23 Νοε 2010

Διαμαντοπούλου – Μπουτάρης.Μίλησαν για τα σχολεία και για τζαμί!

Οι προοπτικές διάθεσης χώρου για την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στη Θεσσαλονίκη ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηθείσα από τον κ. Μπουτάρη, η υπουργός τον ενημέρωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε, μετά και το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα στη Θεσσαλονίκη, όπως κι ότι δική του πρόθεση δεν είναι η δημιουργία τεμένους ή τζαμιού, αλλά η εξέταση, εφόσον ζητηθεί, της δυνατότητα διάθεσης κάποιου χώρου για προσευχή.

Τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη, η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε στον κ. Μπουτάρη πλήρη φάκελο με τον αριθμό και την κατάσταση των σχολείων στην πόλη, καθώς και των οικοπέδων που είναι δεσμευμένα για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων εντοπιστούν στην πορεία, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο νομοθετικών ρυθμίσεων, σε περίπτωση που αυτές κριθούν αναγκαίες.

Οπως σημείωσε η υπουργός σε δηλώσεις της στη συνέχεια, τη συζήτησή τους απασχόλησαν και οι διαδικασίες της Διά Βίου Εκπαίδευσης, καθώς, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, ο δήμος γίνεται ο κεντρικός φορέας κάθε ανάλογης πρωτοβουλίας. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινά επαφές με το υπουργείο Παιδείας, γιατί η Θεσσαλονίκη, όπως είπε, είναι μία πανεπιστημιούπολη με πληθυσμό που ξεπερνά το 10% σε σπουδαστές, ενώ παρατηρείται μεγάλο έλλειμμα στη σχολική στέγη, λόγω παραλείψεων του παρελθόντος

«Αγγελιοφόρος»24/11/2010 Αννίτας Σιβακτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com