12 Ιουν 2011

Το Βατικανό εξετάζει το ενδεχόμενο ο Πάπας να επισκεφθεί τη Σερβία με πρόσκληση του Προέδρου Μπόρις Τάντιτς

Το Βατικανό όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Federico Lombardi, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο Πάπας να επισκεφθεί τη Σερβία με πρόσκληση του Προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. Papa u Srbiji i bez poziva SPC?

Αν και θέτουν το ερώτημα «κατά πόσο είναι εφικτό ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να έρθει στη Σερβία χωρίς την επίσημη πρόσκληση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»; Απαντούν ότι δεν είναι απίθανο ο Πάπας να έρθει στη Σερβία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τάντιτς να επισκεφθεί τη Ρωμαιοκαθολική κοινότητα και να μην συναντήσει τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Μια τέτοια εξέλιξη αναφέρει ο Živica Tucić, σίγουρα «όλοι θέλουμε να την αποφύγουμε, στο Βατικανό αλλά και ο Πρόεδρος Τάντιτς και Πατριάρχης Ερηναίος. Είναι προφανές ότι στη Σερβία δεν υπάρχουν σαφείς όροι για την επίσκεψη του Πάπα. Η πρόσκληση στον Πάπα από τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς έγινε πριν από δύο χρόνια όταν επισκέφθηκε το Βατικανό. Ωστόσο, αν και αναμενόταν το Μάιο η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) να προσκαλέσει τον Πάπα Βενέδικτο στους εορτασμούς του 2013 στη Νις για τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, αυτό δεν έγινε, παρόλο ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χαιρέτησε επανειλημμένα την πιθανή παπική επίσκεψη».

Δείτε και:

-Τον Πάπα είχε προσκαλέσει και ο πρόεδρος της Σερβίας δύο μήνες πρίν τον Πατριάρχη

-Καμία αναφορά στο ανακοινωθέν της Σερβικής Εκκλησίας στην υπόθεση του Επισκόπου Ράσκας Αρτέμιου και στην πρόσκληση του Πάπα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com