2 Αυγ 2011

Μητρόπολη Κορίνθου: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά Προτεστάντες

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι κατά τις ημέρες αυτές σε πολλά χωριά και πόλεις της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά, καθώς πληροφορούμεθα, και σε άλλα μέρη της Πατρίδας μας περιέρχεται μια ομάδα ανθρώπων, οπαδοί της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», όπως την ονομάζουν, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι Προτεστάντες. Αυτοί με το πρόσχημα της Ιεραποστολικής δράσης μοιράζουν διάφορα φυλλάδια, ψηφιακούς ακουστικούς δίσκους (C.D.) και μία Καινή Διαθήκη μέσα σε τσάντες με την επιγραφή «ο Θεός σ᾿ αγαπάει».

Τις τσάντες αυτές τις κρεμούν ανεξαιρέτως έξω από τις πόρτες των σπιτιών σας χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι μόνο η Καινή Διαθήκη, που περιέχει η τσάντα και είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας με μεταφρασμένο κείμενο στη δημοτική Ελληνική γλώσσα, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστασία Καθηγητών της Βιβλικής Θεολογίας των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, χωρίς το πρωτότυπο κείμενο, φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων είναι η ορθή.

Αυτή όμως η Καινή Διαθήκη χρησιμοποιείται, στην προκειμένη περίπτωση, παραπλανητικά για να κυκλοφορήσουν το υπόλοιπο «υλικό», το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση της Εκκλησίας μας. Η κίνηση των ανθρώπων αυτών είναι «διαδογματικού» προτεσταντικού περιεχομένου, όπως λένε οι ίδιοι άλλωστε γι᾿ αυτό και μη Ορθόδοξη. Ως εκ τούτου θα πρέπει να μη γίνουν δεκτά, αλλά να καταστραφούν ή να επιστραφούν. Οι δε διανομείς πρέπει να βρουν τις πόρτες και τις καρδιές σας κλειστές.

Αγαπητοί Χριστιανοί, μη λάβετε υπ᾿ όψιν σας το περιεχόμενο των εντύπων που άφησαν στην πόρτα σας. Μην επιτρέψετε να μολύνεται η καθαρή και άμωμη πίστη μας. Κυρίως όμως μην έχετε καμία επικοινωνία σε θέματα πίστεως με οποιοδήποτε τρόπο, με τους εκπροσώπους της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» αφού δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά Προτεστάντες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την δράση τους εναντίον της Εκκλησίας μας και των παραδόσεών μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ

Αυριανή Μέρα της Κορινθίας.

Δείτε σχετικά και :

-Μητρόπολη Καλαβρύτων: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» ανήκει σε Προτεσταντική αίρεση

-Δελτία Τύπου Ι .Μητροπόλεων Πατρών και Μεσσηνίας:"Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» αποτελεί Προτεσταντική Αίρεση"

-Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας προς "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση":«δεν θέλουμε την προσφορά του θείου λόγου από σας»

-π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση

-Η Ιερά Σύνοδος για νεοφανή προτεσταντική οργάνωση

ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΤΙΝΩΝ

Μετά την υποτονική και αργοπορημένη αντίδραση πολλών μητροπόλεων της Πελοποννήσου στην προγραμματισμένη επιδρομή, γεννιούνται κάποια εύλογα ερωτηματικά. Τι νόημα έχουν τέτοιου είδους προειδοποιήσεις όταν υπήρξε και ίσως υπάρχει ακόμα συνεργασία και από κοινού διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία μεταξύ κάποιων επισκόπων και των Γεδεωνιτών;

Δείτε σχετικά και :

-Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες !!

-Μητρόπολη Κορίνθου: Διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες!!

-Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διανομή της Καινής Διαθήκης σε σχολεία και Αστυνομία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες!!

-Ξεσάλωσαν οι Γεδεωνίτες μετά την αδιαφορία πολλών επισκόπων.

-Γεδεωνίτες ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com