18 Φεβ 2011

Ρωσία- Ο επικεφαλής των μουφτήδων εναντίον του Ορθόδοξου μαθήματος θρησκευτικών στα σχολεία

Ο κ. Γκαϊνούντιν, δηλώνει ευθαρσώς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κομερσάντ, ότι οι μουσουλμάνοι της Ρωσίας, «εκδιώκονται» από τους Ορθόδοξους χριστιανούς. "Οι μουσουλμάνοι θα ήθελαν οι ορθόδοξοι, να ήταν καλύτερα προδιατεθειμένοι απέναντί τους και να μην πίστευαν πως είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα στη ζωή, ενώ οι άλλοι δεν είναι παρά διάφορα είδη ξένων", προσθέτει.

Σύμφωνα με τον μουφτή, η κατασκευή τζαμιών στη Ρωσία "εμποδίζεται από τους εθνικιστές και τους ισλαμοφοβικούς". Ενώ στη συνέχεια δεν παραλείπει να αναφέρει ότι το Ισλάμ έφτασε στη ρωσική γη πριν εκχριστιανιστεί η Ρωσία ότι χωρίς τους μουσουλμάνους "δεν θα υπήρχε ρωσικό κράτος".

Ο μουφτής επικρίνει επίσης την πρωτοβουλία να διεξάγονται στα σχολεία πολλών περιφερειών μαθήματα ορθόδοξης κατήχησης που "εμφυσούν την ιδέα της ανωτερότητας ενός πολιτισμού και ενός πληθυσμού έναντι των άλλων". Αν αυτή η πρωτοβουλία συνεχιστεί, "θα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που θα εκραγεί στις επόμενες δεκαετίες και μια σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη", τονίζει.

πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

i-reportergr.coml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com