4 Φεβ 2012

Γράφουν... βιβλίο με τις γκάφες της


Οχι ένα ούτε δυο ούτε καν τρία... αλλά 14 ακόμα βιβλία λείπουν από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας και ενώ πλέον η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, τα εγχειρίδια αυτά δύσκολα θα φτάσουν στον προορισμό τους γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρίας που προσέλαβε ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) για να τα εκτυπώσει... βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Πού να το φανταζόταν αυτό η κυρία Διαμαντοπούλου όταν δήλωνε ότι όλα τα βιβλία θα μοιραστούν στους μαθητές το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου και όταν κατηγορούσε για λαϊκισμό τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μιλούσαν για «χαμένη χρονιά».
 Δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν υπολόγισε όλους τους παράγοντες και κάπως έτσι 14 βιβλία είτε έχουν εκτυπωθεί αλλά δεν έχουν δεθεί ή δεν έχουν καν πάρει τον δρόμο για το τυπογραφείο. Δεν υπολόγισε ότι ένας εκ των ιδιωτών, στους οποίους ανέθεσε την παραγωγή των σχολικών εγχειριδίων, θα είχε εδώ και μήνες του υπαλλήλους του απλήρωτους και αυτοί θα προχωρούσαν σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Το θέμα μάλιστα έφτασε μέχρι την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, όχι όμως και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία να το λύσει.

 Την πρωτοβουλία ανέλαβε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, το οποίο ήρθε σε συνεννόηση με τους εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκείνοι συμφώνησαν να συνεχίσουν την εκτύπωση των βιβλίων εφόσον ο ΟΕΔΒ δεχτεί η προβλεπόμενη αμοιβή του ιδιοκτήτη της εταιρίας να δοθεί απευθείας στους υπαλλήλους προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Η ΟΛΜΕ, λοιπόν, μπροστά στην αδιαφορία του υπουργείου, απευθύνθηκε στη διοίκηση του οργανισμού, ωστόσο μπλόκαρε και πάλι το θέμα. Αυτή τη φορά γιατί ο αρμόδιος φορέας για την εκτύπωση και διανομή των διδακτικών εγχειριδίων δήλωσε «αναρμόδιος» να πάρει τέτοια απόφαση, η οποία ενδεχομένως να φέρει και νομικά κωλύματα λόγω της σύμβασης που έχει υπογράψει με την εταιρία.
Δημοκρατία -03/02/2012 - Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com