21 Σεπ 2012

Μουσουλμάνοι δουλέμποροι στην καρδιά του Παρισιού


Μουσουλμάνοι δουλέμποροι στην καρδιά του Παρισιού
Jean-Patrick Grumberg
Το θυμάστε; Την 1η Ιουλίου 2008, η αστυνομία των Βρυξελλών ανακάλυπτε ότι η χήρα και οι τέσσερις κόρες του Εμίρη του Ντουμπάι Al Nahyan εξυπηρετούνταν από 14 σκλάβους στις σουίτες τους στο Conrad Hotel στις Βρυξέλλες (1).
Αυτή τη φορά είναι στο Παρίσι, στο ξενοδοχείο Concorde Opéra, που η αστυνομία ανακάλυψε ότι μια αραβική οικογένεια από το Ντουμπάι κατείχε και κακομεταχειριζόταν μια Αιθίοπα δούλα. (2)
Η άτυχη, 24 ετών, νόμιζε ότι είχε βρει δουλειά, ανταποκρινόμενη στις αρχές του 2011 στη μικρή αγγελία μιας πλούσιας οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δυστυχώς, όταν προσλήφθηκε, κατάσχεσαν το διαβατήριό της, και από τότε λάμβανε ως μισθό της, κλωτσιές, χαστούκια και βρισιές για σχεδόν 2 χρόνια.

«Δούλευα όλη την ημέρα και τη νύχτα, γιατί ακόμα και όταν ήθελα να κοιμηθώ, με εμπόδιζε η οικογένεια», δήλωσε η νεαρή γυναίκα στην αστυνομία που την απελευθέρωσε στις 13 Ιουλίου, χάρη στο προσωπικό του Hotel Concorde.
«Τα παιδιά της οικογένειας, ειδικά ένα κορίτσι, με χτυπούσαν με την ευλογία της μητέρας τους. Έπαιρνα χαστούκια και κλωτσιές από αυτούς χωρίς κανένα προφανή λόγο, αλλά το απολάμβαναν. Οι ξυλοδαρμοί ήταν τακτικοί».
Όπως για τους σκλάβους των Βρυξελλών, θέτω το ερώτημα:
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια κάθε μέρα, έχουν σκλάβους;  Γιατί δεν περιβάλλονται με υπαλλήλους υψηλής ποιότητας, με υψηλά προσόντα και εξερχόμενους από τα καλύτερα επαγγελματικά σχολεία ξενοδόχων;
Γιατί;, αν δεν είναι από επιλογή; Γιατί;, αν δεν είναι για λόγους βαθιά ριζωμένους στο Ισλάμ; 
Σε αυτούς τους μουσουλμάνους, τους αρέσει να έχουν το δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω σε ανθρώπινα όντα. Η ιδιοκτησία σκλάβων είναι τρόπος ζωής, είναι παράδοση, διότι οι μουσουλμάνοι είναι μεγάλοι δουλέμποροι.
Η απάντηση βρίσκεται εν μέρει στο ρεπορτάζ για το σύγχρονο δουλεμπόριο στον ισλαμικό κόσμο, που δημοσίευσα εδώ. (1)
© Jean-Patrick Grumberg για www.Dreuz.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com