29 Οκτ 2010

Η Αγγλικανική Επισκοπή του Bradford παύει να υφίσταται λόγω έλλειψης πιστών και αύξησης του αριθμού των μουσουλμάνων

Archbishop John Tucker Mugabe Sentamu

Η Αγγλικανική Επισκοπή του Μπράντφορντ στο Δυτικό Yorkshire στη βόρεια Αγγλία, μπορεί να παύσει να υπάρχει ως ανεξάρτητη λόγω της σημαντικής μείωσης του αριθμού των Αγγλικανών και ταυτόχρονα μιας μεγάλης αύξησης του αριθμού των μουσουλμάνων, εντός των συνόρων της.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο συνεργασίας της επισκοπής με τη γειτονική Επισκοπή Ripon και Λιντς, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Express.

Με τη σειρά τους, κάποιοι εκπρόσωποι της επισκοπής προτείνουν να δημιουργηθεί η Αρχιεπισκοπή Υόρκης, μια "υπερ-επισκοπή" με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο John Tucker Mugabi Sentamu της Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Rev Rod Anderson, εφημέριο της εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα, κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων του σε αυτή την ενορία, ο αριθμός των ενοριτών που παρακολουθούν την Κυριακάτικη ακολουθία μειώθηκε από εκατό σε μόλις σαράντα. Είπε επίσης ότι, κατά τα τελευταία έτη, υπήρξαν δημογραφικές μεταβολές που οφείλονται στην μεγάλη εισροή Ασιατών.

Σύμφωνα με την The Daily Express, έως το 2008, οι συμμετοχή σε αγγλικανικές εκκλησίες στο Bradford μειώθηκε σε 7.800, σε σύγκριση με το γεγονός ότι το μουσουλμανικό τέμενος στο Bradford έχει έως και 20.000 τακτικούς συμμετέχοντες. Ο εκκλησιασμός των Αγγλικανών μειώνεται τόσο γρήγορα που θα είναι μικρότερος από τον αριθμό όσων πηγαίνουν στα μουσουλμανικά τεμένη, σημειώνει η εφημερίδα.

Одну из английских епархий предложено ликвидировать из-за того, что мусульман в ней оказалось вдвое больше, чем англикан

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com