17 Σεπ 2012

Κλείνουν 100 και πλέον σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κλείνουν 100 και πλέον σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ
Αποφασισμένη να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, εντός του μήνα αναμένεται να έχουν οριστεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τα τις συγχωνεύσεις, μέσα στον Οκτώβρη θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των αρμοδίων φορέων, ενώ τον Δεκέμβρη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η πρόταση για τον αριθμό των ιδρυμάτων και σχολών στα οποία θα μπει «λουκέτο» θα δοθεί στο υπουργείο από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην πλήρη εφαρμογή του αναμένεται να «σβήσει» από τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης περισσότερα από 100 τμήματα αλλά και σημαντικό αριθμό ιδρυμάτων που μπορεί να ξεπεράσει τα 5. Προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας είναι σε πρώτη φάση να καταργηθούν τμήματα τα οποία βρίσκονται στα... αζήτητα από τους υποψηφίους και έχουν ασαφές γνωστικό αντικείμενο. Επίσης, «λουκέτο» θα μπει και σε ορισμένες σχολές στις οποίες υπάρχουν αλληλοκαλύψεις γνωστικών αντικειμένων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ - ethnos 17/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com