29 Ιουλ 2013

"Θα ποτίσουν με αίμα μοναχών το χώμα του Αγίου Όρους"- Επέμβαση στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου


esfigmenou epemvasi3

10:52 Το μήνυμα των μοναχών της παλιάς αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου:
"Πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να έχει δώσει πράσινο φως για επέμβαση αστυνομική εναντίον μοναχών εντός Αγίου Όρους. Έχει αναλογιστεί η κυβέρνηση ότι θα ποτίσει με αίμα μοναχών το χώμα του Αγίου Όρους. Στο κονάκι εγκαταβιούμε εδώ και δεκαετίες έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και σας παρακαλούμε να επαναφέρετε την ησυχία και την ηρεμία στο Όρος. Ας επέμβει η πολιτική ηγεσία να ηρεμήσει τα πνεύματα ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ... ΕΛΕΟΣ"
09:46 Ενας μοναχός τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από μοναχούς της παλιάς αδελφότητας, κατά τη διάρκεια επέμβασης των ΜΑΤ στο κονάκι της Εσφιγμένου. Ο μοναχός τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα με μικρό γερανάκι. 

Οι μοναχοί για να ανακόψουν την επέμβαση πέταξαν στουπί προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εξετάζεται ακόμη και η παρέμβαση του εισαγγελέα με κατηγορίες για τρομοκρατική ενέργεια. Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Thesstoday, την ώρα της επέμβασης, παρίστατο δικαστικός επιμελητής, Οι ζηλωτές μοναχοί επικοινώνησαν με το νομικό τους σύμβουλο ο οποίος τους ενημέρωσε ότι για να ανοίξουν την πόρτα θα πρέπει να τους το ζητήσει εισαγγελέας με ειδικό ένταλμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ένταλμα υπήρχε, όχι, όμως, ο εισαγγελέας.
Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, πριν από μισή ώρα, στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.
esfigmenou epemvasi2
Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και, την ώρα αυτή, προσέρχονται στο σημείο πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μία φορά.
«Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωση και προσθέτουν: "Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται, και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω απ' όσο πιστεύαμε".
Μέχρι χθες το βράδυ, εξάλλου, στο κονάκι υπήραν αρκετοί κοσμικοί για το Σαββατοκύριακο οπότε, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί περίμεναν να το εγκαταλείψουν για να ξεκινήσουν την "επιχείρηση" εκκένωσης.

thesstoday29/07/2013


Επέμβαση της αστυνομίας στη Μονή Εσφιγμένου
Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, «το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το αντιπροσωπείο από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά».
Μετά το περιστατικό αυτό η κατάσταση εκτονώθηκε. «Τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο» πρόσθεσε ο κ. Κασμίρογλου.
Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής, αστυνομία και δικαστικές αρχές δεν ανακοινώνουν επίσημα το παραμικρό για την υπόθεση.
Ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραϊτης, δηλώνει: «Το πρωί οκτώ άτομα ήρθαν στις Καρυές μέσω θαλάσσης και έφτασαν στο κονάκι μας. Ήρθαν για να σπάσουν την πόρτα από το κονάκι, να μας βγάλουν έξω και να μας πάρουν το αντιπροσωπείο. Στην περιοχή βρέθηκε και μικρή αστυνομική δύναμη. Οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου που βρίσκονταν μέσα στο κονάκι και είναι σε θέση άμυνας για να το υπερασπιστούν, πέταξαν κάποια αντικείμενα από μέσα προς τα έξω. Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε η αστυνομία να δώσει μια πολιτική λύση ειρήνης και ηρεμίας, αλλιώς θα έχουμε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»
Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Μονής αναφέρει ότι η εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και διευκρινίζει ότι υλοποιείται για να γίνουν έργα συντήρησης και να δικαιολογηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ. Κάνει λόγο,τέλος, για προσπάθεια απόσπασης των περιουσιακών στοιχείων της Μονής.
epikaira.gr
Εισαγγελική εντολή για συλλήψεις μετά τις βόμβες μολότοφ που έπεσαν στο Αγιο Όρος!
 Εντολή στις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. 
Ο εισαγγελέας ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν και βόμβες μολότοφ (!) είπε στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να «διενεργήσουν τα νόμιμα» καθώς τελέστηκαν αυτόφωρα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως αυτό της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών καθώς και ενδεχομένως αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
agelioforos.gr,29/07/2013
Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που είναι αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότωφ.
Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου καί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία.
Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας.
Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.
Η απάντηση της Παλαιάς Αδελφότητας
 «Μετά τους λοστούς και τις βαριές οι Κατσουλιέρηδες τώρα και με σκαπτικό τύπου CAT προσπάθησαν να μπουν στο κονάκι μας με την βοήθεια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την προσπάθεια των Κατσουλιέρηδων που με αλλοδαπούς εργάτες προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα στο κονάκι μας. Αλλά όπως βλέπετε στην φωτό τους έδιναν οδηγίες και τους συνόδευσαν ... αλλιώς δεν θα είχε φτάσει ποτέ το σκαπτικό στην πόρτα μας. Δείτε το video και πείτε μας γιατί ως αμυνόμενοι διαπράξαμε και έγκλημα κατά ζωής. Πετάξαμε λέει εκρηκτικά μετά στουπί μετά πέτρες, την ίδια ώρα που το σκαπτικό έπεφτε στην πόρτα μας. Εκρηκτικά δεν πετάξαμε ΠΟΤΕ... αφορμή ήταν για να νομιμοποιήσουν την όποια αστυνομική επέμβαση εναντίον των μοναχών μας ... είδαν απλά ότι η αστυνομική συνοδεία απλά δεν βοήθησε και έψαχναν αφορμή για να μπουν τα ΜΑΤ να δείρουν τα γερόντια. Πότε ξανά έχετε δει αστυνομική παρουσία - συνοδεία σε ιδιωτική προβοκάτσια; ΕΛΕΟΣ».
seleo.gr  & enikos.gr-
Προϊον φωτομοντάζ οι φωτό που κυκλοφορούν σήμερα στο Internet
Γιατί περίμεναν την επόμενη ημέρα να δώσουν την φωτό στην δημοσιότητα και όχι από εχθές...με ψευδή στοιχεία (φωτομονταζ) προσπαθούν οι Κατσουλιέρηδες να ανακινήσουν το θέμα. Όποιος γνωρίζει ελάχιστα από photoshop καταλαβαίνει ότι οι φωτό ειναι προϊόν φωτομοντάζ.
Ερώτηση στη Βουλή για τη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους
01-08-2013
 Προς: τον κ. Υπουργό Εξωτερικών                                              
                        τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Επεισόδια στη Μονή Εσφιγμένου και παρέμβαση των Αστυνομικών Δυνάμεων
Από το 2002 με απόφαση του Πατριαρχείου και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους εξελέγη Νέα Αδελφότητα στη Μονή Εσφιγμένου η οποία εθεωρήθη νόμιμη ενώ σε ότι αφορά στην Παλαιά Αδελφότητα διετάχθη η απέλασή της.
Η Νέα Αδελφότητα συστηματικά προσφεύγει στα Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια κατά της Παλαιάς Αδελφότητας ζητώντας την απομάκρυνσή της από τα κτίρια τα οποία κατέχει, ήτοι το Κεντρικό Κτιριακό Συγκρότημα και το Αντιπροσωπείο στις Καρυές. Η συστηματική αυτή προσφυγή της Νέας Αδελφότητας στα Δικαστήρια και η συνεχής πρόσκληση των Αστυνομικών Δυνάμεων να συνδράμει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων έχει ως αποτέλεσμα την απασχόληση των θεσμών της Δικαιοσύνης και των Δημοσίων Δυνάμεων. Επιπλέον με ευθύνη και πρωτοβουλία της Νέας Αδελφότητας διεξάγονται γεγονότα ταραχών αλλά και φθορών επί των ευάλωτων κτιρίων (Αντιπροσωπείο) με αντικείμενα βαρέου τύπου, καταφέρνοντάς τους αβαρίες.
Παρά το γεγονός ότι επί σειρά ετών η Παλαιά Αδελφότητα δεν προκαλεί και δεν ενοχλεί, εντούτοις η Νέα Αδελφότητα χρησιμοποιεί συνεχώς δικαστικές αποφάσεις και απασχολεί τις Δημόσιες Δυνάμεις με αποτέλεσμα σε έναν χώρο εφησυχασμού και προσευχής να δημιουργεί κατά καιρούς αλλά και προσφάτως επεισόδια, τα οποία εξέθεσαν το Ελληνικό Κράτος διεθνώς.
Όπως είναι πλέον γνωστό, η Νέα Αδελφότητα δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των Μελών της Ιεράς Κοινότητας και δια τούτο καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Εξωτερικών να επανεξετάσει το όλο θέμα δεδομένου ότι δεν λύνεται επί σειρά ετών, παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Η αναθεώρηση του όλου θέματος με την Επιτροπεία της Ιεράς Κοινότητας είναι αναγκαία για το συμφέρον της Εκκλησίας, του κλήρου και του Πατριαρχείου, λόγω της ακαταλληλότητας της Νέας Αδελφότητας. Τη στιγμή που ο Ελληνικός Λαός έχει ανάγκη από πνευματική στήριξη, θα πρέπει να παρέμβει πλέον η Ελληνική Πολιτεία σύμφωνα με τα όσα αρμόζει η έννομη τάξη, ώστε να αποκατασταθεί ο ρόλος του Αγίου Όρους στη βάση των αρχών της Ορθοδοξίας.
Δια όλα τα ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
Με ποιό ηθικό επιστήριγμα η ολιγομελής (μονοψήφια) Νέα Αδελφότητα μπορεί να αντικαταστήσει την πολυπληθή (εκατονταμελή)  Παλαιά Αδελφότητα;
2.         Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο ανέχεται αλλά επιβραβεύει με Προγράμματα ΕΣΠΑ τη Νέα Αδελφότητα όταν αυτή:
(α)       έχει μηνύσει το Ελληνικό Δημόσιο με αξίωση αποζημιώσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ;
(β)       έχει οίκημα στο οποίο εγκαταβιώνει και εισπράττει όλα τα ποσά τα οποία αναλογούν στην Παλαιά Αδελφότητα; 
Δεδομένου ότι η Νέα Αδελφότητα ήδη κατέχει κτιριακό χώρο στις Καρυές, τί συμφέροντα έχει να επιμένει στην κατάληψη του Αντιπροσωπείου αντί του Κεντρικού Κτιριακού Συγκροτήματος της Μονής Εσφιγμένου όπως θα ήταν πιο λογικό;
Δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας των δημοσίων οικονομικών στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, για ποιό λόγο επιτρέπεται στη Νέα Αδελφότητα να επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο με τη συνεχή απασχόληση και «ταλαιπωρία» θεσμών και υπηρεσιών όπως η Δικαιοσύνη, οι Δικαστικοί Επιμελητές και οι Αστυνομικές Δυνάμεις όταν σε αντίθεση η Παλαιά Aδελφότητα εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσφέρει στη Γαλλία ένα ιστορικό κειμήλιο υφαντουργίας (τη σκηνή του Ναπολέοντα) προκειμένου να συνεισφέρει στη μείωση του δημοσίου χρέους και στην ανακούφιση του Ελληνικού Λαού;
Γιατί ο Δικαστικός Επιμελητής ενώ μπορούσε να ασκήσει τα προβλεπόμενα από την πολιτική δικονομία μέτρα, τελικά χρησιμοποίησε μηχανικά μέσα (εκσκαπτικό μηχάνημα) για την είσοδό του στο Αντιπροσωπείο διακινδυνεύοντας:
(α)       την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος και σωματικών βλαβών στους δεκάδες μοναχούς της Παλαιάς Αδελφότητας που βρίσκονταν εντός του και
(β)       την πρόκληση βλαβών στο κτίριο δεδομένου ότι πρόκειται για ευάλωτο οίκημα υψηλής επικινδυνότητας στην παραμικρή παρέμβαση; 
6.         Γιατί η Ελληνική Πολιτεία δεν παρεμβαίνει αναθεωρώντας τις αποφάσεις για τη Νέα Αδελφότητα
(α)       τη στιγμή που η Νέα Αδελφότητα προκαλεί συνεχώς προβλήματα και ταραχές στο χώρο του Αγίου Όρους δυσφημώντας τη χώρα μας;
(β)       τη στιγμή που η Νέα Αδελφότητα με την έως τώρα συμπεριφορά της αποδεικνύει ότι είναι αντίθετη με το πνεύμα εφησυχασμού και του μοναχικού βίου; 
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Σταυρούλα Ξουλίδου

Βασίλης Καπερνάρος
Δείτε και: -Βίντεο από την επέμβαση των αστυνομικών με τη μπουλντόζα στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

20 σχόλια:

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Τόση ανοχή σε ¨διαλόγους" και "Οικουμενιστικά ανοίγματα", και τόση αυστηρότητα σε μια χούφτα ανθρώπων... Τί να συμβαίνει;
Το ερώτημα είναι "ρητορικό"....

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορείτε να καθησυχάζετε την συνείδηση σας Πατέρες μου ενώ δίπλα σας διώκονται απηνώς επειδή υπερασπί
ζονται την αμωμητη Πίστη μας οι αδελ
φοί σας;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.
ΕΤΣΙ, "ΡΗΤΟΡΙΚΑ" ΔΗΛΑΔΗ.

Σάλπισμα Ζωής είπε...

..καλά..
διάβασα σε πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, ότι η εφαρμογή του γράμματος του νόμου και των κανόνων, έφερε αυτήν την κατάσταση... ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ;.... ΑΦΗΣΤΕ... ΝΤΡΟΠΗ!!!!...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά λυπηρό το αξιόλογο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ να υποστηρίζει το ψεύδος ακι την προπαγάνδα των σχισματικών καταληψιών της μονής Εσφιγμένου! Γιατί να μην εκκενωθεί το κονάκι από τους ψευτομοναχούς καταληψίες του; Από πότε ονομάζεται «επίθεση» μια (αποτυχημένη) απόπειρα της αστυνομίας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, την κανονικότητα και την τάξη... εντός Αγίου Όρους; Το εσφιγμενίτικο κονάκι, όπως και το αντίστοιχο μοναστήρι είναι ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε αυτήν την αλήθεια, θα πέφτουμε στην παγίδα της δημιουργίας εντυπώσεων από τους καταληψίες, θα τους υποστηρίζουμε και θα νομίζουμε πως είναι «ομολογητές, ήρωες και διωκόμενοι», όπως διαδίδουν... οι ίδιοι! Οι σχισματικοί καταληψίες ακόμη και να θέλουν ΔΕΝ μπορούν να πάρουν οιαδήποτε «ευρωπαϊκή επιδότηση», διότι ΔΕΝ σχετίζονται με την εν λόγω μονή, ούτε την εκπροσωπούν. Πρόκειται για μύθο που αναπαράγουν, για να εμφανίσουν εαυτούς ως αφιλοχρήματους και ήρωες. Πού ζείτε και αναπαράγετε τέτοιες χονδροειδείς αναλήθειες; ΑΣ ΛΗΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ! Δείτε και την επίσημη θέση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, μέσα από την επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος: http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 3,45 απο τους Κατσουλιερηδες εισαι;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Λυπάμαι, αλλά η κανονική, παλαιά Ιερά Μονή Εσφιγμένου εδικαιώθη τόσο ηθικώς όσο εις την συνείδησιν του Ορθοδόξου Πληρώματος. Δεν εμνημόνευε τους οικουμενιστάς πατριάρχας και τότε τους χαρακτηρίσαμε "υπερβολικούς", "ζηλωτάς", "φανατικούς" κ.α... Σήμερον ο οιμουμενισμός τείνει να καταβροθίσει άπασαν την Ορθοδοξίαν. Δεν υφίσταται ουδεμιάν αντίστασιν παρά ελαχίστων. Και αρκεταί ιεραί μοναί του Αγιώνυμου Όρους τιναί σιωπηρώς, άλλαι δε περισσοτέρως ηχηρώς προσχώρησαν ολισθαίνοντας εις τον οικουμενισμόν. Είμεθα εις δυσμενεστέραν θέσιν από της εποχής του Ιωάννου Βέκκου. Παρά τα όποια λάθη έπραξε η Παλαιά Κανονική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αι άλλαι ιεραί Μοναί όφειλαν να δείξουν περισσοτέραν αγάπην και συμπαράστασιν εις τον αγώνα της ιεράς αύτης ιστορικής Μονής. Λυπούμαι διότι το γράφω αλλά άπαντες οι φόβοι και οι δυσμενείς προβλέψεις της ιεράς αύτης Μονής επαληθεύθυσαν εις το ακέραιον και με το παραπάνω! Συμπαραστεκόμεθα ολοψύχως εις την Αρχαίαν Ιεράν και ιστορικήν Μονήν του Εσφιγμένου και ευχόμεθα ο Άγιος Ύψιστος Τριαδικός Θεός να στηρίζει τον αγώνα τους εναντίον του οικουμενισμού, της βδελυροτέρας και επικινδυνεστέρας αιρέσεως οία γνώρισε η Αγία ημών Ορθοδοξία εκ της Πεντηκοστής ημέρας έως και σήμερον.

δάσκαλος είπε...

Συγχαρητήρια στις "ΑΚΤΙΝΕΣ", που σε αντίθεση με τα περισσότερα σιωπώντα ιστολόγια έλαβε θέση υπέρ του Δικαίου. Φτάνει η ώρα που πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στον καλπάζοντα παποοικουμενισμό της νέας εποχής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ 9,32 ΜΜ

Χαράλαμπος

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνουμε υπόθεση εργασίας ότι οι νυν πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ως ζηλωτές είναι αποκομμένοι από το σώμα της Εκκλησίας μας. Ας δεχτούμε και ότι έχασαν κάποια από τα δικαστήρια για τη Μονή και το Κονάκι της. Οι άλλοι, οι Κατσουλιέρηδες ή όποιοι άλλοι είναι αυτοί -διότι δεν θέλω να αδικήσω κανέναν- πρέπει να συναινούν να μπουκάρουν ματατζήδες και εργάτες με κλάρκ για να επιβάλλουν το δίκαιο τους?
Δεν είναι ντροπής πράματα αυτά?
Δηλαδή, αυτοί που θα πάρουν τη Μονή και το Κονάκι τι θα κάνουν? Κομβοσχοίνι και προσευχή έχοντας πριν γκρεμίσει πόρτες, σπάσει κεφάλια, εκδιώξει συνανθρώπους τους, όποιοι και να είναι αυτοί?
Αυτά λένε οι Πατέρες μας όταν αντιμετωπίζεται μια τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση? Αυτό είναι το Πατερικό πνεύμα? Βάζουμε τους ματατζήδες και τον εισαγγελέα να τα κάνουν γυαλιά καρφιά και μετά μάς πειράζει που κάποιος πέταξε, ας πούμε μια κροτίδα?
Και δίκιο να έχει κατά τα ανθρώπινα η νέα συνοδεία ή όποιοι είναι αυτοί, με αυτό τον άθλιο και απάνθρωπο τρόπο και συμπεριφορα δεν κερδίζουν τίποτε.
Λυπάμαι πραγματικά για τις εικόνες αυτές.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους αναγνώστες

π.κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Απο δω φαινεται, οτι επαισε η μασκα του οικουμενισμου, ο οποιος λογω υπερβολικης αγαπης ,μεγαλιτερης και του ΚΥΡΙΟΥ,θελει να ενωσει τα διεστωτα ,να ριξη ολες τις θρησκεις στο ιδιο καζανι εξισονοντας τες μεταξυ τους.Τορα πεταξε τη μασκα της αγαπης και ευσπλαχνιας και φαιρεται ασπλαχνα και δια πυρος και σιδηρου θελει να επιβληθη σε οσους αντιστεκοντε,διοτι δεν μιλαει την γλωσα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΙΟΥ που επιβαλεται στις ψυχες εκουσιως,αλλα ουτε με τη βια μπορει να επιβληθη στις ψυχες. ΑΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.μονο χριστιανοι δεν μπορουν να ονομαζονται ,οταν για υλικα συμφεροντα φαιροντε ετσι σε αδελφους,διοτι δεν ειναι αδελφοι τους οι ορθοδοξοι ,αλλα οι αιρετικοι,το θεμα ειναι τι θα κανη πλεον ο πιστος λαος ,θα ανεχθη ενα τετοιο εγκλημα και θα ακολουθησει τους οικουμενιστας πατριαρχας και λοπους οικουμενιστας ιεραρχας, οι οποιοι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο και κρατανε το ευαγγελιο και παριστανουν τους ποιμενας.Ουε υμιν γραματεις και φαρισαιοι υποκριτες.

Ανώνυμος είπε...

Τη φωτογραφια της ντροπης με τον «μοναχο» να εκτοξευει δολοφονικη μολοτοφ γιατι δεν την δημοσιευετε;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ.
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Στο "αμεν" δείχνουν και άλλες φωτογραφίες, με το χέρι του μοναχού να υψώνεται το μολότοφ, να τον ρίχνει, αλλά – ο του θαύματος! ούτε πέσει ούτε εκρήγνυται! Δηλαδή, φωτομοντάζ είναι;

γιωργος; είπε...

Αν επεσε τελικα η βομβα απο το χερι του μοναχου , γιατι δεν φωτογραφηθηκε το αποτελεσμα της ρηψης;Που φαινονται οι ζημιες που προκαλεσε η μολοτωφ;Εστω να δουμε το σπασμενο μπουκαλι.Που ειναι παρακαλω;Γιατι τωρα αυτος ο θορυβος;Μηπως θελουν να τα χουν ολα "ετοιμα" σε μια πιθανη επισκεψη του παπα φραγκισκου καπου εκει τον Οκτωβριο;Μηπως το Αγιο Ορος θα "πληρωσει" την προθυμια να χρησιμοποιηθουν κοινοτικα κονδυλια τα προηγουμενα χρονια;

Ανώνυμος είπε...

Εδω και δεκαετιες υπεφερε η παλαια κοινοτητα τα πανδεινα,στερουμενη καθε υλικη και ιατρικη βοηθεια,πολοι απο τους πατερες κοιμηθηκαν χωρις καμια ιατρκη και φαρμακευτικη βοηθεια ,δεν ειναι η πεινα και η στεριση της ιατρικης και φαρμακευτικης βοηθειας ενα καλιμενο και ευγενες ειδος φονου,ποσοι ζητησαν απο την πολιτεια και την αστυνομια και τον εισαγγελεα να επεμβει και να συλλαβει τα μελη της νεας αδελφοτητας για ενας τοσο απανθρωπο αποκλεισμο,κατα τα αλλα θελλουμε να παριστανουμε τους χριστιανους,ολα αυτα τα βασανα δεν οδηγουν σε απογνωση ,κατακρινουμε οτι εριξε καποιος απο την παλια αδελφοτητα εριξε βομβα ,ας σκεφτουμε και την προκληση και τις παντοειδοις στερισεις των δεκαετιων,δεν βαρενει η προκληση λιγοτερο απο το εγκλημα,αν και δεν ξερουμε αν οντως πεταξε βομβα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα υπαρχουν ενα σωρο αυθερετα σπιτια, κανενα δεν αποκλησαν με πεινα και στερηση ιατροφαρμακευτικης βοηθειας για να τους αναγκασουν να εγκαλεψουν τα αυθερετα. Την παλαια αδελφοτητα γιατι ,δεν εχουν αυτοι τα ιδια ανθρωπινα δικαιωματα με τους αλλους ανθρωπους,κατα τα αλλα δειχνουμε μεγαλο ενδιαφερον για τα δικαιωματα των μειωνοτητων.

Μ.Π. είπε...

Μπράβο στο ιστολόγιό σας που ανάρτησε το καυτό θέμα με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Όλη η κοινή γνώμη είναι με τους διωκόμενους πατέρες (άσχετα από τα λάθη που έχουν κάνει) για τον απλό λόγο ότι δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά στο περιβόλι της Παναγίας. Αδελφός εναντίον αδελφού με τη βοήθεια των μάτ και μπουλντόζας! Μετά μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, για αντιρατσιστικό νόμο, για μειονότητες κλπ. Μήπως είμαστε τελικά πιό υποκριτές κι από τον Φαρισαίο; Τί παράδειγμα θα δώσετε σε κοσμικούς ανθρώπους; Μέγα σκάνδαλο! Άγιοι Πατέρες κάνετε μία αυτοκριτική, πώς μπορείτε και κρατάτε το κομποσχοίνι και παράλληλη υπογράφετε την πνευματική καταδίκη τόσων αδελφών σας; Ο Θεός να μας φωτίζει....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος υπεβαλε αποκλεισμο πεινας και ιατροφαρμακευτικης βοηθειας στον πατριαρχη και τους οικουμενιστας ,οι οποιοι ειναι οχι μονον καταπατιται του ευαγγελιου,με το να διακυρητουν, οτι και οι αλλες θρησκεις σωζουν,και καταπατηται οικουμενικων συνοδων,με τις συμπροσευχες με ετεροδοξους και αλλοδοξους,αλλα και καταπατηται ανθρωπινων δικαιωματων με τον αποκλεισμο της παλαιας αδελφοτητος στερουντας αυτους στοιχειοδων ανθρωπινων δικαιωματων και τη στερισει της ελευθερια τους,αν θα ακολουθησουν την παναιρεση του οκουμενισμου η οχι,με το προσχυμα της αναστηλωσεως της μονης.Πολλοι μεγαλοπρεπεις ναοι υπηρχαν και στο Βυζαντιο,αλλα καταντισαν τζαμια εδω και χιλια χρονια,τι ωφελουν μεγαλοπρεπεις ναοι οταν νωθευεται η πιστις;Εκεινους στους οποιους πρεπει να επιβληθη αποκλεισμος απο το σωμα τις εκκλησιας ειναι οι οικουμενισται ,οι οποιοι εκμεταλευονται το ποιμνιο και παρασυτον στο σωμα της εκκλησιας,και αν ακομη η ΙΕΡΑΡΧΙΑ δεν τους αποκλεισει,πρεπει ο πιστος λαος να απομακρινθη απο αυτους, μη προσφεροντας τον οβολο του εις ενδιξει διαμαρτυριας,διοτι ο καθε μυσθωτος λαμβανει μυσθο, οτας κανει σωστα την εργασια του,διαφορετικα ας παρουν το μυσθο τους απο τους αιρετικους ,που τους αποκαλουν αδελφους και οχι απο τους ορθοδοξους.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στις ΑΚΤΙΝΕΣ.!!!.παρουσιαζουν ολη την πραγματικοτητα. Τοση μανια καταδιωξης για ενα ερειπιο και σε περιοδο κρισεως πιστεως,αξιων,ηθικης,και οικονομιας.τοσο πολυ επειγει αυτο το θεμα σε σχεση με τοσα αλλα παραλογα που συμβαινουν γυρω μας;
απορω με τα αλλα ιστολογια τοσο ευκολα παρασυρονται;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com