9 Ιαν 2013

Γυναίκα «Μάρτυρας του Ιεχωβά» πεθαίνει μετά από άρνηση των γονιών της να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος

policeofficer
Αμπούζα –Νιγηρία - 07 Ιανουαρίου 2013
 Μετάφραση-επιμέλεια Σώτια Περικλέους
Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του διότι πίστεψε σ’ ένα εγκληματικό δόγμα της εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Γυναίκα αστυνομικός έσβησε στο Εθνικό Νοσοκομείο της Αμπούζα, πρωτεύουσας της Νιγηρίας, όταν οι συγγενείς της αρνήθηκαν ν’ ανάψουν το πράσινο φως προκειμένου να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος.
Ο σύζυγος του θύματος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας (NAN), επέρριψε την ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας του στην οικογένειά της, η οποία αρνείτο πεισματικά να συναινέσει στη μετάγγιση αίματος.
Η αποβιώσασα βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν ξαφνικά έχασε το παιδί που κυοφορούσε.
Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του νεκρού εμβρύου. Μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, παρουσίασε επιπλοκές, γι’ αυτό και οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν τη χορήγηση αίματος. Βρήκαν όμως σθεναρή αντίσταση από την οικογένεια της κοπέλας, οι οποίοι ανήκουν στις τάξεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Η εταιρεία «Σκοπιά» ως γνωστόν διαστρεβλώνοντας μεταξύ άλλων και το χωρίο «…πέχεσθαι εδωλοθύτων κα αματος κα πνικτο κα πορνείας…» ΠΡΑΞΕΙΣ 15:29, αφήνει τους οπαδούς της να πεθαίνουν αβοήθητοι.
Στην κατάθεση του στο αστυνομικό τμήμα, ο σύζυγος του θύματος, ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των γονιών της συζύγου του, διότι παρεμπόδισαν τη μετάγγιση αίματος, με αποτέλεσμα η κόρη τους να βρει τραγικό θάνατο.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια των πενθερικών του: «Μόνο πάνω από το πτώμα μας θα γίνει μετάγγιση. Καλύτερα να πεθάνει παρά να λάβει το αίμα κάποιου άλλου».
Πηγή nigeria.news24.com -από ppu.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com