7 Ιουν 2012

Πώς να μη δημιουργηθεί σύγχυση στον πιστό λαό;


Διαβάζουμε σε ανακοίνωση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας:
21η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας
Το Σάββατο 17 Μαρτίου έλαβε χώρα η εικοστή πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κάθε χρόνο η συνέλευση των Μελών της Εταιρίας είναι μια καλή ευκαιρία οικουμενικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για έναν κοινό στόχο: τη διάδοση της Αγίας Γραφής στον τόπο μας.
Ξεκινώντας να παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Εταιρίας στον χρόνο που πέρασε, ο διευθυντής κ. Μιχ. Χατζηγιάννης καλωσόρισε δύο νέα μέλη στην Εταιρία, την κα Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Λέκτορα Θεολογίας στο ΑΠΘ, και τον κ. Μίνω Τυλλιανάκη, γιατρό, καθηγητή χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Με τη βοήθεια του Θεού το έτος 2011 η συνολική κυκλοφορία του γραπτού λόγου του Θεού στην Ελλάδα έφτασε στο ποσό των 344.338 αντιτύπων (Ολόκληρες Άγιες Γραφές, Καινές Διαθήκες και διάφορα άλλα αποσπάσματα από τη Βίβλο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός αντιτύπων ήταν 275.913, και το 2009 ήταν 202.082 αντίτυπα! Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι καθώς βαθαίνει πολύπλευρη κρίση που πλήττει τη χώρα μας, το ενδιαφέρον για τα πράγματα του Θεού αυξάνει.
Η διακίνηση της Αγίας Γραφής βρίσκει τα τελευταία χρόνια έχει βρει πολύτιμους συνεργάτες (εμπορικούς και μη), που αξίζει να αναφερθούν:
Οι «Φίλοι της Αγίας Γραφής» προμηθεύτηκαν τη χρονιά που πέρασε 100.000 αντίτυπα Καινών Διαθηκών (έκδοση τσέπης στη δημοτική) που τις μοίρασαν δωρεάν σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» παρήγγειλε πάλι μια ποσότητα 130.000 Καινές Διαθήκες (μεσαίο μέγεθος στη δημοτική), συνεχίζοντας ένα πολυετές πρόγραμμα διανομής της Καινής Διαθήκης στην Πελοπόννησο. Παράλληλα μοίρασαν δωρεάν και 130.000 CD με ηχογραφημένη τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης επίσης στη νέα μετάφραση. Η Εταιρία έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ΕΙΕ για νέο πρόγραμμα διανομής Καινών Διαθηκών στη Βόρεια Ελλάδα (Έβρος).
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπως κάθε χρόνο, προμηθεύτηκε πάλι 8.780 Καινές Διαθήκες (κείμενο-μετάφραση στη δημοτική) για δωρεάν διάθεση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Τέλος, συνεχίστηκαν οι παραγγελίες κάποιων Μητροπόλεων το 2011: Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Σμύρνης παρήγγειλε 2.500 Καινής Διαθήκες (κείμ./μετ. στη δημοτική), η Ι.Μ. Κηφισιάς παρήγγειλε 2.000, η Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου 1.000 –όλες κείμ./μετ. στη δημοτική. Επίσης η Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας καθώς και η Ι.Μ. Πρεβέζης παρήγγειλαν από 2.000 Καινές Διαθήκες.
Η υπηρεσία προς τις Εκκλησίες έχει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να επιδείξει τη συνεργασία με την Καθολική Εκκλησία στην έκδοση (σε 5.000 αντίτυπα) της «Θείας Ανάγνωσης» (Lectio Divina). Πρόκειται για όλα τα αναγνώσματα του λειτουργικού έτους της συγκεκριμένης Εκκλησίας, όπου παρατίθεται η μετάφραση της Εταιρίας στη δημοτική με ερμηνευτικά σχόλια, τα οποία μεταφράζονται από εθελόντρια συνεργάτιδα της Εταιρίας.
Οι Εκκλησίες της Πεντηκοστής παρήγγειλαν 30.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης (τσέπης σε μετ. Βάμβα).
Η δημιουργία στα τέλη του 2010 ηχογραφημένης Καινής Διαθήκης σε CD-Mp3 άνοιξε νέους δρόμους στη διάδοση της Βίβλου στην πατρίδα μας. Έτσι, το 2011 διατέθηκαν πάνω από 170.000 CD στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα περισσότερα απ’ αυτά διανεμήθηκαν δωρεάν από την Ε.Ι.Ε., όπως προαναφέρθηκε, αλλά και από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως σε μοναστήρια και ιεραποστολικούς συλλόγους.
Δείτε σχετικά και :
Δείτε σχετικά και :

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

A.N. είπε...

Για πληροφορίες σχετικές με την εν λόγω εταιρία απευθυνθείτε στον Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος αυτής λίγο μετά τον ερχομό του στο Βόλο!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com