7 Οκτ 2011

Χρυσό Μετάλλιο στον Πάπα από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πόλη του Βατικανού, 5 Οκτωβρίου 2011.  Σύμφωνα με Ρωμαιοκαθολικά Μ.Μ.Ε στον Πάπα  Βενέδικτο XVI  απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Ιάσωνα της Θεσσαλονίκης από αντιπροσωπεία του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Το μετάλλιο έδωσαν προσωπικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων  και οι υποψήφιοι διδάκτορες του πανεπιστημίου, Στέφανος Αθανασίου  και ο Γενικός Γραμματέας, Σίσκος Ζήσης.
Στο χαιρετισμό του ο Πάπας προς τους  προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου,  απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι αισθάνθηκε «βαθιά τιμή" με αυτή τη "χειρονομία", η οποία είναι ένα «εύγλωττο σύμβολο της αυξανόμενης κατανόησης και του διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων. " "Προσεύχομαι ότι αυτό θα είναι ένα προμήνυμα για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στις προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στην πίστη, την αλήθεια και την φιλανθρωπία  και στην  κλήση του Κυρίου για  ενότητα», τόνισε ο Ποντίφικας.

6 σχόλια:

Silver είπε...

Καιρός πλέον να εκδηλωθεί η αντίδραση
Εμείς οι απλοί πιστοί, κληρικοί και λαϊκοί, ζούμε την δραματική αντινομία μέσα εις την Εκκλησία μας. ζούμε αφ΄ ενός την καθαρότητα, την αγιότητα, την πνευματική ανάταση, τη λυτρωτική φορά προς τα άνω που μας χαρίζει η Μητέρα Εκκλησία με τους λειτουργικούς θησαυρούς Της και τους αξίους εκπροσώπους Της, οι οποίοι ευρίσκονται εις την θέση των με το Ορθόδοξο και Πατερικό ήθος εις «τύπον Χριστού», και αφ΄ ετέρου αντικρίζουμε έντονα και την αθλιότητα της οικουμενιστικής αιρέσεως και φραγκοπαποδουλικής υποταγής. Όλα αυτά, γνωστά από τις παλαιές εποχές της εκκλησιαστικής ιστορίας, έχουν αποκτήσει εις τις ημέρες μας επικίνδυνον έκταση. Εκείνο όμως που προκαλεί εις τας ψυχάς των πιστών πνιγμό και αίσθημα βαθέως και πυκνού σκότους αδιεξόδου είναι η έλλειψη αντιδράσεως εκ μέρους του υγιούς τμήματος της Εκκλησίας μας. Καιρός πλέον να εκδηλωθεί η αντίδραση διότι το μέγεθος της συντελουμένης προδοσίας της Πίστεώς μας πολλές φορές είναι σε τέτοιο σημείο, που φαίνεται απίστευτη, έστω κι΄ αν αποκαλύπτεται μόλις ένα μέρος της!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στο τμήμα Θεολογίας. Θα κάψουμε ομαδικά τα πτυχία μας, εμείς οι παλαιοί απόφοιτοι της σχολής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ,ΑΙΣΧΟΣ,ΑΙΣΧΟΣ!Ο Βλάσης Γαβριηλίδης,περίφημος δημοσιογράφος των αρχών του 20ου αιώνα και ιδρυτής της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,έγραφε για τους καθηγητές της Θεολογίας χαρακτηριστικά.Γιατί τι δηλαδή είναι οι καθηγηταί της Θεολογίας κύριοι;Άνθρωπάκια με τα παθκια των!Γιατί μόνο ανθρωπάκια θα προέβαιναν σε τέτοια προδοτική ενέργεια!Κι αν είχαμε στιβαρή κι όχι νερόβραστη και ψοφοδεή εκκλησιαστική διοίκηση θα έπρεπε πρωτίστως ο λαλίστατος κατά τα άλλα μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,στην επισκοποκή περιφέρεια του οποίου ανήκουν,να τους ανακαλέσει στην τάξη αρχικά και εν συνεχεία να τους επιβληθούν κανονικά επιτίμια.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ξεκολλήστε επιτέλους τα μυαλά σας.
Όσον αφορά τους παλαιούς φοιτητές που θέλουν να κάψουν τα πτυχία τους, ως τέτοιος δεν προτίθεμαι να το κάψω.
Άλλωστε ως θεολόγοι θα έπρεπε να ξέρετε καλύτερα ότι το σχίσμα δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε μόνο και μόνο για λόγους εξουσίας.
Σε τελική ανάλυση το σχίσμα ανάμεσα στους ορθόδοξους γιατί δεν το βλέπετε; Παλαιό και νέο ημερολόγιο , κόντρα Ρωσίας - Κων/πολης για το ποιός είναι ο πρώτος των πρώτων.
Πάντως η αγάπη που κήρυξε ο Χριστός σίγουρα δεν βρίσκεται μέσα στις καρδιές σας, έχει δώσει την θέση της στον εγωισμό και την μισσαλοδοξία.
Που έχει πάει η αγάπη και η συγχώρεση;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς να ξεκολλήσετε απ το μυαλό σας και τις ιδεοληψίες σας ανώνυμε των 11:12 μ.μ.Αντί να συγχαίρετε τους αμύντορες της πατρώας πίστεως τους αποκαλείτε,κάτι τέτοιο τυγχάνει της μόδας σήμερα,εγωιστές και μισαλλόδοξους.Σίγουρα θα πάρετε τα εύσημα των θολοκουλτουριαρέων θολολόγων-θεολόγων και όχι μόνο.Μιλήσατε για τα αίτια του σχίσματος!Για τα αποτελέσματά τους όμως ποιείτε την νήσσαν!Μικρό πράγμα είναι μη μισαλλόδοξε και μη εγωιστή ανώνυμε η νόθευση της δογματικής διδασκαλίας;΄Το Φιλιόκβε,το εωσφορικό πρωτείο και αλάθητο,το καθαρτήριο πυρ,τα συγχωροχάρτια,η ιερά εξέταση,ω προοδευτικέ ανώνυμε,η κληρικοκρατία,η αγιοιποίηση εγκληματιών πολέμου,η διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας,η Ουνία κι άλλα ων ουκ έστιν αριθμός;΄Συγκρίνεται μ όλα αυτά τα ανοσιουργήματα το σχίσμα των παλαιοημερολογητών που στο κάτω-κάτω έχουν και κάποιο δίκαιο αναφορικά με την όλως αντικανονική και διατεταγμένη ΕΞΩΘΕΝ ημερολογιακή μεταβολή;΄Και τι σχέση έχει μ όλα αυτά η επιδίωξη απόκτησης πρωτείου απ τη Ρωσσική Εκκλησία;Νοθεύεται το δόγμα;Άπλώς διαιωνίζεται,ΚΑΚΩΣ,ΚΑΚΙΣΤΑ, ο πειρασμός των υιών Ζεβεδαίου!Μη μέμφεσθε λοιπόν ΑΔΙΚΩς τους ευσεβείς χριστιανούς που μέμφθηκαν την κατάπτυστη πράξη της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ,που σίγουρα εξυπηρετεί σκοπιμότητες!Έπρεπε και υμών όπως και πολλών άλλων να εξεγερθεί η συνείδηση γιατί Θεός το κινδυμευόμενον κατά το μέγα Βασίλειο!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

κοινωνιολόγος είπε...

αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εικόνα των Ελλήνων που προσκυνούν τον αιρεσιάρχη Πάπα. Είναι βαπτισμένοι χριστιανοί; Θλιβερότερο ακόμη είναι ότι αυτοί δεν είναι τυχαίοι αμαθείς και επιπόλαιοι νέοι, αλλά υποψήφιοι διδάκτορες, συνειδητοποιημένοι για αυτό που κάνουν και δεν χωράει ο λόγος του Κυρίου, Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Αντί να του ρίχνουμε κατάρες, όπως έλεγε ο άγιος παπάς Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος το είπε ότι το κακό θα έρθει από τους μορφωμένους. Ντροπή τους. Είναι πτώση. Είναι προδοσία της αγίας πίστης και της πατρίδας. Συγνώμη για την αγανάκτησή μου. περίμενα πιο ανδροπρεπή στάση από τους δασκάλους της αγιότητας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com