5 Απρ 2009

Μακάβρια ανακάλυψη στην Κροατία.


Το Βαλκανικό Ολοκαύτωμα αγνοήθηκε από τη δυτική ιστοριογραφία για να καλύψουν και να αποσιωπήσουν τη γενοκτονία και την αιματοχυσία του ανεξάρτητου κράτους της Κροατίας που δημιούργησαν οι φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις από το 1941 μέχρι το 1945. Η σιωπή επιβλήθηκε από την αναγκαιότητα να καλυφθούν οι ευθύνες του Παπισμού στο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα. Όταν δεν γίνεται να υπάρξει σιωπή, βγαίνουν μόνο τα εγκλήματα μιας πλευράς, όπως συμβαίνει και σήμερα.
Πρόσφατα
ανακαλύφθηκε «Ομαδικός τάφος, που ενδεχομένως να περιέχει τις σορούς 4.500 ανθρώπων που εκτελέσθηκαν περί τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον πρώην κομμουνιστικό καθεστώς, ανακαλύφθηκε στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση κι ο Τύπος της Κροατίας.
Πρόκειται για έξι σπήλαια κοντά στη Χάρμιτσα, στην περιοχή του Ζάπρεσιτς, κοντά στα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία. Η ανάλυση των οστών απέδειξε πως ανήκουν σε ανθρώπους, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Μεταξύ των ενταφιασμένων θυμάτων περιλαμβάνονται στρατιώτες του κροατικού καθεστώτος Ούστασι, συμμάχων των Ναζιστών, αλλά και περίπου 500 αξιωματικοί του γερμανικού στρατού, τονίζεται στην εφημερίδα Γιούταρνι Λιστ.
Ο Εκπρόσωπος του κροατικού γραφείου της Επιτροπής Ελσίνκι για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα Ιβάν Ζβονίμιρ Τσίτσακ τονίζει στην ίδια εφημερίδα πως τα θύματα πιθανώς «ήσαν μέλη της 39ης μεραρχίας της Βέρμαχτ, η οποία αποτελείτο από κροάτες στρατιώτες υπό γερμανική διοίκηση».
Η μεραρχία αυτή είχε παραδοθεί στους κομμουνιστές παρτιζάνους του στρατάρχη Τίτο κοντά στην κροατική πόλη Ριέκα, στις αρχές του 1945. Οι αντάρτες τους εκτέλεσαν και πέταξαν στα σπήλαια της Χάρμιτσα. Η εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό των εκτελεσθέντων εικάζονται με βάση τις μαρτυρίες από το γεγονός.
Σύμφωνα με τον Τσίτσακ στην περιοχή μπορεί να βρεθούν κι άλλοι ομαδικοί τάφοι με θύματα από την ίδια περίοδο. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι, αθίγγανοι, κι Εβραίοι είχαν σφαγιασθεί από τους κροάτες Ούστασι, που ανατράπηκαν από το γιουγκοσλάβικο αντάρτικο του Τίτο».
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά μεγάλη δημοσιότητα δίνεται μόνο εναντίον μιας πλευράς. Το ζήτημα ότι οι Ούστασι εξολόθρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες ορθόδοξους Σέρβους και δεκάδες χιλιάδες Εβραίους και Τσιγγάνους, στο όνομα μιας εθνικοθρησκευτικής «οριστικής λύσης» δεν είναι για κάποιους άξιο λόγου.
Σ' αυτό το «θεάρεστο» έργο, δυστυχώς , καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Παπισμός δια του (αγιοποιημένου, πλέον, από το Βατικανό!) Αρχιεπισκόπου της στο Ζάγκρεμπ Αλόιζιγιε Στέπινατς. Ο Παπικός αρχιεπίσκοπος Στέπινατς, συνεργάστηκε ενεργά με τη δικτατορία Ούστασι. Τμήματα του κροατικού παπικού κλήρου συμμετείχαν προσωπικά στις μαζικές σφαγές και τους βίαιους
«προσηλυτισμούς» στον παπισμό.Το Βατικανό υποστήριξε την εθνικο-θρησκευτική γενοκτονία που πραγματοποίησε ο Αντε Πάβελιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com