5 Σεπ 2011

12ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο – Συμπροσευχές και επισκέψεις σε μοναστήρια


Με Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, άνοιξε το 12ο  Διαχριστιανικό  Συμπόσιο, με θέμα «Η μαρτυρία της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο». Αυτό αναφέρει σε αναταπόκρισή του για το ραδιόφωνο του Βατικανού  από τη Θεσσαλονίκη ο Egidio Picucci. (Βλέπε:http://www.radiovaticana.org/radiogiornale/ore14/2011/agosto/11_08_30.htm#Art_516444)
Οι συμμετέχοντες  επισκέφθηκαν δύο μοναστήρια (δεν αναφέρουν ποια) και πέρασαν ένα  πρωινό με τους μοναχούς.  
Το Συμπόσιο  έκλεισε με Λειτουργία στον  Ρωμαιοκαθολικό ναό Θεσσαλονίκης (http://www.radiovaticana.org/it1/Articolo.asp?c=517355)
Το επόμενο Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το 2013 στο Μιλάνο, με  θέμα  σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες – το Διάταγμα περί Ανεξιθρησκείας (Μεδιολάνων) του Μεγάλου Κωνσταντίνου (313 μ.Χ.)
Δείτε περισσότερα για τα συγκεκριμμένα Διαχριστιανικά Συμπόσια :

-Μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πάπα καθώς και χαιρετισμός του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στο 12ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο

-Θεσσαλονίκη - Το 12ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

-Συμπροσευχή καθηγητού του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ με παπικούς στη Ρώμη

-Πρωτείο και στα Διαχριστιανικά Συμπόσια ;

-Διαλέγονται για την "ενότητα" χωρίς να τους απασχολεί η "αιρετικότητα";

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μας σερβίρουν το έμετο για έδεσμα υψίστης γευστικής και αισθητικής αξίας. Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω: όσοι πατριάρχες, μητροπολιτάδες, αρχιμαντριτάδες, καθηγητάδες, "επίσκοποι" δίχως ποίμνιο κ.λπ. αισθάνονται άβολα στην Αγία μας Ορθοδοξία, την θεωρούν μπανάλ, ξεπερασμένη, μη ελκυστική κ.λπ., ας αυτομολήσουν προς τον παπισμό που τόσο συχνά εκθειάζουν, με τόσες κολακείες τον διανθίζουν, τόσα έχουν να πουν για την β΄ Βασκανία ψευδοσύνοδο, η οποία τόσα "θαυμαστά" προσέφερε στην ανθρωπότητα και στον χριστιανισμό γενικότερα... Ας αφήσουν ήσυχη την Αγία μας Ορθοδοξία η οποία για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό είναι και η μόνη Λυτρωτική και Σωστική Οδός. Αμήν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com