23 Δεκ 2011

Σύμφωνα με την Βορειοκορεατική προπαγάνδα και η Φύση «θρηνεί» τον χαμό του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο τα εκατομμύρια των Βορειοκορεατών που νιώθουν την υποχρέωση να θρηνήσουν υστερικά για τον χαμό του «αγαπητού ηγέτη». Στο ίδιο μοτίβο θλίψης κινείται και η Φύση, αφού όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΚCΝΑ «περίεργα φυσικά φαινόμενα» έχουν παρατηρηθεί στην Βόρειο Κορέα μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πάγος σε μια γνωστή λίμνη «έσπασε κάνοντας τόσο θόρυβο που έμοιαζε να συνταράσσει γη και ουρανό», ενώ μια «μυστηριώδης λάμψη» παρατηρήθηκε σε κορυφή ιερού βουνού.

Στο μεταξύ έχει αρχίσει να αμφισβητείται το πώς και πού πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ. Η κινεζική ηγεσία ενημερώθηκε για τον θάνατο του δύο ημέρες αργότερα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Και δεν είναι το μόνο. Ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, Ουόν Σέι Χουν, ο οποίος δέχθηκε πολλές επικρίσεις για ανικανότητα επειδή δεν έμαθε εγκαίρως τον θάνατο του δικτάτορα, κατέθεσε στη Βουλή της χώρας του ότι η Πιονγιάνγκ ψεύδεται για τις συνθήκες θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κιμ πέθανε μέσα στο προσωπικό του τρένο το Σάββατο, όμως αυτό ήταν ψέμα επειδή, όπως φάνηκε στις φωτογραφίες αμερικανικού δορυφόρου, το τρένο δεν κινήθηκε καθόλου τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι ο Κιμ απεβίωσε στο σπίτι του.
«Παρακολουθούσαμε στενά τις κινήσεις του μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε», είπε ο Ουόν. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ήθελε να πάει κάπου το Σάββατο το πρωί, αλλά πέθανε». Εάν έχει δίκιο, τότε η παραπληροφόρηση ίσως δείχνει πως υπήρξε ίντριγκα ή ακόμα και ύποπτες κινήσεις γύρω από τον θάνατο του Κιμ που, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, πέθανε από καρδιακή συγκοπή σε ηλικία 69 ετών. Όμως οι Αρχές ίσως απλώς προσπάθησαν να προσαρμόσουν τα γεγονότα για να δώσουν την εντύπωση ότι, σύμφωνα με την προσεκτικά κατασκευασμένη εικόνα στην κρατική μυθολογία, ο «Λατρευτός Ηγέτης» άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που υπηρετούσε τον λαό του και όχι στο κρεβάτι του.
Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλούν οι υποκλίσεις που οφείλουν να εκφράζουν οι Βορειοκορεάτες, τρεις φορές την ημέρα για να δείξουν τον σεβασμό τους προς το αποθανόντα ηγέτη τους. Όπως εξηγά ο Νοτιοκρεάτης πολιτειολόγος Κιμ Γιουνγκ Σου, με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους στην κομμουνιστική δυναστεία. Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994, μία κίνηση σεβασμού ημερησίως ήταν αρκετή ως απόδειξη αφοσίωσης, εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σογκάνγκ της Σεούλ. Είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Βορειοκορεατών ότι οφείλουν να εκφράζουν τη θλίψη τους με τον ηχηρότερο δυνατό τρόπο όταν ο ηγέτης τους πεθαίνει, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία για την πίστη τους.
Ειδικός σε θέματα Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιουνγκ Σου πήρε συνεντεύξεις από πολλούς βορειοκορεάτες πρόσφυγες σχετικά με το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγιάνγκ. Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο δείχνουν τη λύπη τους, τόσο το καλύτερο. Οι τελετές πένθους είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικές και οργανωμένες, είπε. Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη καθηγητή, η απόφαση της ηγεσίας του καθεστώτος να απαιτήσει από τους Βορειοκορεάτες να υποκλίνονται τρεις φορές την ημέρα δείχνει ότι η πίστη προς τον Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν λιγότερο ισχυρή από την αφοσίωση προς τον πατέρα του.
Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ΚCΝΑ διαβεβαιώνει ότι πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Πιονγκγιάνγκ συνωστίσθηκαν στους τόπους προσκυνήματος σε διάστημα 24 ωρών. Ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια.
«Φιλελεύθερος»23/12/2011

Δείτε και:

-Αθεϊστική προπαγάνδα για τον παρανοϊκό δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ

-Σχολικό μάθημα στην αθεϊστική Βόρεια Κορέα, το σκούπισμα των σκαλιών του αγάλματος του Κιμ Ιλ Σουνγκ

-Το αναγκαστικό κλάμα ενός λαού για τον τύραννο Κιμ Γιονγκ Ιλ

-Aπεβίωσε o Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οποιος δεν κλάψει (!) θα πεθάνει

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τι; βλέπω ή δεν βλέπω καλά; Ουδείς εκ των "αγαπιστών", της αγαποκρατίας, του αγαπισμού, των σχέσεων και της αγαπητικής σχέσεως (αυτό είναι δικό μας εφεύρημα) δεν είναι παρών εις τον "θρήνον της φύσεως" για τον αποθανόντα Κιμ Γιόγκ Ιλ.

Πως γίνεται αυτό; Εξέπεσεν η αγάπη;
Σας παρακαλώ, δώσατέ μου την εξήγηση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com