και :

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να Ορθοδοξος Πατριαρχης , να μαλαμα.

Ο εμπρακτος αρνητης της Ορθοδοξιας, αποδεχεται τα εγκληματα κατα των Ορθοδοξων σαν θεοφιλη ευλογια και τον θεομαχο εγκληματια , ως αγιο.

Πως αγιο δηλαδη?
Οπως ο αγιος Ιουστινος Ποποβιτς?
Και ποιον θεο λατρευσε ο τυπος?
Τον μολωχ και τον βααλ και τον βελιαρ, οπως λεγει ενας ερημιτης στα Καρουλια.
Καο δεν εχει αδικο.
Η Λατινικη mafia καποιου padre granteκαι του filio minore που εκαναν εταιρεια παραγωγης καποιου μπατιρη θεου.
Ο αγιος Γρηγοριος ο Παλαμας, Ορθοδοξως εθεολογησε κτιστο, το λατινικως ομολογουμενο αγιο πνευμα.
Πως λοιπον αγιος, ο δολοφονος Ορθοδοξων?
Απλουστατα, επειδη δολοφονεισε Ορθοδοξους.
Γιατι ο Πατριαρχης των Σερβων αποδεχεται την αγιοτητα ενος δολοφονου Ορθοδοξων?
Ισως γιατι θα του ειπε η Σεκινα, η ιερη φωνη, απο την επταφωτη λυχνια , οταν την αναψαν Ορθοδοξοι(?) Σερβοι

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com