24 Σεπ 2011

Η προσφώνηση του Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η προσφώνηση του Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη  Βαρθολομαίο, στην Κεντρική πλατεία Αιμιλιανού Γρεβενών 23 Σεπτεμβρίου 2011. (Star - Fm )

Δείτε και:

-Έφτασε στα Γρεβενά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά με… επεισοδιακό τρόπο

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευλογήσατέ μας !!!

Έχουν τόσους αγίους και μάρτυρες, οι οποίοι "δια παντός ευλογούντες τον Κύριον" μεσιτεύουν και υπέρ ημών αυτών.

Την ευλογία του οικουμενικού μας Βαρθολομαίου τι την θέλουν; Για να γίνουν - οι ευλογημένοι - και ευλογημένοι της πράσινης αναπτύξεως ή μήπως της άνευ όρων και ορίων θρησκείας της αγάπης; Καλύτερα μάλλον της νέας εκκλησίας!

Μιά στιγμή όμως. Τίθεται ή δεν τίθεται υπό όρους η ευλογία; Αν δεν υπάρχουν όρια, η εκζήτηση της ευλογίας είναι εντελώς περιττή. Είναι δεδομένη, αφού τα πάντα έχουν καταργηθεί λόγω της απείρου και ασυλλήπτου και διάχυτης παγκόσμιας αγάπης. Αυτονόητα, επομένως, η ευλογία συνυπάρχει και συνδράμει την αγάπη. Διότι "ἐν αὐτή γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν".

Προς τι λοιπόν το "ευλογήσατέ μας";

Ευλογία ζητούν να πάρουν, αλλ΄ εν τη αγνοία τους επιθυμούν να συσσωρεύσουν άνθρακες επί των κεφαλών τους και επί του διασκορπισμένου ποιμνίου τους. Το οποίο ετοιμάζεται να καταβροχθίσει η πράσινη ανάπτυξη.

Ο Κύριος να μας λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνει ο οικουμενικός να σταματήσει σε καιρό λιτότητος τα πολυδάπανα ταξίδια γιατί προκαλεί αφόρητα όπως πριν λίγους μήνες στην Καβάλα οπότε και δημιουργήθηκε ζήτημα με τις δαπάνες του ταξιδιού του!Επίσης καιρός είναι να παύσει ο,από σκοπιάς του κανονικού δικαίου τραγέλαφος,με την ύπαρξη τεσσάρων!!!!εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών εντός του ελληνικού κράτους και να εφαρμοστεί επιτέλους ο κανών του μεγάλου Φωτίου επί τη βάσει του οποίου τα των εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών ακολουθούν τα των πολιτικών διαρρυθμίσεων των συνόρων!Δεν μπορεί οι ελλαδίτες επίσκοποι να υπάγονται στον Τούρκο Νομάρχη!Υπάρχει όμως και μία άλλη,μείζων από πλευράς σημαντικότητος πτυχή του όλου θέματος της επίσκεψης του οικουμενιστή πατριάρχη στα Γρεβενά.Ο κος Βαρθολομαίος στο βιβλίο του ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ δε διστάζει με περισσό θράσος να διακηρύξει ότι πρέπει να καταργηθεί ο κανών που απαγορεύει τις συμπροσευχές μετά των ετεροδόξων!Επίσης καταπατεί ΑΣΥΣΤΟΛΑ τον εν θέματι κανόνα συμπροσευχόμενος και ουσιαστικά συλλειτουργών με ετεροδόξους και με ειδωλολάτρες ακόμη όπως έπραξε συμπροσευχόμενος μπροστά σε ομοίωμα της θεάς Γαίας!Και αντί να διακοπεί το μνημόσυνό του απ τους ιεράρχες των,ανοήτως λεγομένων νέων χωρών, αυτοί τον καλούν σε πανηγύρια!Και για μεν τους Γρεβενών Σέργιο και Ιωαννίνων Θεόκλητο δεν τίθεται θέμα.Αλλα΄για κάποιους άλλους,ομόρους του Γρεβενών,τίθεται ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΈΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ!θΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΤΕ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com