16 Σεπ 2011

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γρεβενά δεν προβλέπει επίσκεψη στον τόπο του μαρτυρίου του Μητροπολίτη, Αιμιλιανού.


Τα Γρεβενά αναμένεται να επισκεφθεί απο 23 έως 26 Σεπτεμβρίου 2011 , για 2η φορά τα τελευταία χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος. Αφορμή της επίσκεψης αυτής είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Γρεβενών, Αιμιλιανού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του  Οικουμενικού Πατριάρχη,  ενώ περιλαμβάνει επίσκεψη  ακόμα και στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα  δεν προβλέπει επίσκεψη  στον τόπο του μαρτυρίου του Μητροπολίτη Γρεβενών, Αιμιλιανού Λαζαρίδη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σοβαρό αυτό σφάλμα θα διορθωθεί. (Η φωτoγραφία είναι από grevenioti).

4 σχόλια:

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Δὲ φαντάζομαι νὰ ἔχει ὁ Πάπας ἐξοχικό σπιτάκι στὰ Γρεβενά ! Μή καὶ δέ πᾶμε..

Ανώνυμος είπε...

Τα 100 χρόνια απ το μαρτύριο του εθνομάρτυρος επισκόπου Αιμιλιανού μπορούν να εορτασθούν και χωρίς την παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη.Δεν μπορεί εν καιρώ δυσβάσταχτης λιτότητας να δαπανάται ικανό ποσό χρημάτων για τις επισκέψεις του κου Βαρθολομαίου σε διάφορες μητροπόλεις των λεγομένων νέων χωρών.Για την σχετικά πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα και την οικονομική της διάσταση ακούστηκαν τα μύρια όσα.Ας μη συνεχιστεί ο σκανδαλισμός του λαού.Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κος Βαρθολομαίος είναι να προσέλθει άνευ πομπών και τιμών σαν ταπεινός προσκυνητής.Βέβαια κάποιοι ορεγόμενοι δεσποτικών φεστιβάλ όμοροι και μη μητροπολίτες πιθανώς να στεναχωρηθούν απο΄μία τέτοια γενναία απόφαση όπως και κάποιοι πρωτοσύγκελοι.Ο πιστός λαός όμως του Θεού θα ανακουφισθεί γιατί έχει κορεσθεί και κουραστεί και απηύδησε με τους φανφαρονισμούς κάποιων ποιμένων που εκδηλώνονται με αφορμή κάποια εορτή και πανήγυρη.Τα δεσποτικά φεστιβάλ πρέπει να σταματήσουν με απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.Σχετικό δημοσίευμα σε πρόσφατο φύλλο του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ αιτιολογεί με ακλόνητα επιχειρήματα την εν λόγω κατάργηση.Αμφιβάλλω βέβαια αν μία τέτοια πρόταση τεθεί καν προς συζήτηση.
ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να πεις ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝ σιγά μην αλλάξουν οι περισσότεροι δεσποτάδες τακτική.Ευτυχώς ο Σπάρτης φέτος αποφάσισε να μην εορτάσει τα ονομαστήριά του επίσημα με τη συμμετοχή κι άλλων μητροπολιτών ούτε και να δεχθεί επισκέψεις στο επισκοπείο λόγω της οικονομικής κρίσης.Δηλαδή αν δεν υπήρχε οικονομική κρίση θα εόρταζε επι΄σημα.Δεν καταλαβαίνουν οι δεσποτάδες μας ότι τα συλλείτουργα πρέπει να καταργηθούν όχι λόγω της οικονομικής κρίσης τόσο,όσο γιατί σκανδαλίζεται ο κόσμος.Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται απ την εορτή του αγίου στο θέαμα της παρέλασης των χρυσοστόλιστων μητροπολιτών.Ο αείμνηστος π.Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έλεγε χαρακτηριστικά ότι αν γίνει επίσκοπος,με τίποτε δεν ήθελε να γίνει και δεν έγινε όταν τον πίεσε φορτικά επί Ιερωνύμου του Α'ο αείμνηστος Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος,θα γινόταν για ένα και μόνο σκοπό,την κατάργηση των συλλείτουργων!Μάλλιασε η γλώσσα των μπλογκς,των εκκλησιαστικών εφημερίδων και των συνειδητοποιημένων πιστών να γράφουν κατά των συλλείτουργων.Και κάπιοι ποιμένες αγρόν αγοράζουν όπως όμορος προς τον Γρεβενών οικοδεσπότης-μητροπολίτης που μόλις πριν 3 ημέρες επ ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της έδρας του φιλοξένησε και συλλειτούργησε με 4 ακόμη δεσποτάδες εκ των οποίων ο εις εφησυχάζων!Όσο για κάποιους πρωτοσυγκέλους που καλλιεργούν δημόσιες σχέσεις αφού επισκοπής ορέγονται ας συγκρατηθούν λίγάκι!Καλό θα τους κάνει!
ΜΑΚΕΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Μήν σας παραξενεύει το γεγονός ότι τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια κι όχι στον τόπο μαρτυρίου του Μητροπ. Αιμιλιανού, καθ'ὄτι μέγας οικολόγος και φυσιολάτρης όχι όμως και φιλομάρτυς!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com