14 Νοε 2010

Νέος μαθητικός διαγωνισμός από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει τον Δ’ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ποτέ οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά και οι καρδιές τους τόσο μακριά. Η έλλειψη επικοινωνίας όπως τη βιώνει ο σημερινός άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος, καθώς και τρόποι εξόδου απ’ αυτή μέσα από την καθημερινή πρακτική, αλλά και μέσα από τη ζωή και τη διδασκαλία της Εκκλησίας».

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα σε μια εποχή όπου επικρατεί έντονα η αίσθηση της απομόνωσης, παρά τη φαινομενική κοινωνικότητα και τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Η ενασχόληση των νέων με αυτό αναμένεται να υποβοηθήσει στην αναζήτηση από μέρους τους των παραγόντων που το προκαλούν και μέσα από τον προβληματισμό που θα προκύψει και τις συνακόλουθες διεξόδους που θα προταθούν, να τους παρακινήσει - σε κάποιο βαθμό ώστε να αναζητούν και να επιδιώξουν ως θεμέλιο των σχέσεών τους την ειλικρινή αγάπη και την αμφίδρομη επικοινωνία. Επιπρόσθετα, θα συντελέσει στην ανάδειξη της Εκκλησίας ως εμπειρίας κοινωνίας και συναδέλφωσης σε κάθετο και οριζόντιο επίπεδο.

Οι εργασίες που θα εκπονηθούν μπορούν να έχουν τη μορφή:

- Συγγραφής διηγήματος έκτασης 1000-1500 λέξεων στο οποίο να καταγράφεται το πρόβλημα και να προτείνονται τρόποι υπέρβασής του μέσα από την καθημερινότητα της ζωής και την εμπειρία της Εκκλησίας, όπως αυτή διατυπώνεται θεωρητικά και οργανώνεται πρακτικά στη ζωή της ενορίας.

- Φιλοτέχνησης αφίσας στην οποία να σκιαγραφείται το πρόβλημα ή να δίδονται οπτικά οι δυνατότητες υπέρβασής του.

- Σύνθεσης ποιήματος όπου θα περιγράφονται εμπειρίες ή θα γίνονται αναφορές σε αυτό το φαινόμενο σε ελεύθερο στίχο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ανεξαρτήτως δόγματος ή θρησκείας.

Όροι διαγωνισμού:

1. Γλώσσα των εργασιών ορίζεται η Ελληνική. Τα κείμενα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα ή σε ηλεκτρονική μορφή.

2. Παρέχεται δυνατότητα εκπόνησης ομαδικών εργασιών.

3. Ο χρόνος που θα διατεθεί για τις εργασίες κάθε μορφής, εννοείται ότι θα είναι ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών, εκτός σχολείου και εκτός ωρών λειτουργίας του σχολικού προγράμματος.

4. Οι εργασίες δεν επιστρέφονται.

Κάθε σχολείο, αφού επιλέξει την καλύτερη εργασία από κάθε είδος, και καλύψει τα στοιχεία του μαθητή με το ειδικό αυτοκόλλητο που ενδείκνυται στις περιπτώσεις αυτές, παρακαλείται όπως την αποστείλει το αργότερο μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2011 στη διεύθυνση: Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας, γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη 1434, Λευκωσία, Διαγωνισμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τα έργα που θα διακριθούν μετά από αξιολόγηση της οποίας θα τύχουν από ομάδα επιθεωρητών, που θα ορίσει το Υπουργείο, θα βραβευτούν ως εξής: Α’ βραβείο Γυμνασίου και Α’ βραβείο Λυκείου/Τεχνικής Σχολής για τη συγγραφή διηγήματος, τη φιλοτέχνηση αφίσας και τη σύνθεση ποιήματος με €1.000 για την κάθε κατηγορία. Οι μαθητές που θα εξασφαλίσουν Β’ και Γ’ βραβείο θα τύχουν τιμητικού διπλώματος διάκρισης υπογεγραμμένου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ως και ειδικού αναμνηστικού. Οι υπόλοιποι μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα τύχουν βεβαίωσης συμμετοχής.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Φιλελεύθερος»14/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com