13 Φεβ 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος, Τρέμω να μην έρθει η στιγμή συζητήσεως μέσα στο σώμα της Ιεραρχίας (για το νέο ΠΣ για τα Θρησκευτικά)

Η παρέμβαση του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου στη βιβλιοπαρουσίαση του τόμου 

"Τα Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο. Ο διάλογος και η κριτική για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου" στον Αρμό, στην Αθήνα (18/1/2014).
Θρησκευτικά -Πηγή προέλευσης του βίντεο: Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η στάση του μητροπολίτη Δημητριάδος έναντι της ιεραρχίας αποκαλύπτει ότι έχει συνταχθεί με μία μικρή μερίδα αριστερών θεολογούντων, που οι στόχοι τους δεν είναι άλλοι από αυτούς της "Ζώσας Εκκλησίας" των Μπολσεβίκων. Δηλαδή, η καταστροφή της Εκκλησίας εκ των ένδον.

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς "τρέμουμε" μήπως γίνετε ποτέ αρχιεπίσκοπος Αθηνών!

Ανώνυμος είπε...

Το θετικό είναι ότι και οι ελάχιστοι ψήφοι των φιλενωτικών ιεραρχών θα διασπαστούν μεταξύ Ιγνατίου Βόλου και Δωροθέου Σύρου...

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριαδος Ιγνατιος γερoς ων,θα πρεπει να τρεμη την ωρα της κρισεως προ του βηματος του Θεου,που συντομα θα τον καλεση ο Κυριος,διοτι εχει διανυσει το μεγαλυτερο μερος της ζωης του επι της γης,για ολες τις πλανες ,που θελει να εισαγαγει στη ζωη της εκκλησιας με τη μεταπατερικη θεολογια και το μαθημα της θρησκεολογιας στα ορθοδοξα ελληνικα σχολεια και οχι να φοβαται" τους σκοταδιστες ,φανατικους,οπισθοδρo-
μικους αντιοικουμενιστας."
Τον ΚΥΡΙΟ δεν τον φοβαται,φοβαται ομως τους ανθρωπους,διοτι ξερει οτι τα σκοταδιστικα επιχειρηματα του δεν μπορουν να σταθουν στο φως της διδασκαλειας
του ευαγγελιου και των πατερων,αλλα θα σβυσουν απο το φως του ευαγγελιου,οσο θα υπαρχουν ορθοδοξοι αντι οικουμενισται ,αυτο ειναι που φοβαται.
Αλλα ας σταματησει τις πανεμενες διδασκαλειες του αν θελει να βρη ελαιος απο τον ΚΥΡΙΟ,διοτι πολυς καιρος δεν του μενει ,συντομα θα αποχωρηση στην αλλη ζωη,τι του ωφελει η δοξα .

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εξ όσων ακούγονται, διερωτώμαι δια τον εικονιζόμενο ομιλούντα εάν πρόκειται περί ενός απλώς "αφελούς" ή πρόκειται περί ενός "ενσυνειδήτου". Είτε ανήκει εις την μίαν, είτε εις την άλλην περίπτωσιν, ο κίνδυνος είναι εξίσου ΜΕΓΑΣ. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δηλαδή αγαπητέ ανώνυμε "13 Φεβρουαρίου 2014 - 1:24 μ.μ." πιστεύεις ότι αι αρχιερατικαί ψήφοι θα πρέπει υποχρεωτικώς να διέλθουν, ως το πλοίον του Οδυσσέως, μέσω της Χαρύβδεως και της Σκύλλης;

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που τρεμουμε ολοι ειναι
Το Γραφικον στηνΒ`Πετρ 2[ολο το κεφαλαιο] αλλα αυτο που κανει να τρεμεις πραγματικα ειναι αυτο που ομιλει και λεγει στο (9) οτι ο Κυριος.....τους αδικους τους κρατα.....[...]φοβερο και τρομερο!τους κρατα[...] σε τιμωρια,επειδη περιφρονουν την εξουσια Του Θεου...εως την ημερα της Κρισεως...
Καταλαβαινει κανεις ποσο τρομερο να πεσει κανεις...να ειναι θρασης και υπεροπτικος...να χλευαζει την ηθικοτητα και να δυσφημει την αυθεντικη διδασκαλια με τις ψευδο-δαιμονοδιδαχες.Αυτο το [τους κρατει....]να μας κανει ολους σε φυγη σε ο,τι εχει σχεση με την αιρεση και την αμαρτια.
Αυτο το τους [κρατει....]]εμενα πολυ με φοβιζει.
Παρακαλω σας.π

Ανώνυμος είπε...

.....
Και να φανταστει κανεις,πως συμφωνως με τον Ιερο χρυσοστομο,προυποθεση αγαπης και πιστεως ειναι και ο αγνος βιος...μετα απο εναν ακομα αιωνα που θα περνουσαμε με την πλανη,ποιος θα μπορουσε να θεωρησει ,πως θα υπηρχε εστω και ενας αληθινος Νωε,που να σπαρασσει η καρδια του απο την ανηθικοτητα και την ασεβεια;;;Δεν ειναι ζητημα ελεγχου η αγαπη για τη σωτηρια,αφου και εμεις δεχομεθα τον ελεγχο για δικες μας ελλειψεις...ειναι οι εντολες που εχουν την βαρυτητα που τους πρεπει μεσα στο Ιερο Ευαγγελιο και στους Ι. Κανονες και στις Οικ.Συνοδους και σε ολη την αγιοπνευματικοτητα και η πιστοτητα Του Θεου που δεν πρεπει να καταφρονουνται αφου αλλιως οδηγουν στην απωλεια.Επειτα μας λεγουν να κανουμε υπακοη και υπομονη και σι-ωπη.Την ευθυνη αυτη ποιος θα την παρει;;;Ξερετε τι πιστευω ;;;Οπως στην Κενοδοξια,ο εχθρος αρπαζει απο τις αρετες και σε χτυπα οτι εισαι κατι και καλα...πουδεν εισαι,αφου ο,τι δινει η Χαρις...ετσι και τωρα με την αιρεση...η μαλλον παν-αιρεση,ο εχθρος αρπαζει καποιες αρετες και τις εχει σαν ασπιδα.Και σου λεγει υ-πακοη....τα-πεινωση...σι-ωπη...σεβα-σμος στην ποικιλια.Ετσι,προχωρα η αιρεσις ...με τις ευχες των ψευτο-αρετων[αφου αυτες δεν εχουν στοχο στην τελειοτητα ...αλλα στη σαθροτητα]...και μετα σου λεεινα σιωπα το πτωχον και αμαρτωλον ποιμνιον.Και φτασαμε στην αιχμη ...να ακουμε απο χειλη θεολογων και ιερεων οτι εαν κοπουν οι συμ-προσευχες...ε, αυτο ειναι αιρεσις.Εκει φτασαμε!Να ομιλουμε οχι απλως για πλανη .......αλλα για πληρη αποστασια απο την Αληθινη Πιστη.
Συγχωρηστε με και παλι!π

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com