8 Νοε 2011

Μάλτα - Συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας Ρωμαιοκαθολικών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών»


Συνεδρίαση της ολομέλειας της κοινής ομάδας εργασίας Ρωμαιοκαθολικής «Εκκλησίας» και του Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών» πραγματοποιήθηκε από 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2011 στη Μάλτα. Η συνεδρία διεξήχθηκε υπό τη συμπροεδρία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Δουβλίνου Ντιαρμουίντ Μάρτιν και του Μητροπολίτη Τιμισοάρας της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Νήφωνα. Τη Ρωσική Εκκλησία εκπροσώπησε ο  διάκονος Αλέξιος Ντίκαρεφ.

Οι εκπρόσωποι του Π.Σ.Ε. και του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας ενημέρωσαν τους παρόντες για τις πλέον σπουδαιότερες εξελίξεις στον τομέα του διαχριστιανικού διαλόγου το τελευταίο έτος. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν και υιοθέτησαν το οριστικό σχέδιο τεσσάρων κειμένων, τα οποία επεξεργάσθηκε η κοινή ομάδα εργασίας και πρόκειται να δημοσιευθούν εντός του έτους 2013.
Κατά την παραμονή τους στη Μάλτα τα μέλη της κοινής ομάδας εργασίας πραγματοποιήσαν συναντήσεις με Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Μάλτας Πολ Κρεμόνα και εκπροσώπους των Αγγλικανών και Πρεσβυτεριανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com