3 Φεβ 2011

Άννα Διαμαντοπούλου, «Το μάθημα των Θρησκευτικών απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις θρησκείες»

Η Υπουργός Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων μίλησε στο London School of Economics με θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάκαμψη της Ελλάδας». Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε ερώτηση για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους σχολίασε ότι η σωστή απάντηση στο δίλημμα είναι «ναι», ότι δηλαδή πρέπει να επέλθει διαχωρισμός, αλλά όπως είπε το πρόβλημα είναι πώς θα εφαρμοστεί αυτός ο διαχωρισμός. Ως προς τη σχολική ύλη σημείωσε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις θρησκείες. «skai.gr/»

Σημεία ομιλίας της Υπουργού στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) δημοσιεύονται και στην προσωπική ιστοσελίδα της Υπουργού όπου αναφέρει ότι: «Για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, η Υπουργός σημείωσε ότι ο θεσμός της Εκκλησίας είναι συνδεδεμένος με πολλούς τομείς της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά όσον αφορά στην Παιδεία δήλωσε ότι η αναμόρφωση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων αφορά και στα θρησκευτικά».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Άννα της Bildeberg σήμερα φάνηκε πολύ προκλητική και με έντονο αντιεκκλησιαστικό μένος. Να μαυριστεί ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ που την έχει στις πρώτες και καίριες θέσεις της (αθεο)Κυβέρνησης του.

Σπύρος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com