12 Δεκ 2010

«Η Χριστός η χάος»

Δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής» (7-11-2010) άρθρο πού προσπαθεί να δώσει απάντηση ατό ερώτημα: «Τί οδηγεί τους 20άρηδες να γίνουν τρομοκράτες;». Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «'Αν δεν γίνεις τρομοκράτης στα 20 χρόνια σου, δεν θα γίνεις ποτέ, Γιατί τον δρόμο του ένοπλου αγώνα θα τον ακολουθήσεις είτε γιατί σε πνίγει ή απελπισία είτε επειδή ξεχειλίζει μέσα σου μίσος πού γεννά βία. (...) Αλλά ή απελπισία ή το περίσσευμα μίσους και βίας δεν γίνονται αντιληπτά από τούς ίδιους τούς νεαρούς ως αίτια για τη συμπεριφορά τους (...). Κατά τη δική τους άποψη αποτελούν την πρωτοπορία για την επαναστατική αλλαγή. (...) Δηλαδή, ή πικρή αλήθεια είναι ότι οι εικοσάρηδες τρομοκράτες έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον πού ευνοεί τη βία. Ή μορφή του πολεμικού ήρωα κυριαρχεί στην ελληνική κουλτούρα, τη λαϊκή και την επίσημη». Και παρακάτω: «Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ανοχή απέναντι στην πολιτική βία: το να κλείνει κανείς το κέντρο της Αθήνας βασανίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες είναι "ειρηνική εκδήλωση". Το να καίγονται μαγαζιά και τράπεζες είναι "δίκαιη διαμαρτυρία". Το να καταλαμβάνονται σχολές και λύκεια και να καταστρέφονται είναι "αγώνας για την Παιδεία"».

Την απάντηση στους παραπάνω προβληματισμούς είχε δώσει λίγες ήμερες νωρίτερα ό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με σχετική δήλωση του: «Όταν τόσα παιδιά εκδηλώνουν αυτό το μίσος κατά της ζωής και της κοινωνίας, είναι πλέον καιρός να διερωτηθούμε. Μέχρι πότε θα κρατάμε το Χριστό έξω από την καρδιά και την ψυχή των νέων ανθρώπων; Ή Πολιτεία με "μπαράζ" νομοσχεδίων πού επιδιώκουν την άποπνευματοποίηση της καθημερινότητος και ή Εκκλησία επιμένοντας να είναι νομικό πρόσωπο με τις παρενέργειες και αντενδείξεις του, χρειάζεται να προβληματισθούμε σοβαρά και να διερωτηθούμε: Αυτά τα παιδιά σε τί οικογένεια μεγάλωσαν, σε ποιά σχολεία φοίτησαν, σε ποιά ενορία άνηκαν; Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι αρκούντως δραστικές, τότε ή κατωφερής πορεία μας δεν θα είναι αναστρέψιμη. Ας το παραδεχθούμε: Αν ό Χριστός δεν επιστρέψει στην Ελλάδα, τότε ματαίως θα ελεεινολογούμε τα νέα παιδιά και αφελώς θα μεμψιμοιρούμε (...)» (Πρακτορείο «Ρομφαία» 3-11-2010).

Λοιπόν, όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε επιτακτικό καθήκον να απαιτήσουμε από τούς ηγέτες μας αλλά και από τούς εαυτούς μας αυτό πού τονίζει ό Σεβασμιώτατος: «Ό Χριστός να επιστρέψει στην 'Ελλάδα»· στην οικογένεια, στο σχολείο, παντού. Ας θυμηθούμε την επιγραμματική φράση: «Ή Χριστός ή χάος»!

«Ο ΣΩΤΗΡ» 15-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com